NBA 2K19

Και πάλι το καλύτερο, μα από δω... πού;

Μεγαλύτερο "ατού" του καινούργιου NBA 2K, πάντως, παραμένει η πληθώρα τρόπων παιχνιδιού που προσφέρει και ο απλώς απίθανα εντυπωσιακός όγκος περιεχομένου που ενσωματώνει. Υπάρχει φυσικά το MyCareer, με το οποίο ασχολείται με μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών, υπάρχρει το MyLeague για εικονικά πρωταθλήματα που μπορεί να διαμορφώσει κανείς όπως θέλει, υπάρχει και το MyTeam (το αντίστοιχο του ποδοσφαιρικού Ultimate Team στα FIFA), το οποίο πλέον φιλοξενεί και ματς 3x3 - και όλα αυτά πριν καν μιλήσει κανείς γι' ανταγωνιστικό παιχνίδι με φίλους στο σαλόνι ή με άλλους παίκτες μέσω Internet. O λόγος αξίας/κόστους όσον αφορά στο πόσα πράγματα μπορούν να απασχολήσουν τον παίκτη στο NBA 2K19 για τα χρήματα που ζητά παραμένει αξεπέραστος.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο... "πονά" περισσότερο το γεγονός ότι η 2K Sports έχει επιλέξει και φέτος να αφήσει το πολυσυζητημένο σύστημα των μικροπωλήσεων (microtranstactions) στο ίδιο ενοχλητικό επίπεδο με πέρυσι - ή, ίσως, θεωρεί ότι έτσι μπορεί να... "εισπράξει πίσω" περισσότερα χρήματα για την μεγάλη ψυχαγωγική αξία του προϊόντος της; Ποιος ξέρει; Σε κάθε περίπτωση είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι περίπου... τα πάντα αποκαλύπτονται και κερδίζονται με επώδυνα βραδύ ρυθμό αν δεν προτίθεται να δώσει κανείς extra χρήματα για να αγοράσει τα λεγόμενα VC Points του τίτλου.

Μια κάποια βελτίωση σε σχέση με το NBA 2K18 υπάρχει ομολογουμένως - ο παίκτης π.χ. κερδίζει πιο πολλά VC Points αν παίζει σε αυξημένο βαθμό δυσκολίας - όμως περιμέναμε ότι η 2K Sports μετά την κατακραυγή που υπέστησαν ουκ ολίγα άλλα games πέρυσι, κατακραυγή που οδήγησε στην κατάργηση των αντίστοιχων δικών τους "χρεωστικών" συστημάτων, θα άλλαζε ή έστω θα τροποποιούσε την στάση της. Αυτό εν τέλει δεν συνέβη.

Αυτό που καταλήγει να είναι, λοιπόν, το NBA 2K19 είναι αυτό που... λίγο έως πολύ περιμέναμε: συνεχίζει να είναι το καλύτερο "μπασκετάκι" για οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας, έστω κι αν είναι εκ των πραγμάτων η μόνη επιλογή καθώς το NBA Live 2019 της EA δεν κινείται στο ίδιο επίπεδο πληρότητας ή ποιότητας. Οι fans της σειράς θα το χαρούν όσο και το περυσινό, έστω και διστακτικά αποδεχόμενοι το "χρεωστικό" του σύστημα. Όμως η εντύπωση πως η σειρά έχει πλησιάσει επικίνδυνα το σημείο του κορεσμού και πως η Visual Concepts πρέπει να καταβάλλει υπερπροσπάθεια για την επόμενη έκδοση αν θέλει να σημειώσει ακόμη και μικρό βήμα μπροστά, παραμένει επίσης. Έως τότε θα προσφέρει, βέβαια, η φετινή έκδοση αμέτρητες ώρες διασκέδασης σε όλους; Εννοείται πως ναι!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ