Ήλθε το PlayStation Plus!

Με τις νέες εκδόσεις λογισμικού για PS3 και PSP

Ελάχιστες ημέρες χρειάστηκαν από την ημέρα ανακοίνωσης της νέας υπηρεσίας της Sony, του PlayStation Plus, μέχρι τη διάθεσή της και στις τρεις μεγάλες αγορές: η συνδρομητική, εμπλουτισμένη εκδοχή του PSN είχε γνωστοποιηθεί λεπτομερώς στην πρόσφατη Ε3 2010 και είναι διαθέσιμη στο κοινό από χθες το βράδυ, μέσα από δύο firmware updates για το PS3 και το PSP, τα 3.40 και 6.30 αντίστοιχα. Έχουμε ήδη αναφέρει τί έχει να επιδείξει σε γενικές γραμμές το PlayStation Plus ως υπηρεσία, θα καταθέσουμε άμεσα τις εντυπώσεις μας από τη χρήση του και το αρχικό περιεχόμενο που προσφέρει σε ξεχωριστό άρθρο.

Η αναβάθμιση λογισμικού 3.40 για το PlayStation3 φέρνει στο προσκήνιο και άλλες ενδιαφέρουσες προσθήκες. Προσθέτει, για παράδειγμα, μία εφαρμογή επεξεργασίας video - βασικού επιπέδου μεν, με δυνατότητα απευθείας αποστολής όμως των video του χρήστη στα YouTube και Facebook. Μία αντίστοιχη λειτουργία Photo Gallery επιτρέπει στον κάτοχο ενός PS3 να μοιραστεί φωτογραφίες με άλλους χρήστες που έχει στην λίστα των επαφών του στο PSN ή να τις δημοσιεύσει επίσης απευθείας στο Facebook ή την υπηρεσία Picasa της Google. Νέα είναι και η δυνατότητα αξιολόγησης του υλικού που αγοράζουν οι χρήστες από το PlayStation Store, ενώ στο παρασκήνιο έχει προστεθεί και η υποδομή που θα χρειαστεί για την υποσδτήριξη του PlayStation Move, όταν αυτό κυκλοφορήσει.

Στο PSP/PSPgo οι προσθήκες δεν είναι το ίδιο ενδιαφέρουσες - ξεχωρίζει μόνο η δυνατότητα ομαδοποίησης των games σε groups για καλύτερη οργάνωση τους. Ούτως ή άλλως, βέβαια, είναι η υποστήριξη του PlayStation Plus που έχει και εδώ την περισσότερη σημασία. Εξερευνούμε και αναφέρουμε όλα όσα θα διαπιστώσουμε, άμεσα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ