PS Plus: με απλά νούμερα

Πόσα χρήματα σε games κερδίζει ένας συνδρομητής της υπηρεσίας; Εκπλήξεις!

To PlayStation Plus, η προνομιακή συνδρομητική υπηρεσία της Sony για τα τρία ενεργά PlayStation, προσφέρει έναν αριθμό από λειτουργίες, δυνατότητες και παροχές που οι "απλοί" κάτοχοι PS4, PS Vita και PS3 δεν έχουν στη διάθεσή τους. Αλλά... ας είμαστε ρεαλιστές: οι σημαντικότεροι λόγοι για να αποκτήσει κανείς συνδρομή στην υπηρεσία της Sony είναι δύο. Η μία είναι οι διαθέσιμες Δικτυακές επιλογές παιχνιδιού στα games του PlayStation4. H άλλη είναι τα δωρεάν games για τα τρία PlayStation. Τα δωρεάν games, οι μεγάλες εκπτώσεις στα games, τα δωρεάν games, οι μεγάλες εκπτώσεις στο extra περιεχόμενο, τα δωρεάν games... για τα δωρεάν games, είπαμε; Αν όχι, εξηγούμε - γιατί, στις μέρες μας, αυτό που "αξίζει τα λεφτά του" ψάχνουμε όλοι. Και τίποτε δεν "αξίζει τα λεφτά του" πιο πολύ από το δωρεάν!

Η Sony για δύο περίπου χρόνια χρησιμοποιούσε την προσέγγιση της Instant Game Collection και της ανανέωσής της: έναν αριθμό από δωρεάν games που οι συνδρομητές PlayStation Plus λάμβαναν εξ αρχής και την τακτική αλλαγή των games αυτών με άλλα. Ποιοί τίτλοι έμεναν στην Instant Game Collection και ποιοί αντικαθιστούσαν ποιούς ήταν κάπως δύσκολο να παρακολουθεί κανείς διαρκώς, γι' αυτό και η ιαπωνική εταιρεία από το Μάιο απλοποίησε τον τρόπο με τον οποίο προσφέρει αυτούς τους δωρεάν τίτλους: κάθε μήνα δύο games για PS4, δύο για PS3, δύο για PS Vita και τον επόμενο μήνα, καινούργια εντελώς, για όλα τα PlayStation. Είναι και σαφέστερη προσέγγιση, και... περισσότερο συμφέρουσα για τους παίκτες τελικά: ενώ με την Instant Game Collection τα δωρεάν games για όλη τη χρονιά ανέρχονταν σε περίπου 65, με τα 6 καινούργια κάθε μήνα ανέρχονται πλέον σε... 72!


Με τον νέο τρόπο, άλλωστε, είναι ευκολότερο να υπολογίσει κανείς πόσα χρήματα κερδίζει λαμβάνοντας αυτόν τον αριθμό τίτλων, για τα €49.99 που κοστίζει η ετήσια συνδρομή στο PS Plus. Τα δωρεάν games που προσφέρονται, υπενθυμίζουμε, είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είτε ολοκαίνουργια πρωτοεμφανιζόμενα (ειδικά στο PS4 και το PS Vita), είτε μεγάλες παρελθούσες επιτυχίες (στο PS3). Η μέση τιμή πώλησης των πρώτων για τα μη μέλη εντοπίζεται στα €9.99-€14.99 - υπάρχουν και φθηνότερα, υπάρχουν και ακριβότερα - ενώ για τα δεύτερα οι τιμές είναι μεν κατά πολύ χαμηλωμένες σε σχέση με αυτές της αρχικής τους κυκλοφορίας (τα €59.99-€69.99 δηλαδή), αλλά σπάνια εντοπίζονται στο PlayStation Store κάτω από τα €14.99 (συχνότερα €19.99) για τα μη μέλη.

Με λίγους... πρόχειρους υπολογισμούς, τα games αυτά θα κόστιζαν ο,τιδήποτε ανάμεσα στα €480 και τα €720 για τους τίτλους των PS4 και PS Vita και ο,τιδήποτε ανάμεσα στα €360 και τα €480 για τους τίτλους του PS3. Σύνολο: ο,τιδήποτε ανάμεσα στα €840 και τα... €1200 (!) για όλα τα games όλων των PlayStation σε ένα έτος. Τα οποία μπορεί να έχει κανείς με... €49.99 - λιγότερα χρήματα απ' όσα θα πλήρωνε δηλαδή για έναν μόνο νέο τίτλο σε οποιοδήποτε από τα τρία PlayStation. Θα ήταν... κλοπή, κάτω από άλλες συνθήκες, αν δεν ήταν προσφορά που η Sony έχει μελετήσει για καιρό με τις συνεργαζόμενές της εταιρείες παραγωγής games!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ