PGW 2015: τα υπόλοιπα games της Sony

Από τα Dreams και WiLD έως τα Tekken 7 και Drive Club Bikes, κάτι για τον καθένα

Ο λόγος για τον οποίο η κατασκευάστρια του PlayStation4 έκανε αληθινή "επίδειξη δύναμης" με την συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Paris Games Week, είναι απλός: το πλήθος, η γκάμα και η ποιότητα συνολικά των games που επέδειξε για το δικό της σύστημα ξεπερνούν όχι μόνο τις προτάσεις του ανταγωνισμού, αλλά σε ένα βαθμό και τις προσδοκίες των gamers για το 2016. Και μπορεί μεν τα φώτα της δημοσιότητας να συγκέντρωσε κυρίως το νέο Gran Turismo, η καινούργια παραγωγή της Quantic Dream και η συνεργασία του γνωστού DJ Avicii με τη Sony, όμως στα περίπου 90 λεπτά της παρουσίασης - που εστιάστηκε σε games και μόνο - επιδείχθηκαν περισσότεροι τίτλοι που αξίζουν αναφοράς. Τους συγκεντρώνουμε σε αυτό το άρθρο συνοπτικά.

Πρώτος ανάμεσα στους τίτλους αυτούς συγκαταλέγεται... δικαιωματικά σχεδόν το Matterfall, αν μη τί άλλο γιατί η δημιουργός εταιρεία του, η Housemarque, έχει υπογράψει ένα από τα αγαπημένα μας ως τώρα games στο PS4: το Resogun. Το Matterfall δείχνει να είναι εντελώς διαφορετικό - έστω κι αν δεν μπορεί να έχει σαφή εικόνα κανείς μόνο από το σχετικό trailer επιστημονικής φαντασίας - αλλά επίσης arcade... κληρονομιάς: ο παίκτης αναλαμβάνει τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που μπορεί να μεταμορφώνει ένα ειδικό είδος ύλης (smart matter) σε διαφόρων ειδών όπλα. Το... πρόβλημα είναι πως οι αντίπαλοι εξωγήινοι έχουν αντίστοιχες δυνατότητες, οπότε οι παίκτες θα πρέπει να επιδείξουν γοργά αντανακλαστικά και αντίληψη προκειμένουν να επιζήσουν. Το περιμένουμε ανυπόμονα!


Ο δεύτερος τίτλος είχε ήδη ανακοινωθεί στην Ε3 τον Ιούνιο, αλλά αυτή τη φορά αποκτήσαμε πολύ καλύτερη ιδέα γι' αυτόν: πρόκειται για το Dreams της εξαιρετικής Media Molecule, το οποίο φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο κανονικής, κανονικότατης... εργαλειοθήκης με την οποία οι παίκτες μπορούν να φτιάξουν δικά τους games ή να οπτικοποιήσουν αλληλεπιδραστικές ιστορίες. Η ΜΜ έχει όλη την εμπειρία και το ταλέντο που γνωρίζουμε ήδη από τα LittleBigPlanet - τόσο η επίδειξη του Dreams επί σκηνής όσο το αντίστοιχο trailer πιστοποιούν του λόγου το αληθές - θα χρειαστεί όμως να αποδείξει πως καταλαβαίνει και την έννοια της ψυχαγωγίας πέραν από αυτήν της δημιουργικότητας. Ας μην ξεχνάμε πως η αντίστοιχη προσπάθεια της Microsoft στο Xbox One, το Project Spark, απέτυχε παταγωδώς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ