Νέο PlayStation Plus: τα games των άλλων εκδοτριών

Η Ubisoft πρωταγωνιστεί, οι υπόλοιποι συνεισφέρουν, αναμένουμε τον τελικό κατάλογο του Ιουνίου

Η Sony έχει ήδη γνωστοποιήσει τα πλάνα της όσον αφορά στα games που θα προσφέρει μέσα από την ανανεωμένη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus που ξεκινά τον Ιούνιο αλλά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ήταν οι τίτλοι των υπολοίπων εταιρειών έκδοσης games αυτοί που περιμέναμε με πιο πολλή περιέργεια να μάθουμε στο ίδιο πλαίσιο. Οι σειρές τίτλων και οι μεγάλες επιτυχίες της Sony είναι καθιερωμένες πια, λογικό να τις αξιοποιήσει σχεδόν όλες στην νέα της συνδρομητική υπηρεσία - όπως και έκανε - όμως τί θα ισχύσει για τις υπόλοιπες εταιρείες; Τα πράγματα δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη, όμως η Ubisoft επέλεξε να επενδύσει σοβαρά στην προσπάθεια των Ιαπώνων με την πιο μεγάλη ως τώρα συνεισφορά στο PS Plus.

Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν μία νέα "εκδοχή" της υπηρεσίας τους Ubisoft Plus, την οποία ονομάζουν Ubisoft Plus Classics και θα προσφέρουν στους συνδρομητές PlayStation Plus Extra ή Premium από τον Ιούνιο. Οι τίτλοι αυτής της εκδοχής περιλαμβάνουν τους Assassin’s Creed Valhalla, For Honor, The Crew 2, Child of Light, Eagle Flight, Far Cry 3: Blood Dragon, Far Cry 3 Remaster, Far Cry 4, Legendary Fishing, Risk: Urban Assault, South Park: The Fractured but Whole, South Park: The Stick of Truth, Space Junkies, Star Trek: Bridge Crew, Starlink: Battle for Atlas, Steep, The Crew, The Division, Trackmania Turbo, Transference, Trials Fusion, Trials of the Blood Dragon Game, Trials Rising, Valiant Hearts: The Great War, Watch Dogs, Werewolves Within και Zombi.

Με αυτά τα 27 games θα ξεκινήσει η συνεισφορά των Ubisoft Plus Classics στο νέο PS Plus και η εταιρεία υπόσχεται πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 50 ως το τέλος του χρόνου - αξιόλογος με οποιαδήποτε μέτρα και σταθμά. Δεν είναι βέβαια όλα τα games σε αυτήν την λίστα κορυφαία ακριβώς, ενώ πολλά είναι και... κάποιας ηλικίας, όμως και μόνο η παρουσία του Assassin’s Creed Valhalla (το οποίο έχει διάρκεια άνω των 100 ωρών από μόνο του) είναι εντυπωσιακή. Σε αντίθεση, δε, με την Sony η Ubisoft δεν δείχνει να σχεδιάζει την εναλλαγή τίτλων της (rotation) στην βιβλιοθήκη του PS Plus, οπότε τα 50 games της εκεί μέσα στο 2022 θα είναι σημαντική προσθήκη.

Η Sony επιβεβαίωσε πως αρκετές άλλες εκδότριες εταιρείες από Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία - όπως οι Square/Enix, Rockstar, 2K Games, Capcom, Bandai/Namco, 505 Games, WB Games και Annapurna Interactive - θα συνεισφέρουν με δικά τους games στο νέο PlayStation Plus τον Ιούνιο. Αυτά είναι τα Ashen (PS4), Batman: Arkham Knight (PS4), Celeste (PS4), Cities: Skylines (PS4), Control: Ultimate Edition (PS4/PS5), Dead Cells (PS4), Final Fantasy XV Royal Edition (PS4), Hollow Knight (PS4), Marvel’s Guardians of the Galaxy (PS4/PS5), Mortal Kombat 11 (PS4/PS5), Naruto: Ultimate Ninja Storm 4 (PS4), NBA 2K22 (PS4/PS5), Outer Wilds (PS4), Red Dead Redemption 2 (PS4), Resident Evil (PS4), Soulcalibur VI (PS4) και The Artful Escape (PS4/PS5).

Οι ανεξάρτητες εκδότριες εταιρείες θα συνεισφέρουν και στις άλλες κατηγορίες games που προσφέρει το PS Plus Premium/Deluxe στους συνδρομητές του. Ο κατάλογος των Classic Games με τίτλους των PSone και PSP, καθώς και με επανεκδόσεις τίτλων για PS2, θα περιλαμβάνει τα Mr. Driller, Tekken 2, Worms World Party, Worms Armageddon, Bioshock Remastered, Borderlands: The Handsome Collection, Bulletstorm: Full Clip Edition, Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, καθώς και την LEGO Harry Potter Collection. Οι συνδρομητές PS Plus Premium θα είναι επίσης σε θέση να παίζουν μέσω game streaming και έναν αριθμό (δεν γνωρίζουμε τον ακριβή ακόμη) από τίτλους του PS3, συμπεριλαμβανομένων των Asura’s Wrath, Castlevania: Lords of Shadow 2, Devil May Cry HD Collection, Enslaved: Odyssey to the West, F.E.A.R., Lost Planet 2, Ninja Gaiden Sigma 2 και Red Dead Redemption: Undead Nightmare.

Αυτός δεν είναι κατά πάσα πιθανότητα ο τελικός κατάλογος με τα games που θα προσφέρουν οι εκδότριες τίτλων - πέραν της Sony - στους συνδρομητές PlayStation Plus Extra, Premium και Deluxe τον Ιούνιο, με μία πρώτη εκτίμηση πάντως επέλεξαν να υποστηρίξουν... μάλλον προσεκτικά το νέο εγχείρημα των Ιαπώνων. Είναι άκρως θετικό το γεγονός ότι οι συνδρομητές PS Plus των παραπάνω επιπέδων θα έχουν πρόσβαση σε αληθινά αριστουργήματα όπως τα Assassin's Creed Valhalla ή Read Dead Redemption 2 - όπως και σε μεγάλες επιτυχίες της σκηνής των indies όπως τα Celeste ή Hollow Knight - όμως η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως οι πιο πολλές εκδότριες αποφάσισαν να είναι συντηρητικές στην συνεισφορά τους, τουλάχιστον αρχικά.

Η απουσία της Electronic Arts είναι βέβαια έκδηλη, όπως και της Activision/Blizzard's (η οποία φυσικά δεν θα συνεργαστεί με την Sony μετά από την εξαγορά της από την Microsoft). To πιθανότερο πάντως είναι πως θα έχουμε το λιγότερο μία ακόμη επίσημη ενημέρωση από την Sony πριν το ανανεωμένο PlayStation Plus ξεκινήσει την λειτουργία του, οπότε... για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ