Marvel's Spider-man στο PS5: είναι... περίπλοκο

Η Sony κάνει διευκρινίσεις αλλά δεν προσφέρει όλες τις πιθανές επιλογές - για την ώρα τουλάχιστον

Ανάμεσα στα πράγματα που μάθαμε μετά από την Δικτυακή παρουσίαση της Sony για το PS5 - όπου ανακοινώθηκαν όλα όσα χρειαζόταν να ξέρουμε για την εμπορική του πρεμιέρα - ήταν και το γεγονός ότι ο ιαπωνικός κολοσσός θα προσφέρει μία σημαντικά αναβαθμισμένη εκδοχή του αρχικού Marvel's Spider-man, του 2018, που εκμεταλλεύεται τις extra δυνατότητες του νέου PlayStation. Υπήρχαν, ωστόσο, πολλές απορίες σχετικές γι' αυτό και η Sony δημοσιοποίησε πριν από λίγες ώρες ορισμένες διευκρινίσεις. Οι οποίες, υποψιαζόμαστε, δεν θα ικανοποιήσουν μερίδα του κοινού των PS4/PS4 Pro καθώς τούς στερεί ορισμένες επιλογές.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Το Marvel's Spider-man του 2018 για το PS5, με μία μεγάλη σειρά από σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις και όλο το extra περιεχόμενο που είχε κυκλοφορήσει γι' αυτό τον χειμώνα της χρονιάς εκείνης, θα εμπεριέχεται στην Ultimate Edition του Spider-man: Miles Morales για το PlayStation 5 (ο τίτλος θα κυκλοφορήσει και για PS4 αλλά όχι στην Ultimate Edition). Από κει και πέρα υπάρχουν για τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού Spider-man οι παρακάτω επιλογές:

- Οι κάτοχοι του Marvel's Spider-man για PS4 που θέλουν να παίξουν την αναβαθμισμένη του έκδοση στο PS5 θα πρέπει να αγοράσουν την Ultimate Edition του Spider-man: Miles Morales (στα €79.99). Για την ώρα δεν υπάρχει τρόπος απευθείας "μετάβασης" από την έκδοση PS4 του αρχικού Spider-man στην αναβαθμισμένη έκδοσή του για PS5, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή.

- Οι καταναλωτές που θα αγοράσουν το Spider-man: Miles Morales στο PlayStation4 μπορούν αργότερα να το αναβαθμίσουν δωρεάν στην (απλή) έκδοσή του για PlayStation5. Στην συνέχεια μπορούν να αναβαθμίσουν αυτήν την έκδοση σε Ultimate Edition ( προς €19.99), η οποία εμπεριέχει και την τεχνικά αναβαθμισμένη εκδοχή του αρχικού Spider-man για το PS5.

- Οι παίκτες που θ' αγοράσουν την απλή έκδοση του Spider-man: Miles Morales για το PS5 μπορούν να την αναβαθμίσουν σε Ultimate Edition στο ίδιο κόστος, λαμβάνοντας έτσι και την αναβαθισμένη εκδοχή του αρχικού Spider-man.

- Το Marvel's Spider-man του 2018 λειτουργεί κανονικά στο PS5 μέσω του μηχανισμού συμβατότητας που έχει αναπτύξει η Sony, αλλά χωρίς τα βελτιωμένα τεχνικά στοιχεία της αναβαθμισμένης έκδοσης (και χωρίς κάποια άλλη βελτίωση στις επιδόσεις πέρα από την ταχύτερη μετάβαση στα διάφορα επίπεδα του τίτλου λόγω του δίσκου SSD που ενσωματώνει το PlayStation5).

Με απλά λόγια λοιπόν: για να αποκτήσει κανείς την τεχνικά αναβαθμισμένη έκδοση του Marvel's Spider-man για το PS5 πρέπει - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - να το κάνει μέσα από την αγορά του Spider-man Miles Morales για το PS5. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα είτε η Sony να αλλάξει γνώμη (αν... διαμαρτυρηθούν αρκετοί κάτοχοι PS4 που θ' αγοράσουν το PS5 ίσως!), είτε να σχεδιάζει ήδη να προσφέρει κάποια στιγμή μελλοντικά την τεχνικά αναβαθμισμένη και ως αυτόνομο τίτλο για αγορά μέσω PS Store (εξ ου και η επιλογή της λέξης "currently" στην ανακοίνωσή της).

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, υποθέτουμε πως δεν θα συμβεί - πάντοτε αν συμβεί - μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έναρξη της εμπορικής πορείας του PlayStation5 και το Spider-man: Miles Morales δώσει στο νέο σύστημα της Sony την ώθηση που πρέπει ως ο σημαντικότερος τίτλος της αρχικής αυτής φάσης. Με αυτά τα δεδομένα η τιμή της Ultimate Edition του Spider-man: Miles Morales δεν φαντάζει... καθόλου υψηλή πλέον - ίσως γιατί πιθανότατα αυτό ήταν το ζητούμενο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ