PS4 vs Xbox One vs Switch vs PC: η... τελική σύγκρουση!

Ποιό σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας είναι, καθώς εκπνέει το 2019, το συνολικά καλύτερο για games;

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει γοργά και σημαντικός αριθμός καταναλωτών (σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα) θα διαθέσει κάποιο ποσό χρημάτων για να αποκτήσει ένα σύστημα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας για video games. Όπως αποδεικνύεται είναι τελικά πάρα, μα πάρα πολλοί ακόμη οι άνθρωποι που είτε δεν έχουν κανένα σύγχρονο οικιακό σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης - PlayStation4, Xbox One, Switch - είτε έχουν ήδη ένα και ενδιαφέρονται για δεύτερο. Στην όλη εξίσωση, δε, σαφώς συνεχίζουν να περιλαμβάνονται και οι προσωπικοί υπολογιστές, καθώς οι κατάλληλοι για gaming γίνονται όλο και φθηνότεροι.

Oι επιλογές είναι, κοινώς, τέσσερις και η επένδυση σε χρήματα που ζητούν - αρχικά και σε βάθος χρόνου - εν τέλει όχι ευκαταφρόνητη. Ποιά είναι ανάμεσά τους η καλύτερη για την μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών;

Τα καλά νέα είναι πως, στο κατώφλι του 2020, μετά από την εξάχρονη διαδρομή των PS4 και Xbox One, την τρίχρονη του Switch και την τεχνολογική εξέλιξη που ωθεί όλο και υψηλότερα τις δυνατότητες των PC (για ένα σταθερό πάντα κόστος) τους τελευταίους 24 μήνες, έχουμε να συγκρίνουμε 4 διαφορετικά φορμά ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας έχοντας σαφή εικόνα πλέον γι' αυτά. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός έχουν αναδειχθεί και καταγραφεί, η αντιπαραβολή μεταξύ τους είναι ευκολότερη και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει κανείς όχι πια... "συζητήσιμα". Από αυτήν την πλευρά το μόνο που έχει να κάνει κάθε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital είναι να διαβάσει το συγκριτικό μας αυτό αφιέρωμα και να αναγνωρίσει τον εαυτό του/της στο κοινό εκείνο που καλύπτεται περισσότερο από κάθε μία πρόταση.

Σε αυτό το τελευταίο, ωστόσο, ενδέχεται να χρειαστεί βοήθεια - και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να προσφέρουμε. Ποιό φορμά είναι περισσότερο κατάλληλο για ποιά είδη games; Ποιό σύστημα προσφέρει τον υψηλότερο δείκτη αξίας/κόστους; Ποιό σύστημα θα απασχολήσει όλη την οικογένεια κι όχι μόνο ένα ή δύο μέλη της; Και ποιό σύστημα είναι προτιμότερο για το ελληνικό κοινό συγκεκριμένα; Απαντήσεις σε όλα, συμπεράσματα πρακτικά και προτάσεις στοιχειοθετημένες, ώστε κάθε αναγνώστης ή αναγνώστρια να κάνει την βέλτιστη γι' αυτόν ή αυτήν επιλογή.

Για... πάμε σε κάθε ένα από τα τμήματα του αφιερώματός μας, στην αριστερή στήλη, με την σειρά λοιπόν - και ας κερδίσει ο καλύτερος!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ