PlayStation Studios: όλα τα games της Sony σε ένα brand

Η αρχή θα γίνει με τους τίτλους του PS5 μέσα στο 2020

H μετάβαση από μία "γενιά" συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας στην επόμενη είναι συχνά καλή ευκαιρία για τις εμπλεκόμενες εταιρείες να κάνουν και άλλες αλλαγές πέρα από την... προφανή, την σταδιακή μετατόπιση των πόρων τους από το προηγούμενο φορμά στο επόμενο δηλαδή. Αυτήν ακριβώς την ευκαιρία σχεδιάζει να αξιοποιήσει αργότερα μέσα στην χρονιά η Sony, κατά την μετάβαση από το PlayStation4 στο PlayStation5, προκειμένου να κάνει κάτι που - με δεδομένη την δραστηριότητά της την κινηματογραφική - για να είμαστε ειλικρινείς θα περιμέναμε να είχε κάνει νωρίτερα: να προωθήσει την κορυφαίου επιπέδου δουλειά που έχει κάνει με τα games δικής της παραγωγής, αλλά με τον τρόπο που το κάνουν οι ανταγωνίστριές της στο Hollywood. Ήλθε η ώρα ο κόσμος των PlayStation να υποδεχθεί... τα PlayStation Studios!

Πράγματι: τα Sony Worldwide Studios - όλες οι ομάδες ανάπτυξης τίτλων που ανήκουν στην Sony και δημιουργούν αποκλειστικά για PlayStation - μπορεί να είναι γνωστά στον... δικό μας κύκλο, αυτόν των αφοσιωμένων gamers, όμως η Sony σωστά αντιλαμβάνεται πως πάρα πολύς κόσμος που παίζει και αγαπά αυτούς τους τίτλους δεν γνωρίζει απαραίτητα πως είναι εκείνη που τους χρηματοδοτεί, προωθεί και στηρίζει στην συνέχεια. Πως όλες αυτές οι παραγωγές ανήκουν εξ ολοκλήρου "στον οίκο του PlayStation", τρόπον τινά. Γι' αυτό και ο ιαπωνικός κολοσσός καθιερώνει το brand των PlayStation Studios: στο πλαίσιό του θα προωθούνται από δω και στο εξής όλα τα games που δημιουργεί κάθε μία από τις ομάδες ανάπτυξης της Sony, αναδεικνύοντας και αυτά με την σειρά του την συνεχή προσπάθεια και επένδυση που έχει κάνει ο ιαπωνικός κολοσσός στην καλλιέργειά τους ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια του PS2 ουσιαστικά.




Το clip που παραθέτουμε είναι αυτό που θα βλέπει το καταναλωτικό κοινό στο ξεκίνημα κάθε τίτλου της Sony για το PlayStation 5 - δεν θα εμφανιστεί στα The Last of Us Part II ή Ghost of Tsushima ούτε στο Horizon: Zero Dawn για PC - και σε όλες τις παραγωγές της από δω και στο εξής. Όχι τυχαία θυμίζει αυτό της Disney για τις παραγωγές της Marvel Studios και είναι λογικό: πολλοί από τους σημαντικότερους τίτλους της Sony στηρίζονται στον πρωταγωνιστικό τους χαρακτήρα και την δημοτικότητά του, όπως ακριβώς και οι υπερηρωϊκές ταινίες, οπότε... εννοείται πως ο Kratos, ο Drake, η Aloy και η Ellie θα βρίσκονταν εκεί. Το brand αυτό θα αξιοποιείται βέβαια όχι μόνο σε μορφή video αλλά και σε όλα τα υλικά marketing της εταιρείας, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή π.χ. στην συσκευασία των games ή στα sites τους.

Η αποκάλυψη του brand των PlayStation Studios τώρα, ενώ η Sony και το PlayStation5 ετοιμάζονται για την εμπορική σύγκρουση με την Microsoft και το Xbox One Series X, είναι έξυπνη εκ μέρους του ιαπωνικού κολοσσού: είναι ένας έμμεσος τρόπος να υπενθυμίσει η εταιρεία σε πιο πολλά από 110 εκατομμύρια καταναλωτές από πού προέρχονται και ποιός υπογράφει μερικές από τις δημοφιλέστερες σειρές games στην ιστορία, από τα God of War, Gran Turismo και Uncharted, μέχρι τα Ratchet&Clank, LittleBigPlanet και Wipeout. Είναι ο καλύτερος δε τρόπος να προωθηθούν, ως σειρές games πλέον, μεμονωμένοι τίτλοι που με το PS4 αναδείχθηκαν σε μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όπως τα Horizon: Zero Dawn και Spider-man.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει, δε, τόσο το ίσως σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα ποιότητας που έχει η Sony απέναντι στην Microsoft (η δεύτερη θα χρειαστεί χρόνια για να φέρει τα Microsoft Studios στο επίπεδο που βρίσκονται... σήμερα τα PlayStation Studios), όσο και την πρόθεση των Ιαπώνων να συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτές τις μεγάλες, φιλόδοξες, κινηματογραφικές ψυχαγωγικές εμπειρίες για έναν παίκτη που πολλά εκατομμύρια gamers αγαπούν και προτιμούν (ενώ οι Αμερικανοί έχουν δώσει περισσότερη έμφαση στο online gaming εδώ και χρόνια). Και, ως... "κερασάκι στην τούρτα", ενδεχόμενες συνεργασίες ανάμεσα στα PlayStation Studios και την PlayStation Productions - που θα προσφέρει ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στο υλικό της Sony - ίσως αποδειχθούν ευκολότερες τώρα. Δηλαδή, ελπίζουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ