PlayStation VR2: έτσι θα είναι όταν κυκλοφορήσει

Η Sony αποκαλύπτει τον σχεδιασμό και νέες λειτουργίες του περιφερειακού εικονικής πραγματικότητας για το PS5

Αν και η Sony συνεχίζει να μην γνωστοποιεί ο,τιδήποτε όσον αφορά στην ημερομηνία διάθεσης και την τιμή πώλησης του PS VR2 - του νέου της περιφερειακού εικονικής πραγματικότητας για το PlayStation5 - δημοσιοποιεί όλο και περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό τον τελευταίο καιρό. Στο πλαίσιο της έκθεσης CES του Ιανουαρίου μάθαμε τα πλήρη τεχνικά του χαρακτηριστικά (και την επίσημη ονομασία του), ενώ ο ιαπωνικός κολοσσός μόλις επέδειξε και τον επίσημο, τελικό σχεδιασμό του, δίνοντας σε πολλούς την εντύπωση πως όντως έχει την πρόθεση να διαθέσει το PlayStation VR2 στο καταναλωτικό κοινό κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

Είναι όντως πιθανό πως η Sony δεν θα ανέλυε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PSVR2 και δεν θα επεδείκνυε τον σχεδιασμό του αν είχε προγραμματίσει να το κυκλοφορήσει στην αγορά σε έναν χρόνο από σήμερα ή και παραπάνω. Όμως εξίσου λογικό θα ήταν να περιμένει λίγο παραπάνω πριν κάνει αυτό το βήμα, ώστε να έχουν προλάβει να διοχετευθούν στην παγκόσμια αγορά αρκετά PlayStation5 και αυτή η εμπορική κυκλοφορία να έχει του PSVR2 περισσότερο νόημα (η παρούσα αναλογία του αρχικού PSVR με την τεράστια πελατειακή βάση του PS4 είναι σχεδόν 14:1 ας μην ξεχνάμε). Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί να περιμένουμε - το λιγότερο - μερικούς μήνες ακόμη πριν η Sony αποσαφηνίσει τις προθέσεις της, ας εστιάσουμε λοιπόν στον σχεδιασμό του PSVR2... για την ώρα.

Το "κράνος" του νέου PS VR έχει το ίδιο καμπυλωτό σχήμα με τα χειριστήρια VR2 Sense, καθώς και την ίδια διχρωμία λευκού/κλειστού γκρι με το PlayStation5, το χειριστήριο DualSense και το ασύρματο σετ ακουστικών/μικροφώνου Pulse 3D. Η Sony υπογραμμίζει πως το "κράνος" αυτό έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι περισσότερο άνετο στην χρήση, ελαφρύτερο και ευκολότερο να προσαρμοστεί στην διάμετρο του κεφαλιού του παίκτη. Η συσκευή ενσωματώνει μάλιστα και ρυθμιστικό το οποίο αλλάζει την απόσταση που έχουν οι φακοί των δύο οθονών του από το πρόσωπο του παίκτη (κάτι που θα βοηθήσει και όσους από αυτούς φορούν γυαλιά διαφόρων τύπων).

Υπάρχουν δύο ακόμη στοιχεία στο νέο "κράνος" του PS VR2 τα οποία αξίζουν αναφοράς. Το ένα είναι τα σημεία "εξαερισμού" που αυτό φέρει, απ' όπου επιτρέπεται η ελεύθερη ροή αέρα ώστε να μην θολώνουν οι φακοί στις περιπτώσεις εκείνες που οι παίκτες θα... "το ζουν" έντονα με games εικονικής πραγματικότητας κι ενδέχεται να ιδρώνουν, ανεβάζοντας την θερμοκρασία μέσα στο "κράνος". Το άλλο είναι το ρυθμιστικό της απόστασης ανάμεσα στους δύο φακούς που φέρει το κράνος, έτσι ώστε (μαζί με το ρυθμιστικό της απόστασης από τα μάτια του παίκτη που προαναφέραμε) να είναι εφικτή η τέλεια ευθυγράμμιση στην απεικόνιση για οποιονδήποτε κάτοχο PSVR2.

Είναι ολοφάνερο πως η Sony έχει σκεφτεί όλες τις πλευρές της λειτουργίας του PlayStation VR2: δεν προσπάθησε απλώς να κατασκευάσει "ένα PSVR για το PS5", αλλά έχει λάβει στα υπ' όψιν όλες τις παρατηρήσεις των καταναλωτών και την εμπειρία που έχει συγκεντρώσει τα προηγούμενα χρόνια με το αρχικό PSVR, ώστε ο διάδοχός του να είναι ένα συνολικά καλύτερο προϊόν σε όλα. Αν και θα πρέπει φυσικά να περιμένουμε να έλθουμε σε πρακτική επαφή με την τελική έκδοσή του πριν σχηματίσουμε γνώμη γι' αυτό, όλα όσα έχουν γνωστοποιηθεί ως τώρα για το PSVR2 το καθιστούν πολλά υποσχόμενο. Ελπίζουμε πως η Sony έχει δώσει την ίδια σημασία και στον τομέα των λειτουργιών και των games του, έτσι ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό και το εξελικτικό άλμα του νέου PSVR σε σχέση με αυτό του προκατόχου του. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ