PlayStation Network: ψευδώνυμα πλέον αλλάξιμα

Η δυνατότητα που ζητούσαν για πολύ καιρό οι κάτοχοι PS4 επιτέλους διαθέσιμη σε όλους, απαιτείται ωστόσο κάποια... προσοχή

Μπορεί να ακούγεται σχεδόν απίστευτο, αλλά χρειάστηκαν... περισσότερα από 10 χρόνια προκειμένου οι κάτοχοι PlayStation να αποκτήσουν - σήμερα - την δυνατότητα να αλλάξουν το ψευδώνυμο (online ID) του προφίλ που διατηρούν στο PlayStation Network. Οι περισσότεροι από μας δημιούργησαν ένα τέτοιο στα πρώτα χρόνια του PS3, ανάμεσα στο 2007 και το 2009 δηλαδή, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των παικτών του PS4 αυτοί που ζητούσαν επίμονα αυτήν την επιλογή διαθέσιμη. Όπως αποδείχθηκε... δεν ήταν τόσο απλό, καθώς ο τρόπος με τον οποίο είχε δομηθεί το PSN στα χρόνια του PS3 επέβαλλε αλλαγές για να μπορέσει η Sony να προσφέρει αυτήν την λειτουργία. Από πέρυσι το χειμώνα ο ιαπωνικός κολοσσός είχε αρχίσει να την ελέγχει σε δοκιμαστικό περιβάλλον και σήμερα μπορεί πλέον με ασφάλεια να την κάνει διαθέσιμη σε όλους.

To "με ασφάλεια" μπορεί να ισχύει, αλλά ισχύει εξίσου και το... "διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες", καθώς υπάρχει ένας αριθμός από πράγματα που οφείλει να γνωρίζει κανείς για την διαδικασία αλλαγής του online ID και τί συμβαίνει μετά από αυτό. Η πρώτη αλλαγή είναι δωρεάν, ενώ οι επόμενες κοστίζουν €9.99 (!) έκαστη ή €4.99 για τους συνδρομητές PS Plus. Κάθε "επιστροφή" σε προηγούμενα online ID είναι δωρεάν και αυτά παραμένουν διαθέσιμα για πάντα στον χρήστη. Η Sony έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει επιλογή διατήρησης του προηγούμενου online ID μαζί με το νέο ορατό για 30 ημέρες, ώστε οι Δικτυακοί φίλοι του κάθε παίκτη να ξέρουν ποιός είναι το καινούργιο ψευδώνυμο που θα δουν στις οθόνες τους. Υπάρχει στο επίσημο PlayStation Blog ειδική σελίδα ερωτήσεων κι απαντήσεων για τις λεπτομέρειες της διαχείρισης του νέου online ID από τους παίκτες.

O ένας τομέας όπου και η ίδια η Sony ομολογεί πως ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα είναι αυτός της συμβατότητας της νέας λειτουργίας με τα games αυτά καθ' αυτά, το πώς δηλαδή θα διαχειρίζονται πλέον όλοι οι τίτλοι του PS4 το online ID κάθε παίκτη. Οι τίτλοι που έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Απριλίου και μετά δεν θα έχουν κανένα θέμα, παλαιότεροι όμως ενδέχεται να έχουν - έστω κι αν η Sony επιμένει πως η πλειοψηφία των δημοφιλέστερων games έχουν ελεγχθεί. Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει αναρτήσει ειδική σελίδα όπου βρίσκονται όλα τα games του PS4 με αναγνωρισμένα προβλήματα, όλα όσα έχουν μεγάλα προβλήματα - από την απώλεια της προόδου του παίκτη και των trophies τους έως την απώλεια αγορασμένου extra περιεχομένου γι' αυτά - και φυσικά όλα όσα λειτουργούν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα οποιουδήποτε είδους.

Θα συμβουλεύαμε κάθε φίλο και φίλη του Αθηνόραμα Digital που σκέπτεται να αλλάξει το online ID του στο PSN (γίνεται είτε στο PS4 είτε μέσω Web) να επισκεφθεί και να διαβάσει τις σελίδες της Sony που προαναφέραμε για... παν ενδεχόμενο. Ο νοών, νοείτω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ