PlayStation VR2: ημερομηνία κυκλοφορίας και κόστος πώλησης

Συντομότερα απ' όσο πιστεύαμε και περίπου όσο περιμέναμε αντίστοιχα - δηλαδή;

Η Sony είχε ήδη επιβεβαιώσει πως θα διαθέσει το νέο της περιφερειακό εικονικής πραγματικότητας, το PlayStation VR2, "στις αρχές του 2023" και οι περισσότεροι από μας περιμέναμε την κυκλοφορία του (όπως έχει κάνει κι άλλοτε η εταιρεία) μέσα στον Μάρτιο πριν την συμπλήρωση του οικονομικού της έτους. Σήμερα, ωστόσο, μόλις ανακοίνωσε πως το PS VR2 θα αρχίσει να πωλείται ακόμη νωρίτερα, από τις 22 Φεβρουαρίου, προς €599.99 - κόστος όχι ακριβώς ευκαταφρόνητο, μα εν πολλοίς κατανοητό με δεδομένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Η εμπορική συσκευασία θα περιλαμβάνει το ίδιο το PS VR2, ένα ζευγάρι χειριστήρια PS VR2 Sense καθώς και στερεοφωνικά ακουστικά. Η Sony θα διαθέτει και μία ακόμη εμπορική συσκευασία που περιλαμβάνει αντίτυπο του Horizon: Call of the Mountain προς €649.99, καθώς και βάση φόρτισης των χειριστηρίων του PS VR2 προς €49.99 (θα μπορεί να τα φορτίσει κανείς και με τις θύρες του PS5).

Οι καταναλωτές που διαμένουν στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, την Γαλλία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο θα μπορούν αρχικά να προπαραγγείλουν το PlayStation VR2 αποκλειστικά μέσα από το e-shop της ίδιας της Sony για το PlayStation. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τις 15 Νοεμβρίου και η εταιρεία εγγυάται πως οι παραγγελίες που θα γίνουν από το ηλεκτρονικό της κατάστημα θα τιμηθούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του προϊόντος. Δεν είναι ακόμη γνωστό το αν και κατά πόσο η Sony στοχεύει σε ευρεία, άνετη διαθεσιμότητα για το PS VR2 ή αν όσοι το αναζητήσουν για αγορά στο παραδοσιακό εμπόριο υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσουν ελλείψεις αντίστοιχες των αρχικών του PS5.

Πέρα από την ημερομηνία κυκλοφορίας και το κόστος του PS VR2, η Sony ανακοίνωσε 11 νέα games για το νέο της περιφερειακό εικονικής πραγματικότητας. Αυτά είναι τα The Dark Pictures: Switchback VR, Crossfire: Sierra Squad, The Light Brigade, Cities VR: Enhanced Edition, Cosmonious High, Hello Neighbor: Search and Rescue, Jurassic World Aftermath Collection, Pistol Whip VR, Zenith: The Last City, After The Fall και Tentacular. Ορισμένα από αυτά δείχνουν πολύ ενδιαφέροντα, κάποια είναι αναβαθμίσεις υπαρχόντων τίτλων του PS VR (μερικές προσφέρονται δωρεάν) και αρκετά στοχεύουν να συνοδεύσουν στα καταστήματα το PS VR2 τον Φεβρουάριο.

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι το PS VR2 και το PS5 θα είναι πανίσχυρος συνδυασμός σε επίπεδο hardware, σε επίπεδο software όμως η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής δεν είναι σαφής στον ίδιο βαθμό. Υπάρχουν περίπου 75 επιβεβαιωμένα games για PS VR2 υπό ανάπτυξη, η ίδια η Sony διαβεβαιώνει πως περίπου 20 τίτλοι θα είναι διαθέσιμοι μέσα στο πρώτο διάστημα κυκλοφορίας του περιφερειακού, ενώ "μεγάλα ονόματα" της σύγχρονης ψυχαγωγίας - όπως αυτά των Star Wars, Resident Evil ή The Walking Dead - είναι επίσημο πως "θα δώσουν το παρόν". Όμως, στην ουσία, μόνο πανελάχιστος αριθμός δημοσιογράφων έχει δοκιμάσει το PS VR2 και έχει μία γενική ιδέα του τί μπορεί να περιμένει το κοινό από την πρώτη γενιά τίτλων του PS VR2.

Η Sony θα πρέπει, με άλλα λόγια, να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα games του PS VR2 μέσα στους επόμενους τρεις μήνες αν σκοπεύει να ενθουσιάσει αρκετό ποσοστό των κατόχων PS5 να αγοράσουν ένα περιφερειακό που κοστίζει πιο πολλά από το ίδιο το σύστημα που το ελέγχει. Ειδικά μάλιστα αν αυτό το περιφερειακό δεν είναι συμβατό με τα games για PS VR που αυτοί οι καταναλωτές ενδέχεται να έχουν ήδη. Δεν θα είναι εύκολο, μα... "το έχουμε ξαναδεί το έργο": αν μπορεί ένα όνομα στην σύγχρονη οικιακή ψυχαγωγία να το καταφέρει, αυτό είναι του PlayStation!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ