No Man's Sky: μεγάλη επέκταση περιεχομένου το καλοκαίρι

Μικρή... επανεκκίνηση για τον ταλαιπωρημένο αλλά ενδιαφέροντα τίτλο της Hello Games

Ομολογουμένως το No Man's Sky θα παραμείνει στα βιβλία της Ιστορίας των video games ως ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά παραδείγματα υπεραισιόδοξης υπόσχεσης που... προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα της αγοράς. Σκιαγραφήθηκε το 2014 από την δημιουργό του Hello Games ως "ο απόλυτος διαστημικός τίτλος", μία παραγωγή χωρίς τέλος που ο καθένας μπορεί να παίξει όπως προτιμά και να εξερευνά για χρόνια χωρίς να πλήττει με αυτήν. Οι βασικές ιδέες στις οποίες στηριζόταν κατά την διάρκεια της ανάπτυξής του ήταν όντως ενδιαφέρουσες, όταν όμως - εν τέλει και μετά από ουκ ολίγες καθυστερήσεις και περιπέτειες - κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2016, έγινε αντιληπτό κάτι... μάλλον διαφορετικό: ο τίτλος υπερυποσχέθηκε και υποπροσέφερε σε αδικαιολόγητο βαθμό, στερούμενος περιεχομένου και βρίθοντας προβλημάτων τεχνικών και άλλων. Η ίδια η Sony, η οποία "τον πίστευε" τον τίτλο για το PS4 επί πολύ καιρό, επέλεξε από πλευράς marketing να τον εγκαταλείψει λίγο πριν την διάθεσή του, καθιστώντας σαφή την θέση του.

Για άλλες εταιρείες η πορεία του No Man's Sky θα είχε τελειώσει μέσα στο 2016 πιθανώς, όμως προς τιμήν της η Hello Games συνέχισε απτόητη να εργάζεται για την βελτίωση και τον εμπλουτισμό του τίτλου, κρατώντας την άρρητη υπόσχεση που είχε αρχικά δώσει στο κοινό της. Τα προβλήματα του No Man's Sky διορθώθηκαν, πρόσθετο περιεχόμενο και λειτουργίες προσφέρθηκαν σταδιακά και δωρεάν... και τώρα η Hello Games είναι έτοιμη να κάνει μία μικρή "επανεκκίνηση" στην δημιουργία της με το No Man's Sky Beyond. Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις επεκτάσεις στο αρχικό No Man's Sky οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν στους ήδη κατόχους του και θα αλλάξουν σημαντικά το προφίλ και την έκτασή του.

Από τις τρεις επεκτάσεις η Hello Games αναφέρθηκε λεπτομερώς μόνο στην πρώτη για την ώρα. Αυτή λέγεται No Man's Sky Online και θα είναι "μία ριζικά συμμετοχική, κοινωνική εμπειρία παιχνιδιού που θα προσφέρει σε όλους τους παίκτες την δυνατότητα να συναντήσουν συναδέλφους τους και να παίξουν μαζί τους σε όλη την έκταση του εικονικού σύμπαντος του τίτλου". Η εταιρεία φρόντισε να υπογραμμίσει πως η προσθήκη αυτή δεν θα μεταμορφώσει το No Man's Sky σε... MMORPG, καθώς και ότι για να παιχθεί δεν θα απαιτείται κανενός είδους συνδρομή, ενώ απούσες θα είναι και οι μικροπωλήσεις περιεχομένου (microtransactions). Και οι τρεις επεκτάσεις θα έχουν γίνει διαθέσιμες έως το τέλος του καλοκαιριού και η Hello Games θα αναφερθεί στις άλλες δύο αναλυτικά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Για να δούμε, λοιπόν - γιατί αν υπάρχει μία παραγωγή που δικαιούται δεύτερης ευκαιρίας για το... πείσμα της και μόνο, αυτή είναι το No Man's Sky!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ