PlayStation Plus: κορυφαία games δωρεάν τον Σεπτέμβριο

Τα Street Fighter V και PUBG δίχως κόστος για τους συνδρομητές της υπηρεσίας της Sony από 1/9

Αν υπάρχει ένα παράπονο που εκφράζεται κατά καιρούς για το PlayStation Plus, την συνδρομητική υπηρεσία της Sony που χρησιμοποιείται από τα games του PS4 για τις Δικτυακές τους επιλογές παιχνιδιού, εντοπίζεται στα δωρεάν games που προσφέρει κάθε μήνα: αυτά άλλοτε είναι όντως ποιοτικές παραγωγές, άλλοτε ενδιαφέρουν μικρό σχετικά ποσοστό της τεράστιας πελατειακής βάσης του οικιακού συστήματος των Ιαπώνων. Για τον Σεπτέμβριο, πάντως, οι περισσότεροι συνδρομητές PS Plus θεωρούμε πως θα δηλώσουν ικανοποιημένοι με τα δύο games που θα λάβουν δωρεάν, καθώς αυτά δεν είναι άλλα από τα φημισμένα PUBG και Street Fighter V!

Πράγματι: από την 1/9 έως και την 5/10 οι κάτοχοι PS4 με συνδρομή PS Plus μπορούν να προσθέσουν στην συλλογή τους το κορυφαίο - έστω κι αν... "πέρασε από 40 κύματα" πρώτα - fighting game αυτής της γενιάς οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας, το SFV, χωρίς κόστος. Πρόκειται βεβαίως για την αρχική έκδοση, αυτή που πωλείται προς €19.99 ως τμήμα της σειράς PlayStation Hits της Sony.

Αυτή η έκδοση ενσωματώνει όλες τις δωρεάν αναβαθμίσεις και προσθήκες που έχουν διατεθεί από την Capcom την τελευταία τετραετία, αλλά όχι το πρόσθετο εμπορικό περιεχόμενο (DLC) που η εταιρεία διέθεσε στο μεταξύ: τους extra χαρακτήρες, τις extra φορεσιές και τις extra τοποθεσίες μάχης δηλαδή. Όποιοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν όλα τα παραπάνω - και είναι πάρα, μα πάρα πολλά - μπορούν να αγοράσουν ξεχωριστά προς €24.99 την αναβάθμιση στην έκδοση Champion Edition του SFV που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς.

Ο άλλος δωρεάν τίτλος του Σεπτεμβρίου για τους συνδρομητές του PS Plus δεν είναι άλλος από το PUBG, η πολυσυζητημένη παραγωγή που ουσιαστικά ξεκίνησε την όλη... μανία της αγοράς με την κατηγορία των battle royale (πριν το Fortnite προσθέσει την δική του τέτοια επιλογή παιχνιδιού και συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας). Το PUBG, κόστους €29.99, πρόσφατα δέχθηκε σημαντική αναβάθμιση και η διάθεσή του στο κοινό των σχεδόν 120 εκατομμυρίων κατόχων PS4 παγκοσμίως θα τού δώσει περαιτέρω ώθηση. Είναι μάλιστα ένα από εκείνα τα games που μπορεί να παίξει κανείς με άλλους παίκτες ανεξαρτήτως συστήματος που προτιμούν, καθώς υποστηρίζει την λειτουργία crossplay ανάμεσα σε PlayStation4, Xbox One και PC.

Όπως προαναφέραμε και τα δύο games θα γίνουν διαθέσιμα στο συνδρομητικό κοινό του PS Plus την Τρίτη, 1/9 - πράγμα που σημαίνει, πάντως, ότι οι συνδρομητές Plus έχουν ελάχιστες ημέρες στην διάθεσή τους για να προσθέσουν στην συλλογή τους δωρεάν τον τίτλο-έκπληξη του καλοκαιριού που μόλις αναδείχθηκε στον πλέον δημοφιλή (με τις περισσότερες λήψεις μέσω PSN δηλαδή) στην ιστορία της υπηρεσίας της Sony. Αναφερόμαστε φυσικά στο Fall Guys: Ultimate Knockout, το οποίο αξίζει την προσοχή μικρών και μεγάλων για το σπαρταριστό, kid-friendly αλλά εξαιρετικά ανταγωνιστικό gameplay του. Άχαστο... κυριολεκτικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ