PS5 DualSense: νέα χρώματα, νέο στυλ

Το χειριστήριο του PlayStation5 όχι πια μόνο σε λευκό χρώμα, εννοείται πως τώρα θέλουμε και... μαύρο PS5!

Μπορεί το ίδιο το PlayStation5, όπως και πολλά άλλα προϊόντα τεχνολογίας, να συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα διαθεσιμότητας σε όλο τον κόσμο - και παρ' όλα αυτά να αγγίζει τα 9 εκατομμύρια συστήματα σε πωλήσεις ήδη... - όμως η Sony εννοεί να προσφέρει τουλάχιστον επιλογές στους τυχερούς και τυχερές που έχουν ένα στην κατοχή τους ήδη. Έτσι στα ήδη υπάρχοντα περιφερειακά και αξεσουάρ που διαθέτει ο ιαπωνικός κολοσσός για το νέο PlayStation - έξτρα χειριστήριο DualSense, φορτιστής για δύο τέτοια χειριστήρια, κάμερα υψηλής ανάλυσης, τηλεκοντρόλ και ποιοτικό ασύρματο σετ ακουστικών/μικροφώνου - έρχονται να προστεθούν δύο νέα DualSense σε διαφορετικά χρώματα. Και... ναι, το ένα είναι το μαύρο!

Πρόκειται για τα DualSense Midnight Black και DualSense Cosmic Red, τα οποία είναι εδώ και λίγες ημέρες διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά. Το πρώτο είναι φυσικά ακριβώς αυτό που φαντάζεται κανείς: ένα χειριστήριο PS5 εξ ολοκλήρου σε μαύρο ματ χρώμα το οποίο ταιριάζει... ακόμη περισσότερο με τον εξ ορισμού μπλε υποφωτισμό της επιφάνειας αφής όταν είναι ενεργό.

Το DualSense Cosmic Red, από την άλλη, αξιοποιεί διχρωμία όπως το λευκό χειριστήριο που συνοδεύει τα PS5 στην εμπορική τους συσκευασία. Το κόκκινό του τείνει περισσότερο προς το ανοιχτό βυσσινί, είναι όμως σαφέστατα πρωτότυπο χρώμα - δεν το έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού σε τεχνολογικό προϊόν - και "δένει" υπέροχα με το υπόλοιπο μαύρο. Σημειώνεται πως το DualSense Cosmic Red είναι και κατά τι ακριβότερο σε σχέση με το Cosmic Black: το πρώτο κοστίζει €74.90 ενώ το δεύτερο όσο και τα έξτρα λευκά χειριστήρια για PS5, €69.99 δηλαδή.

Έχοντας χρησιμοποιήσει για λίγες ημέρες και τα δύο δεν έχουμε να παραθέσουμε κάτι αξιοσημείωτο: λειτουργούν ακριβώς όπως τα αρχικά λευκά DualSense, είναι σίγουρο ωστόσο πως υπάρχουν gamers που θα προτιμήσουν το Cosmic Red, και σίγουρα το Cosmic Black, ως προσωπικό τους βασικό χειριστήριο (το λευκό μπορεί πάντοτε να πάρει ένας φίλος για συνεργαστικό ή ανταγωνιστικό παιχνίδι!). Αξίζει αναφοράς το γεγονός ότι στην συσκευασία των νέων DualSense δεν περιλαμβάνεται φορτιστής ή καλώδιο φόρτισης USB-C, όμως αυτά είναι πλέον αρκετά διαδεδομένα ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι από άλλες συσκευές - smartphones, tablets, laptops - και να φορτίζουν τα συγκεκριμένα χειριστήρια πολύ γρήγορα.

Ήταν πάντως... αναπόφευκτο, παίζοντας με μαύρο χειριστήριο σε PlayStation - όπως κάνουμε εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα πλέον! - να μην φανταστούμε πως θα ήταν ένα εξ ολοκλήρου μαύρο PS5 στο σαλόνι μας. Ναι, υπάρχουν αξεσουάρ όπως ανταλλακτικά "καπάκια" για το PlayStation5 που μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά - τα καλύτερα με διαφορά είναι τα πολυσυζητημένα DarkPlates της dBrand - όμως δεν είναι επίσημα εγκεκριμένα από την Sony και δεν είναι το ίδιο πράγμα με ένα PS5 εξ αρχής σχεδιασμένο σε μαύρο χρώμα σε κάθε του λεπτομέρεια. Όταν με το καλό, πάντως, λυθούν κάποια στιγμή τα προβλήματα διαθεσιμότητας των PlayStation5 (και έχουμε την... πολυτέλεια να συζητάμε για διαφορετικές εκδόσεις τους εκτός από τις παρούσες), ένα μαύρο PS5 είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλαμε να δούμε. Υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ