Και ενδεχομένως σύντομα... νέα έκδοση Nintendo Switch

Οι Ιάπωνες παγιώνουν την θέση τους στην αγορά, επιδιώκουν να διευρύνουν το κοινό του συστήματος περαιτέρω

Στον κόσμο της ειδησεογραφίας του Web όταν μία συγκεκριμένη φήμη επανέρχεται τακτικά στο προσκήνιο από αναγνωρισμένα μέσα ενημέρωσης, τότε... είναι πάρα πολύ πιθανό να μην πρόκειται απλώς για φήμη - και αυτήν την εικόνα δίνει αυτές τις ημέρες η προοπτική της κυκλοφορίας από την Nintendo το λιγότερο ενός νέου μοντέλου Switch μέσα στο 2019, ίσως και δύο αν αποδειχθούν ακριβείς ορισμένες πληροφορίες. Οι πρώτοι "ψίθυροι" είχαν ακουστεί τον Δεκέμβριο, όμως έγιναν περισσότερο συγκεκριμένοι τον Μάρτιο, όταν ρεπορτάζ της Wall Street Journal υποστήριξε πως βρίσκονται καθ' οδόν δύο καινούργια μοντέλα Switch μέχρι τον Δεκέμβριο: ένα φθηνότερο από το σημερινό με στόχο τους casual gamers και ένα "ενισχυμένο" σε δυνατότητες με στόχο τους αφοσιωμένους παίκτες.

Τον επόμενο μήνα άρθρο της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei επιβεβαίωσε την πρόθεση της Nintendo να διαθέσει μία έκδοση του Switch περισσότερο προσιτή στο ευρύ κοινό, αλλά υποστήριξε πως δεν υπάρχει "ενισχυμένη" έκδοση - αντιθέτως, πως ο ιαπωνικός κολοσσός έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό του διαδόχου του Switch, ενός συστήματος δηλαδή "επόμενης γενιάς", πιθανότατα συμβατού με το παρόν μοντέλο. Και τα δύο παραπάνω ρεπορτάζ ακολούθησε πριν από λίγες μέρες ένα τρίτο του Bloomberg, στο οποίο γίνεται λόγος και πάλι για το φθηνότερο μοντέλο Switch, αλλά και για ένα ακόμη μοντέλο που είναι όμως "σχετικά απλή αναβάθμιση" του παρόντος και όχι ιδιαίτερα "ενισχυμένη". Το Bloomberg δεν κάνει καμία αναφορά σε σύστημα "επόμενης γενιάς" από την Nintendo.

Από τα παραπάνω εν τέλει προκύπτουν πιθανότατα τα εξής: ένα Nintendo Switch στο οποίο έχουν γίνει κάποιες περικοπές δυνατοτήτων ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής του και άρα πώλησής του, καθώς και ένα Nintendo Switch με τον επεξεργαστή X2 της nVidia αντί για τον X1 που αξιοποιείται από το παρόν μοντέλο, συσκευή που θα ευθυγραμμιζόταν με την αναφορά της "σχετικά απλής αναβάθμισης" χωρίς να χαρακτηρίζεται ως "σύστημα επόμενης γενιάς". Διαφωνία φαίνεται να υπάρχει, αναφορικά με το φθηνότερο σύστημα, μόνο ως προς την ημερομηνία διάθεσής του (και φυσικά την τιμή του): άλλες φήμες το θέλουν να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, άλλες ακόμη και τον Ιούνιο, ενώ η μείωση τιμής στα €249 φαντάζει προφανώς πιθανότερη από αυτήν στα €199.

Πολλές πηγές, ωστόσο, δείχνουν να συμφωνούν ως προς το εξής: η Nintendo - της οποίας το Switch πλησιάζει τα 35 εκατομμύρια συστήματα σε πωλήσεις μέχρι στιγμής - με το νεότερο μοντέλο θέλει να διευρύνει όχι τόσο την πελατειακή του βάση, όσο το κοινό του στους ευκαιριακούς gamers, σκεπτόμενη το φθηνότερο αυτό Switch ως εν πολλοίς... διάδοχο του 3DS. Σε αυτήν την περίπτωση τα €199 είναι το επίπεδο κόστους όπου θα πρέπει να στοχεύσει προκειμένου να έχει αυτή η προσέγγιση εμπορικό αποτέλεσμα απτό.

Ο ιαπωνικός κολοσσός δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε διαψεύδει, τίποτε από τα παραπάνω - έχει ωστόσο υπογραμμίσει πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε καμία ανακοίνωση σχετική με hardware εκ μέρους του στην επερχόμενη έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο (κάτι που μειώνει πάρα πολύ τις πιθανότητες κυκλοφορίας αυτού του πολυσυζητημένου φθηνότερου μοντέλου σύντομα). Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν πως μία τουλάχιστον καινούργια έκδοση Switch μέσα στο 2019 έχει πολλές πιθανότητες ν' αποδειχθεί κάτι περισσότερο από φήμη, οπότε... αναμένουμε να διαπιστώσουμε το πότε και το κόστος. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ