PlayStation4: όλες οι εκδόσεις, όλες οι εκδοχές

Αξιολογούμε τα διαφορετικά "πακέτα" που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά

Με την εορταστική περίοδο να έχει πρακτικά ξεκινήσει και την κορύφωσή της τα Χριστούγεννα να μην βρίσκεται πολύ μακριά, είναι πιθανώς η καλύτερη χρονική στιγμή να δημοσιεύσουμε την μικρή έρευνα αγοράς που είχαμε υποσχεθεί πριν από λίγες ημέρες: την παράθεση και σύγκριση των διαφορετικών εκδόσεων και εκδοχών - ναι, είναι δύο διαφορετικά πράγματα - των PlayStation4 και Xbox One που είναι ήδη ή θα είναι διαθέσιμα στο ελληνικό κοινό μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα δύο αυτά άρθρα τα κρίναμε ως ενδιαφέροντα (ακόμη και απαραίτητα από κάποιες απόψεις) ακριβώς επειδή φέτος τόσο η Sony όσο και η Microsoft στρατηγικά επέλεξαν να παρουσιάσουν πολλαπλά "πακέτα", στηριζόμενες στις ισχυρές συνεργασίες της η πρώτη και στις "ειδικού βάρους" αποκλειστικότητές της η δεύτερη.

Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, λοιπόν: για το PlayStation4 οι Έλληνες καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους όχι λιγότερες από 9 (!) διαφορετικές εκδόσεις. Τις παρακάτω:

PlayStation4 (C-Chassis), €359
Το σύστημα της Sony στην πιο απλή, αλλά νεότερη έκδοσή του - με χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και πρακτικά αθόρυβη καθώς λειτουργεί - που ενσωματώνει σκληρό δίσκο μεγέθους 500 GB και δεν συνοδεύεται από κανένα αξεσουάρ ή games. Είναι, προφανώς, η έκδοση που θα διαλέξει όποιος θέλει να καταβάλλει το μικρότερο δυνατό ποσό απόκτησης ενός PS4 έστω κι αν, επίσης προφανώς, έναν πολύ μικρό αριθμό από games μπορεί να παίξει κανείς έτσι: ουσιαστικά μόνο τίτλους του PlayStation Store διατίθενται δωρεάν (free to play) αλλά και δεν απαιτούν συνδρομή PlayStation Plus. Είναι, ωστόσο, η ιδανική έκδοση να δωρίσει κανείς: ε, ας... βάλει και ο παραλήπτης "το χέρι στην τσέπη" για κάτι!
Αξιολόγηση: 7/10

PlayStation4 (C-Chassis) + ένας συνοδευτικός τίτλος δώρο, €399
Πρόκειται για την ίδια ακριβώς έκδοση με την προαναφερθείσα, με τη διαφορά πως οι διάφορες εμπορικές αλυσίδες προσθέτουν αντί κόστους €40 πλήρες αντίτυπο ενός από τα Metal Gear Solid V, FIFA 16, Pro Evolution Soccer 2016, Uncharted Collection, Assassin's Creed Syndicate (μαζί με Watch Dogs) και NBA2K 16. Το κέρδος εδώ βρίσκεται προφανώς στα €30 που εξοικονομεί κανείς αν ήθελε να αγοράσει οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες τίτλους ξεχωριστά (τυπική τιμή καταλόγου €69.99). Υπενθυμίζουμε πως για να αξιοποιήσει κανείς τη μεγάλη πλειοψηφία των Δικτυακών λειτουργιών καθενός από τους παραπάνω τίτλους χρειάζεται και ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία PlayStation Plus.
Αξιολόγηση: 8/10

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ