H Warner Brothers, το Arkham Knight και το... ανέκδοτο πλέον

Προσφέρεται ξανά αποζημίωση για το - υποτίθεται διορθωμένο - νέο Batman για PC, αποχαιρετούμε τον τίτλο οριστικά

Από τη μία πλευρά, είναι από εκείνες τις ειδήσεις που - ειδικά σε περίοδο τόσο πιεσμένη με άλλα σημαντικότερα πράγματα, όπως αυτή που διανύουμε - αληθινά αισθάνεσαι πως ίσως δεν έχει νόημα να σχολιάσεις. Από την άλλη, το αντικείμενο της είδησης είναι απλώς... πρόκληση. Γιατί αν "προσπεράσεις" φαινόμενα όπως αυτά κι εσύ, δεδομένης της ιδιότητάς σου, δεν είναι μακριά η μέρα που οι απαιτήσεις σου θα μπορούν να κυμαίνονται μόνο στο επίπεδο ποιότητας που η μία ή η άλλη πολυεθνική εκδότρια video games θεωρεί πως θα πρέπει να κυμαίνονται. Κι επειδή δεν το θέλεις αυτό, σχολιάζεις.

O λόγος για την έκδοση του Batman: Arkham Knight σε προσωπικούς υπολογιστές, η οποία κυκλοφόρησε μεν μαζί με αυτές των PS4/Xbox One στις αρχές Ιουνίου, αλλά είχε τόσα τεχνικά προβλήματα ώστε η Warner Bros αναγκάστηκε - μετά από αληθινή... κατακραυγή των PC gamers - να την αποσύρει από το εμπόριο έως ότου τα τεχνικά προβλήματα διορθωθούν. Η υπόσχεση που έδωσε τότε είναι πως θα αφιερώσει όσους πόρους και χρόνο χρειάζεται ο τίτλος ώστε να είναι αξιοπρεπούς επιπέδου. Αυτό στις 24 Ιουνίου. Μετά από μία διορθωτική αναβάθμιση που δεν έφερε ουσιαστική βελτίωση, η Warner παραδέχθηκε πως ο τίτλος έχει τόσα προβλήματα, ώστε θα χρειαστούν 3 ή 4 μήνες για την αντιμετώπισή τους.

Σε αυτό, τουλάχιστον, αποδείχθηκε αληθινή η Warner. Το Batman: Arkham Knight έγινε και πάλι διαθέσιμο στο κοινό αργά το βράδυ της 28ης Οκτώβρη, υποσχόμενο πως η νέα διορθωτική αναβάθμιση θα προσφέρει στους PC gamers το επίπεδο ποιότητας που αξίζουν τα ισχυρά τους συστήματα, καθώς και περιεχόμενο ή λειτουργίες που έχουν προστεθεί στο μεσοδιάστημα στις εκδόσεις για PS4/Xbox One. Έπρεπε, φυσικά, να υποπτευθούμε πως... κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν στη σχετική ανακοίνωση υπήρχαν προειδοποιήσεις για τεχνικά θέματα στα Windows 7 και τα Windows 10 που δεν επιλύθηκαν, μα θεωρήσαμε πως μία πολυεθνική του διαμετρήματος της Warner δεν θα τολμούσε να κυκλοφορήσει για δεύτερη φορά τον ίδιο τίτλο στο ίδιο κοινό, σε πλήρη τιμή, ατελή και προβληματικό.

Φυσικά... κάναμε λάθος. Η Warner διέθεσε εκ νέου το Batman: Arkham Knight με τη μεγάλη πλειοψηφία των προβλημάτων του άλυτων, όπως διαπίστωσαν και ανέφεραν δημόσια εκατοντάδες PC gamers τις επόμενες μέρες. Αρκετοί από αυτούς ανέφεραν πως κατά περιπτώσεις οι επιδόσεις της νέας έκδοσης στο ίδιο hardware είναι χειρότερες (!), ενώ τεχνικά Web sites μετά από ανάλυση επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές: η καινούργια έκδοση προσθέτει απλώς υποστήριξη για το εμπορικό extra περιεχόμενο (DLC) που προωθεί η Warner - θράσος κι αυτό μετά από 120 ημέρες τραγωδίας σε επίπεδο δημόσιας εικόνας... - και πρακτικά όχι κάτι περισσότερο. Ο μόνος τρόπος να παίξει κανείς το νέο Batman σε PC σχεδόν αξιοπρεπώς - τύπου... σε 30 καρέ περίπου σταθερά - είναι να έχει ισχυρότατο Η/Υ, αλλά... με μία κάρτα γραφικών μόνο, γιατί οι διατάξεις SLI και CrossFire δεν υποστηρίζονται!

Μετά από όλα αυτά έχουμε να δηλώσουμε απλώς... απορία. Απορία όσον αφορά στο γιατί μπήκε στον κόπο η Warner να αναπτύξει εξ αρχής μία έκδοση του Batman: Arkham Knight τόσο κακή, ώστε να την προσβάλει ως εταιρεία και τους παίκτες ως νοήμονες καταναλωτές. Απορία για το τί ακριβώς έκαναν οι προγραμματιστές της τους τελευταίους 4 μήνες. Απορία όσον αφορά στο γιατί αποφάσισε να κυκλοφορήσει τον τίτλο εκ νέου, γνωρίζοντας πως συνεχίζει να είναι προβληματικός (ειδάλλως δεν θα προσέφερε ήδη αποζημίωση... ξανά σε όσους τον αγόρασαν). Απορία, τέλος, για το πώς θα έχει η Warner στο μέλλον την απαίτηση από οποιονδήποτε PC gamer να καταβάλλει για οποιονδήποτε τίτλο της έστω και ένα ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση... όλα κι όλα, τής αξίζει βραβείο της Warner φέτος με το νέο Batman: κατάφερε να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο και από την Ubisoft με το περυσινό Assassin's Creed Unity, το οποίο χρειάστηκε σε όγκο δεδομένων περισσότερες διορθωτικές αναβαθμίσεις απ' όσο... ήταν όλος ο τίτλος αρχικά, προκειμένου να αγγίξει επίπεδο ποιότητας τεχνικό που δεν ήταν για γέλια και για κλάματα. Και εις... κατώτερα, κύριοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ