PS4 Pro: οι πρώτοι συμβατοί τίτλοι

Παραγωγές που αξιοποιούν την πρόσθετη ισχύ του, υπάρχουσες ή μελλοντικές

Η μετάβαση αυτή που οι Sony και Microsoft επιδιώκουν να κάνουν σε ένα νέο εμπορικό μοντέλο για τα PlayStation και Xbox δεν θα είναι εύκολη αρχικά - και η συμβατότητα στα games ανάμεσα στις διαφορετικές εκδόσεις/γενιές των συστημάτων αυτών θα παίξει σαφέστατα κάποιο ρόλο στην στάση που θα κρατήσουν οι καταναλωτές απέναντι στα προϊόντα αυτά. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε και επέδειξε στην εκδήλωση αποκάλυψης του PS4 Pro και μία σειρά από games που εκμεταλλεύονται την αυξημένη ισχύ του συστήματος αυτού, ανεξαρτήτως αν είναι ήδη διαθέσιμα ή θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον. Τα μελλοντικά games είναι τα παρακάτω:

Rise of the Tomb Raider
Watch Dogs 2
Call of Duty: Infinite Warfare
Final Fantasy XV
Farpoint
The Eldes Scrolls: Skyrim Special Edition
FIFA 17
Battlefield 1
Dishonored 2
Mass Effect Andromeda
For Honor
Spider-Man
Horizon Zero Dawn
Days Gone

Πέρα από αυτά, υπάρχει και ένας αριθμός από games που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο PS4, τα οποία θα δεχθούν αναβάθμιση μέσω PlayStation Network ώστε να αξιοποιούν την ισχύ του PS4 Pro και να προσφέρουν γραφικά είτε τεχνολογίας HDR, είτε αυξημένης ανάλυσης, είτε και τα δύο. Τα games αυτού του είδους που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής είναι τα παρακάτω:

Infamous: Second Son
Infamous Second Son First Light
Uncharted 4
Middle Earth: Shadow of Mordor
Call of Duty: Modern Warfare Remastered
Call of Duty: Black Ops 3 (με ενημέρωση την ημέρα διάθεσης του PS4 Pro)
Paragon
Killing Floor 2
Deus Ex: Mankind Divided

Υποψιαζόμαστε πως, πλησιάζοντας στην ημερομηνία κυκλοφορίας το PS4 Pro, στην δεύτερη λίστα θα προστεθούν πιο πολλοί τίτλοι της ίδιας της Sony και των δημιουργικών ομάδων που συνεργάζονται άμεσα μαζί της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, άλλωστε, θα έχει να διαπιστώσουμε αν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί τίτλων θα κρίνουν πως έχει νόημα να επενδύσουν πόρους και χρόνο ώστε να αναβαθμίσουν games που έχουν ήδη διατεθεί σε PS4, σε "εκδόσεις" που αξιοποιούν το PS4 Pro. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πάρα πολύ για να το διαπιστώσουμε βέβαια. Η 10η Νοεμβρίου δεν είναι... καθόλου μακριά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ