PS5: το φωτογραφίζουμε, σχολιάζουμε σχετικά

Περιεχόμενα της συσκευασίας, μέγεθος, το καινούργιο χειριστήριο της Sony και άλλα

To νέο οικιακό σύστημα της Sony, το PlayStation5, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την εμπορική του πρεμιέρα - στην Ελλάδα κυκλοφορεί στις 19/11 - και στο Αθηνόραμα Digital έχουμε ήδη το δημοσιογραφικό μας, με το οποίο θα προσφέρουμε πληθώρα άρθρων το επόμενο διάστημα. Έχουμε ήδη καταγράψει τις πρώτες εντυπώσεις μας σε ξεχωριστό άρθρο και το παρόν έχει διαφορετική λειτουργία: παραθέτουμε μία σειρά από φωτογραφίες - ώστε να δώσουμε μία εικόνα του τί μπορεί να περιμένει το καταναλωτικό κοινό ανοίγοντας την συσκευασία του δικού του PS5 όταν το αποκτήσει - και ορισμένα σχόλια σχετικά. Για να τις δούμε αυτές μία-μία, λοιπόν!

Η συσκευασία του PS5 είναι μεγάλη επειδή και το ίδιο το σύστημα έχει... ένα άλφα μέγεθος. Στην επιφάνειά της συσκευασίας αυτής, πάντως, η Sony δίνει έμφαση στην ανάλυση εικόνας 8Κ, στην απόδοση χρώματος HDR και την σάρωση των 120Hz σε ανάλυση 4Κ. Αλλού βρίσκονται τα λογότυπα για DTS HD Audio και Dolby Audio αλλά όχι για Dolby Vision. Χμμμμ...

Τα περιεχόμενα της συσκευασίας είναι τα εικονιζόμενα: το ίδιο το PS5, το καλώδιο τροφοδοσίας του (το τροφοδοτικό είναι ενσωματωμένο στο σώμα της συσκευής), το χειριστήριο DualSense, ένα καλώδιο σύνδεσης USB σε USB-C (για φόρτιση του χειριστηρίου), ένα καλώδιο σύνδεσης HDMI (έκδοσης 2.1 μάλιστα για απόδοση εικόνας 8Κ και 4Κ/120), η συνοδευτική βάση (η οποία στηρίζει το σύστημα είτε οριζόντια είτε κάθετα) και τα απαραίτητα εγχειρίδια χρήσης.

Το PlayStation5 τοποθετημένο (χωρίς την βάση του) δίπλα σε ένα PlayStation4 Pro, έτσι ώστε να αποκτήσει κανείς μία ιδέα, αναλογικά, του μεγέθους του. Είναι, επίσης, σημαντικά βαρύτερο από τον προκάτοχό του.

Μεγαλύτερο, κατά τι βαρύτερο, αλλά αντιληπτά καλύτερο ακόμη και από την πρώτη φορά που το κρατά κανείς, είναι και το DualSense σε σχέση με το DualShock4. Είναι στιβαρό, περισσότερο εργονομικό (τα χέρια τυλίγονται γύρω του και σταθεροποιούνται με τρόπο περισσότερο φυσικό), ενώ είναι και κατασκευασμένο από υψηλότερης ποιότητας πλαστικό (η ματ επιφάνεια στο κάτω μέρος τού χαρίζει καλύτερο κράτημα επίσης). Στο DualSense, που συνιστά σημναντικό συγκριτικό πλεονέκτημα του PS5 έναντι του ανταγωνισμού του, θ' αναφερθούμε αναλυτικά σύντομα.

Το PS5 στην κάθετη τοποθέτησή του είναι όμορφο αλλά θα πρέπει να ευνοείται και από την διαρρύθμιση του χώρου όπου βρίσκεται για να αναδειχθεί ο σχεδιασμός του. Ιδανική του θέση πιθανότατα είναι αυτή δίπλα σε μία μεγάλη τηλεόραση. Το λευκό χρώμα στο περίβλημά του δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο ανοιχτό ή γυαλιστερό υπονοούν οι προωθητικές φωτογραφίες της Sony (και οι δικές μας) μα γνωρίζουμε ήδη πως αυτά τα δύο λευκά τμήματα ούτως ή άλλως αφαιρούνται και αντικαθίστανται εύκολα - θα διαμορφωθεί σίγουρα μία ολόκληρη... αγορά γύρω από αυτά τα εναλλάξιμα "πτερύγια" του PS5 σε βάθος χρόνου!

Οι περισσότεροι από μας το πιθανότερο είναι πως θα αξιοποιήσουμε το PS5 στην οριζόντιά του τοποθέτηση, στην οποία είναι μεν λιγότερο... φαντεζί από την κάθετη αλλά όχι λιγότερο φουτουριστική. Το γυαλιστερό μαύρο τμήμα του περιβλήματος υποψιαζόμαστε πως θα χρειάζεται καθάρισμα συχνά - σκόνη φαίνεται ήδη πάνω του μέσα σε μόλις 36 ώρες - όμως είναι και αυτό το τμήμα που αποπνέει περισσότερο την αίσθηση του τεχνολογικού στο νέο σύστημα της Sony και δεν θα το προτιμούσαμε σε τίποτε αλλιώτικο. Πιο πολλές πληροφορίες και σχόλια σχετικά με το PS5, καθώς και η αναλυτική του αξιολόγηση από το Αθηνόραμα Digital, σε λίγες ημέρες. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ