PlayStation Hits: νέοι τίτλοι, 45 επιλογές συνολικά

Ακόμη τρία megahits σε ελκυστική τιμή - ποιά είναι η γενική εικόνα της σειράς προσιτών games της Sony;

Τα video games ως μορφή ψυχαγωγίας προσφέρουν πια άκρως ικανοποιητικό συντελεστή αξίας/κόστους σε γενικές γραμμές - αντιπαραβάλλοντας δηλαδή το πόσο κοστίζουν και για πόσες ώρες ψυχαγωγούν με αντίστοιχα δείγματα μουσικής, ταινιών κλπ. - όμως η αλήθεια είναι πως στα €59.99/€69.99 σημαντικό ποσοστό καταναλωτών δεν είναι σε θέση να αγοράζει πολλά νέα games κάθε χρόνο. Η Sony το γνωρίζει και για τον λόγο αυτό έχει καθιερώσει την σειρά των PlayStation Hits, ποιοτικών και προσεκτικά επιλεγμένων "τίτλων καταλόγου" από την τεράστια βιβλιοθήκη του PS4, τους οποίους προσφέρει προς €19.99 τόσο σε υλική μορφή όσο και μέσα από το PlayStation Store.

Έτσι από αυτά τα games επιπέδου ΑΑΑ μπορεί κανείς να αποκτήσει τρία με το ίδιο χρηματικό ποσό που θα κατέβαλλε για ένα καινούργιο - κόστος που συμφέρει τόσο όσους και όσες αποκτούν το πρώτο τους PS4 και θέλουν μερικά games στην αρχή για να το απολαύσουν, όσο και τους συλλέκτες που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους όλα τα "must" της βιβλιοθήκης του οικιακού συστήματος της Sony.

O ιαπωνικός κολοσσός, μάλιστα, ανακοίνωσε πως από τις 8 Οκτωβρίου προστίθενται στην σειρά PlayStation Hits τρεις ακόμη τίτλοι του, ασυζητητί κορυφαίοι και από τα καλύτερα δείγματα games που έχει προσφέρει το PS4 στην μακρόχρονη πορεία του. Πρόκειται για το καταιγιστικό God of War (που είχε σαρώσει τα περσινά βραβεία και ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 10.5 εκ. αντίτυπα), το θρυλικό πλέον Gran Turismo Sport (του οποίου το περιεχόμενο και οι επιλογές παιχνιδιού έχουν κυριολεκτικά... τριπλασιαστεί από την ημέρα της κυκλοφορίας του) και το Uncharted: The Lost Legacy (που επέκτεινε την διαδρομή της διάσημης σειράς και απέσπασε επίσης μεγάλο αριθμό βραβείων).

Έτσι ο πλήρης κατάλογος των PlayStation Hits διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

Assassin’s Creed IV Black Flag
Batman: Arkham Knight
Bloodborne
Dishonored 2
Doom
Dragon Ball Xenoverse
Dragon Ball Xenoverse 2
Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends
EA Sports UFC 2
Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair
Fallout 4
Friday the 13th: The Game
God of War
God of War III Remastered
Gran Turismo Sport
Gundam Versus
Horizon Zero Dawn Complete Edition
inFAMOUS Second Son
Killzone Shadow Fall
LittleBigPlanet 3
Metal Gear Solid V: The Definitive Experience
Middle-Earth: Shadow of Mordor
Mortal Kombat X
Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4
Need for Speed
Need for Speed Rivals
Nioh
One Piece: Pirate Warriors 3
Plants Vs. Zombies: Garden Warfare 2
Project CARS
Ratchet & Clank
Rayman Legends
Resident Evil 7 Biohazard
Street Fighter V
Tales of Berseria
The Evil Within
The Last of Us Remastered
Uncharted 4: A Thief’s End
Uncharted: The Lost Legacy
Uncharted: The Nathan Drake Collection
Until Dawn
Watch_Dogs
Wolfenstein: The New Order
Yakuza Zero

Ορισμένα από τα παραπάνω games δεν βρίσκονται εύκολα στα ελληνικά καταστήματα σε υλική μορφή, τα περισσότερα ωστόσο μπορεί να τα βρει κανείς χωρίς δυσκολία - άλλωστε υπάρχει πάντοτε και το PlayStation Store ως επιλογή, όπου δεν θα... εξαντληθούν ποτέ τα αντίτυπα τίτλων! Η αλήθεια ωστόσο είναι πως, ακόμη και με μία σύντομη ματιά στην λίστα, εύκολα διακρίνει κανείς πως κάποια από τα παραπάνω games (κατά κύριο λόγο τα παλαιότερα της σειράς των PlayStation Hits αλλά όχι μόνο) μπορούν ν' αποκτηθούν πλέον στο πλαίσιο διαφόρων προσφορών για λιγότερα από €19.99. Θα πρέπει βέβαια να παρακολουθεί κανείς τις προσφορές που γίνονται - κυρίως στο PS Store μα και σε καταστήματα λιανικής ενίοτε - αλλά... και πάλι.

Δεν χωρά, επίσης, αμφιβολία στο γεγονός ότι σε συγκεκριμένες κατηγορίες τίτλων που καλύπτει η σειρά PlayStation Hits υπάρχουν στην αγορά (και στο PS Store) αντίστοιχα games υψηλότερης ποιότητας, συχνά και με χαμηλότερο κόστος. Δεν χωρά, όμως, και αμφιβολία στο γεγονός ότι τίτλοι όπως τα Bloodborn, Ιnfamous Second Son, Horizon Zero Dawn, Street Fighter V, Nioh, Resident Evil 7, The Last of Us Remastered (για τους μη συνδρομητές PS Plus αφού αυτοί θα το λάβουν δωρεάν σε λίγες μέρες!), Uncharted 4 και τώρα GT Sport ή God of War, όχι μόνο αξίζουν χωρίς δισταγμό τα €19.99, αλλά και μία θέση στην συλλογή όλων ανεξαιρέτως των κατόχων PS4.

Θα θέλαμε, ωστόσο, να δούμε τον κατάλογο των PlayStation Hits να εμπλουτίζεται και να επεκτείνεται με περισσότερους και νεότερους "εκπροσώπους" από τους μεγάλους ανεξάρτητους εκδότες games αυτού του κόσμου - ΕΑ, Activision, Ubisoft, Square Enix, Capcom κλπ. - ειδικά εν όψει της εορταστικής περιόδου. Αφού έτσι κι αλλιώς έχουμε παρατηρήσει αξιόλογους παρελθόντες τίτλους των εκδοτών αυτών να πωλούνται σε προσφορά με τιμές τόσο χαμηλές ή χαμηλότερες του €19.99 πάρα πολύ συχνά - γιατί να μην προσφέρονται επίσημα έτσι και στο κοινό που δεν παρακολουθεί ανελλιπώς τις προσφορές που γίνονται; Win-win για όλους!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ