Και κάπου στον ορίζοντα... επίσημα επόμενο PlayStation

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Sony αναφέρεται για πρώτη φορά σε αυτό δημόσια, ακόμη βέβαια δύο χρόνια μακριά

Όλα τα πράγματα έχουν μία αρχή - και, παρά το γεγονός ότι του συγκεκριμένου η παρουσία στα καταστήματα απέχει πιθανότατα πάνω από δύο χρόνια ακόμη, η επίσημη δική του αρχή μάλλον θα πρέπει να καταγραφεί σήμερα: σε συνέντευξή του στους Financial Times o διευθύνοντας σύμβουλος της Sony, ο Kenichiro Yoshida, αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια σε "επόμενο PlayStation" από το παρόν PS4, επιβεβαιώνοντας το... αναπόφευκτο βέβαια, έστω κι αν δεν κατονόμασε ως "PlayStation 5" το προϊόν αυτό. Ερωτηθείς σχετικά, ο Yoshida απάντησε "Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά μπορώ να πω ότι θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη ενός οικιακού συστήματος επόμενης γενιάς στην αγορά".

Ο Yoshida γνωρίζει πολύ καλά πως η λεπτομερής συζήτηση για καινούργιο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας, κι ας απέχει πάνω από 48 μήνες από την πρώτη του διάθεση στην αγορά, δεν είναι ακριβώς... έξυπνη κίνηση πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα. Όμως με την Microsoft να έχει ήδη επιβεβαιώσει το λιγότερο δύο διαφορετικά μοντέλα Xbox για το 2020 και αναφορές να θέλουν την Nintendo να κυκλοφορεί ανανεωμένο Switch μέσα στο 2019, η Sony το μόνο που χρειαζόταν για να "δηλώσει παρούσα στην επόμενη φάση" ήταν μία απλή επιβεβαίωση - και αυτό ακριβώς προσέφερε ο διευθύνοντας του ιαπωνικού κολοσσού στην συνέντευξή του.

Ο αρθρογράφος των Financial Times στο ρεπορτάζ του υποστήριξε πως "σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Sony" η αρχιτεκτονική του PlayStation5 δεν θα απέχει πολύ από την αντίστοιχη του PlayStation4 - κάτι, φυσικά, που και εμείς περιμένουμε αλλά κάτι που δεν σημαίνει πως το νεότερο μοντέλο δεν μπορεί να είναι πάρα, πάρα πολύ ισχυρότερο του παρόντος. Και άλλες πρόσφατες αναφορές θέλουν την Sony να συνεργάζεται ξανά με την AMD για όλα τα βασικά υποσυστήματα του επόμενου οικιακού PlayStation, ενδεχόμενο που έχει νόημα γιατί και συμβατότητα με τα games του PS4 θα εξασφάλιζε, και ένα περιβάλλον ανάπτυξης που οι προγραμματιστές μπορούν να αξιοποιήσουν γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση... 9/10/2018: το επόμενο PlayStation αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια από επίσημα χείλη. Όσο μεγάλη κι αν είναι η διαδρομή του μέχρι τα καταστήματα, κατά κάποιον τρόπο σήμερα αρχίζει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ