Nintendo Switch: ανανέωση και για το παρόν μοντέλο

Μοναδικό, αλλά πολύ σημαντικό, πλεονέκτημα του νεότερου η μεγαλύτερη αυτονομία - λεπτομέρειες

Δεν περίμενε κανείς από την Nintendo να εξελίξει κατασκευαστικά μία συσκευή της και να αξιοποιήσει τις βελτιώσεις μόνο εκεί - όχι ακριβώς... έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι (πέρα από τις σχετικές διαρροές στο Web) πολλά συνηγορούσαν σε μία ανανέωση και του παρόντος μοντέλου Switch με τα υποσυστήματα του Switch Lite που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Υποψιαζόμαστε πως ο ιαπωνικός κολοσσός δεν είχε σκοπό να γνωστοποιήσει ευρέρως την κίνησή του, όμως ένα... απλό tweet της Nintendo Ιαπωνίας λειτούργησε ως επιβεβαίωση: τον Αύγουστο στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και τον Σεπτέμβριο σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα κυκλοφορήσει ανανεωμένο μοντέλο Nintendo Switch, καλύτερο σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Ο τομέας αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν της αυτονομίας, καθώς το νέο Switch στηρίζεται στα ίδια υποσυστήματα με αυτά του Switch Lite: αυτά προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ισχύος αλλά καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα και παράγοντας λιγότερη θερμότητα λόγω βελτιωμένης κατασκευαστικής μεθόδου. Στο Lite αυτό σημαίνει μεγαλύτερη αυτονομία με μικρότερη μπαταρία, ενώ στο "πλήρες" Switch ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία με την ίδια μπαταρία (έως και 40% περισσότερη σύμφωνα με την Nintendo). Στην θεωρία οι Ιάπωνες θα μπορούσαν να αποσπάσουν από το οικιακό μοντέλο και λίγη περισσότερη ισχύ από τα υποσυστήματα του Lite "χρονίζοντάς" τα υψηλότερα (το νέο μοντέλο ενσωματώνει και καλύτερης ποιότητας μνήμη λειτουργίας), όμως όλα δείχνουν πως η Nintendo δεν θεώρησε κάτι τέτοιο σκόπιμο και ίσως έχει δίκιο.

Κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει ούτε ο σχεδιασμός, ούτε η οθόνη, ούτε τα υλικά, ούτε η τιμή πώλησης του αναβαθμισμένου Switch σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η αντικατάσταση του δεύτερου από το πρώτο αναμένεται να γίνει "αθόρυβα" στην αγορά, αν και θα ήταν δίκαιο με κάποιο τρόπο να είναι εμφανής η διαφορά στις συσκευασίες και ίσως το απερχόμενο μοντέλο να πωλείται κατά τι φθηνότερα μέχρις ότου εξαντληθούν τα σχετικά αποθέματα. Επειδή αυτή, φυσικά, είναι... η Nintendo δεν θα συμβεί τίποτε από τα δύο.

Όσοι και όσες σχεδιάζουν να αποκτήσουν ένα Switch από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά λοιπόν (για τώρα... το αφήνουμε στην κρίση του καθενός!), ίσως έχει νόημα να αναζητήσουν τα διακριτικά "XKW" στην αρχή του σειριακού αριθμού ή τα αναγνωριστικά HAC-001(-01) που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο μοντέλο και υποχρεωτικά θα αναφέρονται σε κάποιο σημείο της συσκευασίας. Και για το επίσης φημολογούμενο Switch Pro/Max... καλό 2020 και βλέπουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ