L.A. Noire Remastered

Επανέκδοση μεν, σαφώς αξιοπρόσεκτη δε

Φορμά: Playstation4,Xbox One,Switch
Τιμή: €39,99

Εταιρία: Rockstar
Διανομή: CD-Media

Όσο κι αν δεν μάς αρέσει, η αλήθεια είναι πως... παραμένουν δικαιολογήσιμοι όλοι εκείνοι οι gamers που έχουν συνδέσει το όνομα της Rockstar μόνο με αυτό των Grand Theft Auto: στο κάτω-κάτω, αναφερόμενοι στο GTA V, τυχαίνει να μιλάμε και για το πλέον εμπορικά επιτυχημένο video game στην ιστορία (!), σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Υπάρχει όμως και το υπέροχο Red Dead Redemption, του οποίου τον διάδοχο περιμένουμε μέσα στο 2018, αλλά και παραγωγές όπως το L.A. Noire, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2011 σε Xbox 360/PS3 επιτυγχάνοντας ν' ανατρέψει τα δεδομένα των "αστυνομικών" τίτλων θρίλερ. Μπορεί η αναβαθμισμένη, ανανεωμένη έκδοση του τίτλου αυτού, που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες για PS4/Xbox One (και Switch), να ξεχωρίσει με τον ίδιο τρόπο;

Για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital που δεν είχαν την ευκαιρία να έλθουν σ' επαφή με την πρώτη εκείνη έκδοση του L.A. Noire πριν από έξι χρόνια, υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για έναν τίτλο που φιολοδοξεί να καταφέρει δύο πράγματα: να μεταφέρει αυτούσιο στην οθόνη το ρετρό στυλ του Χόλυγουντ της δεκαετίας του '50-'60, αλλά και ν' αποδώσει πειστικά τη μάχη ενός ντετέκτιβ της εποχής εκείνης με το μυστήριο που τύλιγε κάθε λογής... glamorous εγκλήματα. Επιδιώκει μάλιστα να το κάνει με τον χαρακτηριστικό κινηματογραφικό τρόπο των - ε, ναι - film noire που δίνουν έμφαση στην υποβλητική ατμόσφαιρα, τη μουσική υπόκρουση και τους διαλόγους ανάμεσα στους χαρακτήρες.

Ο παίκτης υποδύεται το ρόλο ενός αστυνομικού επιθεωρητή ονόματι Cole Phelps, ο οποίος αναλαμβάνει να λύσει όχι μόνο τις υποθέσεις που συνθέτουν το βασικό σεναριακό νήμα του τίτλου, αλλά και μία σειρά από δευτερεύουσες, που "προκύπτουν" καθώς αυτός εξερευνεί το Los Angeles. Ως αστυνομικός, αναλαμβάνει όλα τα γνωστά... σινε-καθήκοντά του: έρευνα στους τόπους του εγκλήματος για στοιχεία, ανάκριση των υπόπτων, κυνηγητό - με τα πόδια ή με οχήματα - όσων από αυτούς δεν είναι ακριβώς έτοιμοι να παραδοθούν, οδομαχίες και όχι μόνο με τους εγκληματίες που εννοούν να προβάλλουν αντίσταση ένοπλοι. Υπάρχουν ακόμη και μερικοί γρίφοι που πρέπει να επιλυθούν - βασικού επιπέδου, μα ευπρόσδεκτοι.

Όλα όσα καλείται να κάνει ο παίκτης στο πλαίσιο της ενασχόλησής του με το L.A. Noire η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν... ομοιογενές σύνολο ακριβώς: συχνά πολλά από αυτά δεν φαντάζουν τόσο σχετικά μεταξύ τους ή και λογικά ενίοτε. Η ποικιλία τους, όμως, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο έχουν υλοποιηθεί, θεωρούμε πως εν τέλει "προσθέτει" στον τίτλο της Rockstar - τόσο ψυχαγωγική αξία, όσο κι ενδιαφέρον γενικότερο. Η υπόθεση του τίτλου της Rockstar, άλλωστε, φροντισμένη και σίγουρα υψηλότερου επιπέδου από την αντίστοιχη πολλών άλλων games του είδους που μπορούμε να σκεφτούμε, βοηθά ώστε το βασικό σενάριο να ακολουθείται άνετα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ