PS4: νέο μοντέλο, νέα games, νέες φήμες

Το σύστημα της Sony παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος... χωρίς να προσπαθήσει πολύ

Με την Sony να βρίσκεται σε τελείως διαφορετική θέση στην αγορά συγκριτικά με την Microsoft και την Nintendo, η πληροφόρηση που λαμβάνουμε από τον ιαπωνικό κολοσσό τo 2019 γίνεται με τρόπο διαφορετικό απ' ότι άλλοτε επίσης: μέσα από τις Δικτυακές "εκπομπές" State of Play. Μία τέτοια μεταδόθηκε αργά χθες αργά το βράδυ και παρά την μικρή της διάρκεια (μόλις 10 λεπτά) ήταν αρκετή για να επιβεβαιώσει αυτό που από τον Ιανουάριο περιμέναμε: πως - με το PlayStation5 ακόμη μακριά - οι Ιάπωνες θα επιδιώξουν να παραμείνει το PS4 στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσα από τις αλλεπάλληλες κυκλοφορίες games γι' αυτό, μέσα από τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και τις προσφορές που θα κάνουν σε τακτική βάση. Όπως πρέπει, με άλλα λόγια!

Στο χθεσινό State of Play αποκαλύφθηκαν τρεις νέοι τίτλοι για το PS4, τα Riverbond, Predator Hunting Grounds και Away: The Survival Series. Το πρώτο είναι περιπέτεια μάχης ισομετρικής προοπτικής και ρετρό αισθητικής (με έμφαση στην συνεργατική επιλογή παιχνιδιού), το δεύτερο μία Δικτυακή εκδοχή της πασίγνωστης ταινίας (ένας παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Predator και μία ομάδα άλλων παικτών τους κυνηγούς του), ενώ το τρίτο μία αντισυμβατική περιπέτεια τρίτου προσώπου όπου ο παίκτης αναλαμβάνει να καθοδηγήσει διαφορετικά είδη ζώων μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον με απόλυτη αληθοφάνεια ως προς την αίσθηση της παρουσίας τους μέσα σε αυτό και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Οι δημιουργοί τους το παραλληλίζουν με αλληλεπιδραστική εκδοχή κορυφαίων ντοκυμαντέρ όπως τα Planet Earth (!).

Πέρα από τα παραπάνω, η Sony αποκάλυψε την επέκταση του εξαιρετικά επιτυχημένου Monster Hunter World με το όνομα Iceborn (διατίθεται στις 6 Σεπτεμβρίου), επιβεβαίωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του MediEvil (θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου μάλλον... ταιριαστά για την εποχή του Halloween στις ΗΠΑ) και επέδειξε το νεότερο trailer της πολυαναμενόμενης επανέκδοσης του θρυλικού Final Fantasy VII (μπορεί να το δει κανείς εδώ). Παράλληλα στο Twitter η Sony Interactive Entertainment Αμερικής αποκάλυψε ένα νέο συλλεκτικό μοντέλο PS4 με τον χαρακτηρισμό Days of Play αντίστοιχο του περυσινού - οπότε ίσως "τρέξει" και στην Ευρώπη ομώνυμο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο προσφορών PlayStation στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 τον Ιούνιο (χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κάτι).

H φημολογία που είχε αναπτυχθεί, ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά στο τί θα μπορούσε να είχε ανακοινωθεί στο χθεσινό State of Play έχει - έτσι γι' αλλαγή - το δικό της ενδιαφέρον. Όλοι συζητούν, φυσικά, για το ποιός θα είναι ο τίτλος βεληνεκούς ΑΑΑ με τον οποίο η Sony θα πορευθεί προς τα Χριστούγεννα, καθώς το Ghosts of Tsutsima βρίσκεται ακόμη μακριά, το The Last of Us 2 θα ταίριαζε περισσότερο για κυκλοφορία τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο (η Sony συνηθίζει να ολοκληρώνει ή να ξεκινά νέο οικονομικό έτος με μία μεγάλη παραγωγή) ενώ το πολυσυζητημένο Death Stranding, βάσει... ιστορικού του Hideo Kojima, δεν αναμένεται να είναι έτοιμο φέτος. Αν, όμως;

Άλλες φήμες θέλουν την Polyphony Digital να κυκλοφορεί ένα Gran Turismo Sport Complete Edition (αλλά όχι Gran Turismo 7 - αυτό σχεδιάζεται απευθείας για PS5), με διαθέσιμο εξ αρχής όλο το περιεχόμενο που έχει διατεθεί ως τώρα τμηματικά, πλούσιο πρόσθετο περιεχόμενο premium επιπέδου και νέες επιλογές παιχνιδιού στο τέλος Οκτωβρίου. Θέλουν επίσης την Sony να διαθέτει τον χειμώνα νέο μοντέλο PS4 "UltraSlim" (σαν το λιλιπούτειο PS2 που είχε κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2004) με ή χωρίς συνοδευτικό PS VR σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, αλλά και μία αντιπρόταση στο Xbox One All-Digital Edition σε ακόμη χαμηλότερη τιμή και συνδυασμένο με ετήσια συνδρομή PS Plus/PS Now.

Άλλες φήμες, τέλος, θέλουν την Sony να έχει κατορθώσει να κρατήσει μυστικό τουλάχιστον έναν τίτλο επιπέδου ΑΑΑ για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτε και θα αποκαλυφθεί σε επερχόμενη εκπομπή State of Play στο πλαίσιο της Ε3 2019 (αφού η εταιρεία δεν θα λάβει μέρος στην έκθεση φέτος). Νέα παραγωγή ΑΑΑ για την οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε μέχρι σήμερα και δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό στο Web...; Αυτό κι αν θα ήταν κατόρθωμα. Αναμένουμε λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ