PlayStation Classic: όλοι οι τίτλοι που θα προσφέρει

Πολλά όντως "κλασικά" games των 90s, αναπόφευκτες και ορισμένες απουσίες

Όταν η Sony αποκάλυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου την πρόθεσή της να διαθέσει στην Χριστουγεννιάτικη αγορά το PlayStation Classic, δεν έδωσε στην δημοσιότητα την πλήρη λίστα με τα games που αυτό θα περιέχει προεγκατεστημένα (πιθανότατα επειδή δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τις σχετικές συμφωνίες με τις εκδότριες εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα πολλών από αυτούς τους τίτλους). Με μικρές διαφοροποιήσεις, ωστόσο, για την ιαπωνική αγορά ο τελικός κατάλογος με τα games αυτά δόθηκε από την Sony στην δημοσιότητα και... τα νέα είναι πολύ καλά: από τους 20 τίτλους που προσφέρονται οι περισσότεροι όντως δικαιούνται τον χαρακτηρισμό του "κλασικού", έχοντας συνδέσει το όνομά τους άρρηκτα με την χρυσή εποχή του πρώτου οικιακού PlayStation.

Οι είκοσι αυτοί τίτλοι είναι οι παρακάτω:
Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto
Intelligent Qube
Jumping Flash!
Metal Gear Solid
Mr. Driller
Oddworld: Abe's Oddysee
Rayman
Resident Evil (Director's Cut)
Revelations: Persona
Ridge Racer Type 4
Super Puzzle Fighter II Turbo
Syphon Filter
Tekken 3
Tom Clancy's Rainbow Six
Twisted Metal
Wild Arms

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε κάτοχος του ιστορικού συστήματος της Sony, στην λίστα αυτή βρίσκονται αληθινά "διαμάντια", μα και ορισμένα games όχι του ίδιου επιπέδου. Έχουμε, ωστόσο, και κάποιες απουσίες αξιοσημείωτες - και για τίτλους όπως π.χ. τα Crach Bandicoot ή Spyro the Dragon καταλαβαίνουμε πιθανώς τους λόγους (ανήκουν στην Activision η οποία είναι βέβαιο πως θέλει να τους "εισπράξει" με εκδόσεις remastered). Για εμβληματικούς τίτλους της ίδιας της Sony, ωστόσο, όπως τα Gran Turismo ή τα Wipeout, οι λόγοι της απουσίας δεν είναι το ίδιο προφανείς.

Φυσικά όλοι μας σκεφτόμαστε... τρόπους με τους οποίους θα βελτιώναμε την ποιότητα των προσφερόμενων games συνολικά - γιατί το Battle Arena Toshinden αντί για το θρυλικό Soul Blade, για παράδειγμα! - ενώ σίγουρα θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα υποστηρίξουν πως από μία λίστα με PlayStation classics είναι... οξύμωρο να λείπει το αρχικό Tomb Raider, ένα Silent Hill ή ένα Castlevania. Όμως σε αντίθετη περίπτωση ίσως δεν ήταν εφικτή η τιμή των €99.99 στην οποία θα πωλείται το PlayStation Classic, οπότε θα κρατήσουμε ως πάρα πολύ καλό ποσοστό το 16/20 και την επιλογή συμμετοχής δύο παικτών σε όσα games την υποστηρίζουν (το σύστημα συνοδεύεται από δύο χειριστήρια). Και... αναμονή μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου για τις πρακτικές μας εντυπώσεις, φυσικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ