PlayStation: πολλές υποσχέσεις και για το 2023

Η Sony επιδεικνύει νέους αποκλειστικούς τίτλους για PS5 και PS VR2, το God of War εντυπωσιάζει ξανά

Το καλό με την επιλογή της Sony να προσφέρει νέους τίτλους στις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες σειρές games της μέσα στην ίδια χρονιά, είναι πως αυτή η χρονιά αποδεικνύεται συναρπαστική. Το κακό με την ίδια επιλογή είναι πως, πλησιάζοντας πια στο τέλος της χρονιάς, όλοι αναρωτιούνται "Ωραία, αλλά τί θα γίνει την επόμενη;". Με τα Horizon: Forbidden West και Gran Turismo 7 διαθέσιμα και το God of War: Ragnarok στην τελική ευθεία κυκλοφορίας, εύλογα πολλοί φίλοι των PlayStation όντως αναρωτιούνται πως θα μπορέσει η Sony να προσφέρει το 2023 αντίστοιχα των όσων προσέφερε των 2022, ειδικά βάσει της μάλλον περιορισμένης επίσημης πληροφόρησης που έχουμε ως τώρα. Αν η χθεσινή Δικτυακή παρουσίαση της εταιρείας, πάντως, είναι ενδεικτική, οι κάτοχοι PlayStation έχουν αρκετά πράγματα να προσμένουν για το 2023, έστω κι αν ως χρονικό πλαίσιο διάθεσης παραμένει... ασαφές.

Το νέο God of War έδωσε φυσικά το παρόν στην παρουσίαση αυτή - είναι άλλωστε ο σημαντικότερος τίτλος της Sony για τους επόμενους μήνες - και το σεναριακό trailer προσέφερε ακόμη μία γεύση από το μέγεθος και την ποικιλία κάθε περιβάλλοντος, τις συγκρούσεις με εντυπωσιακούς αντιπάλους και τα εξαιρετικά εφέ που οι φίλοι της σειράς περιμένουν πια από κάθε τέτοια παραγωγή. Η Sony επέδειξε και το θεματικό χειριστήριο DualSense - που φέρει χρώματα και σύμβολα "δανεισμένα" από το νέο God of War - το οποίο θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον τίτλο. Οι προπαραγγελίες γι' αυτό ξεκινούν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Sony ξεκινά σιγά-σιγά και την προώθηση του PlayStation VR2, βέβαια, του περιφερειακού της εικονικής πραγματικότητας για το PS5 που θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2023 (αν έπρεπε να μαντέψουμε τότε θα ήταν πριν τις 31/3). Στην παρουσίαση αποκαλύφθηκαν δύο νέοι τίτλοι για το PSVR2: το Demeo, ένα εικονικό επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζεται προφανώς σε προοπτική πρώτου προσώπου και δείχνει ενδιαφέρον, και το Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge Enhanced Edition, ριζικά αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού τίτλου που είχε διατεθεί αρχικά για Oculus Quest. Ο τίτλος της Disney δείχνει προσεγμένος, κάτι σαφώς θετικό καθώς είναι πρακτικά βέβαιο πως τέτοιες παραγωγές θα τις χρειαστεί το PSVR2 στην αρχή για να προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρύτερου κοινού (και όχι μόνο των αφοσιωμένων gamers).

Ανάμεσα στις μελλοντικές παραγωγές για PS4/PS5 ξεχώρισε... θεαματικά το Tekken 8: ο τίτλος της Bandai/Namco's "άφησε με το στόμα ανοιχτό" τους πάντες με το σχετικό trailer, το οποίο όλοι υποθέσαμε πως ήταν προδημιουργημένο video, όπως συνέβαινε πάντα στις ανακοινώσεις νέων Tekken. O Katsuhiro Harada όμως δημοσίευσε ανάρτηση στο επίσημο blog του PlayStation όπου αποσαφήνισε πως το trailer είναι υλικό gameplay που έχει συλληφθεί απευθείας μέσα από το Story Mode σε PS5 (!). Ο τίτλος θα διατεθεί και για PC/Xbox μέσα στο 2023. Το ίδιο ισχύει και για το Like a Dragon: Ishin, το οποίο είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία τον Φεβρουάριο, αλλά και για το shoot' em up επιστημονικής φαντασίας Synduality (για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσης).

Όσον αφορά στις παραγωγές αποκλειστικά για PlayStation5 το Stellar Blade της Shift Up υπόσχεται εκρηκτική δράση κάποια στιγμή μέσα στο 2023, ενώ το action RPG της Team Ninja, το Rise of the Ronin, δείχνει εξαιρετικό αλλά είναι προγραμματισμένο για το 2024. Το Pacific Drive είναι ένας πρωτότυπος τίτλος επιβίωσης με... αυτοκίνητα (θα κυκλοφορήσει και για PC), ενώ οι φίλοι των βιβλίων Harry Potter που τυγχάνουν και κάτοχοι PlayStation μπορούν να προσβλέπουν σε μία ειδική αποκλειστική γι' αυτούς αποστολή στο Hogwarts Legacy που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο.

Είναι γεγονός ότι, βάσει των παραπάνω, το 2023 αυτήν την στιγμή μπορεί να μην δείχνει πως θα είναι τόσο συναρπαστικό για τους κατόχους PS4/PS5, όσο έδειχνε πέρυσι τέτοιο καιρό στην αντίστοιχη παρουσίαση της Sony πως θα είναι το 2022. Αλλά με το Marvel's Spider-man 2 ήδη επιβεβαιωμένο για κυκλοφορία μέσα στο 2023, συν έναν μεγάλο αριθμό από κορυφαίες παραγωγές των άλλων εκδοτριών, όπως τα Forspoken, Diablo IV ή Street Fighter 6, δεν θα προκύψει κανενός είδους... έλλειψη σε ποιοτικά games βεληνεκούς ΑΑΑ για PS4/PS5. Και για το PSVR2 ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να διαπιστώσουμε πόσα στηρίζει και σε αυτό η Sony για το 2023. Σε κάθε περίπτωση: χρονιά ενδιαφέρουσα το 2023 αποκλείεται να μην είναι για το κοινό των PlayStation. Απλώς περιμένουμε να δούμε... πόσο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ