PlayStation Experience: κι άλλα games, πολλά games!

Μια μικρή... θύελλα από ανακοινώσεις νέων τίτλων, κυρίως για PS4 αλλά και για PS Vita

Το Xbox One έκανε πάρα πολύ καλή εμπορική εμφάνιση στην αγορά των ΗΠΑ τις προηγούμενες ημέρες, όμως η Sony - αναμενόμενα - δεν εννοεί σε καμία περίπτωση να παραχωρήσει το σαφές προβάδισμα που έχει αποκτήσει εκεί απλά και μόνο επειδή συνέβη μία Black Friday ή μία Cyber Monday. Η ιαπωνική εταιρεία το Σαββατοκύριακο διοργάνωσε την PlayStation Experience, μία εκδήλωση επετειακή αφενός (με την ευκαιρία των 20 χρόνων του PlayStation), εστιασμένη στο κοινό αφετέρου και λιγότερο στον ειδικό Τύπο. Η Sony δεν άφησε την ευκαιρία της αποκάλυψης περισσότερων νέων τίτλων για τα PS4 και PS Vita να περάσει ανεκμετάλλευτη, ωστόσο - και κάποιοι από αυτούς είναι αληθινός λόγος ενθουσιασμού όχι μόνο για τους φίλους των PlayStation, αλλά τους αφοσιωμένους gamers γενικότερα.

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει με το Uncharted 4, το οποίο είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία στο PS4 τα επόμενα Χριστούγεννα. Σε live demo η νέα περιπέτεια του Nathan Drake ήταν ήδη εντυπωσιακή παρά το γεγονός ότι απέχει πολύ ακόμη από το τελικό προϊόν, προσφέροντας περισσότερη λεπτομέρεια γραφικών σε περισσότερο "ανοιχτές" τοποθεσίες, αλλά και περισσότερη ευελιξία στην κίνηση του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα. Το ίδιο εντυπωσιακό, πάντως, και σαφώς πιο κοντά στα ράφια των καταστημάτων, ήταν το demo του Bloodborne για το ίδιο σύστημα, με συγκεκριμένες τοποθεσίες του να δημιουργούνται τυχαία και σε πραγματικό χρόνο (procedural dungeons) ώστε να μην επαναλαμβάνονται κάθε φορά που ο παίκτης ασχολείται με τον τίτλο. Από την "τριπλέτα" των επερχόμενων αποκλειστικών games για το PS4 λιγότερο συναρπαστικό συνεχίζει να δείχνει το The Order: 1886, το οποίο όμως έχει βελτιωθεί πολύ από την μορφή στην οποία εμφανίστηκε το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να "κάνει την έκπληξη" το Φεβρουάριο.

Όσον αφορά στην αποκάλυψη νέων τίτλων, στο PS4 έρχεται το 2015 μια μικρή... θύελλα από παραγωγές όλων των ειδών. Στην PlayStation Experience ανακοινώθηκαν τα What Remains of Edith Fitch (από τη δημιουργική ομάδα του the Unfinished Swan), The Forest (ατμοσφαιρικό θρίλερ επιβίωσης), Drawn to Death (βίαιος... σκιτσαρισμένος τίτλος από τον David Jaffe), Gungeon (παραγωγή καταιγιστικής δράσης με ποικιλία όπλων), Kill Strain (δωρεάν 2D shoot' em up με έμφαση στην ομαδική συνεργασία) και Wattam (από τον δημιουργό των Katamari Damacy). Επίσης τα πασίγνωστα από τους προσωπικούς υπολογιστές Super Time Force Ultra, Bastion, Orcs Must Die και Skytorn θα βρούν μέσα στους επόμενους μήνες το δρόμο τους τόσο στο PS4, όσο και στο PS Vita - ενώ άλλα PC games, όπως το υπερβίαιο Killing Floor 2 ή τα ιστορικά Final Fantasy VII και Day of the Tentacle θα αποκτήσουν ειδικές εκδόσεις για PS4.

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι η μεγαλύτερου... εκτοπίσματος ανακοίνωση της PlayStation Experience ήταν αυτή που αφορά στα Street Fighter V και Ultra Street Fighter IV (για τα οποία έχουμε ξεχωριστό άρθρο), ωστόσο το πλήθος και η γκάμα των games που συνεχίζουν να προστίθενται στην βιβλιοθήκη του PlayStation4 παραμένει το σημαντικότερο στοιχείο της εκδήλωσης της Sony. Ναι, αρκετές από τις μικρότερες παραγωγές που ανακοινώνονται είναι remakes και ειδικές εκδόσεις, ναι, πολλές από τις νέες αυτές κυκλοφορίες είναι αρκετά... cult προσανατολισμών ώστε να μην εξασφαλίζουν εύκολα υψηλές πωλήσεις, όμως με αυτόν τον τρόπο το PS4 συνεχίζει να είναι ένα σύστημα που έχει να προσφέρει κάτι σε όλους και σίγουρα ένα σύστημα πολύ πλουσιότερο σε ποικιλία περιεχομένου σε σχέση με τον αντίπαλό του, το Xbox One.

Με... αυτά και με κείνα, η όποια ανησυχία μπορούσε να υπάρχει για πτώση του ρυθμού εμφάνισης νέων games στο PS4 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 - κάτι που ταλανίζει σχεδόν όλα τα συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης τα τελευταία χρόνια - δεν υφίσταται πλέον. Ακόμη και οι ελπίδες για ανάκαμψη του PS Vita αναπτερώθηκαν με την ανακοίνωση συνολικά πάνω από 10 νέων τίτλων γι' αυτό έως τον Ιούνιο. Κοινώς, καλά νέα για την κοινότητα του PlayStation αλλά και όλους τους παίκτες που αναγνωρίζουν την ανάγκη να "ανεβαίνει το επίπεδο" στις βιβλιοθήκες τίτλων των PS4 και Xbox One, ώστε να καταλήγουμε όλοι ωφελημένοι από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Ε, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ