Gran Turismo Sport: η συνέντευξη

Ο Kazunori Yamauchi της Polyphony Digital απαντά σε όλα, διευκρινίζει πολλά

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Sony στην Modena της Ιταλίας για την εμπορική διάθεση του Gran Turismo Sport είχαμε την ευκαιρία συμμετοχής σε συνέντευξη με τον Kazunori Yamauchi, δημιουργό της σειράς των GT και πρόεδρο της Polyphony Digital. Στην διάρκεια της συνέντευξης έγιναν ερωτήσεις... όλων των ειδών και επιπέδων σοβαρότητας - ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί αν το GT Sport καλό θα ήταν να προσφέρει και μία αγωνιστική πίστα στον Tatooine των Star Wars... - όμως οι σημαντικότερες και περισσότερο ενδιαφέρουσες ακολουθούν.

Πώς προέκυψε - αν ήταν απόφαση στρατηγική και όχι μια διαδικασία ετών βέβαια - η μεγάλη αλλαγή του GT Sport από τίτλο που εστιάζει στην συλλογή αυτοκινήτων, τις λεπτομερείς μετατροπές και τα οδηγικά τεστ σε τίτλο που εστιάζει στον χώρο των E-Sports;
Η διαδικασία φυσικά ήταν πολύχρονη και ξεκίνησε με όσα παρατηρήσαμε στο πρώτο online μέλος της οικογένειας των GT, το Gran Turismo 5. Σε αυτό βλέπαμε πολλούς ανθρώπους νεαρής ηλικίας - αρκετοί δεν είχαν παίξει ποτέ τα πρώτα δύο ή τρία GT - να ξεκινούν με το GT5 και να πηγαίνουν απευθείας στο ανταγωνιστικό Δικτυακό του τμήμα, χωρίς κανέναν δισταγμό και χωρίς να ασχολούνται και τόσο με τα υπόλοιπα! Εκεί συνειδητοποιήσαμε πως όχι μόνο είχε αρχίσει να αλλάζει το προφίλ των ανθρώπων που αγαπούν τα racing games, αλλά και πως σημαντικό ποσοστό των οπαδών του Gran Turismo είχε ήδη την προσδοκία πως θα πρέπει να ξεχωρίσουμε και σε αυτόν τον τομέα αργά ή γρήγορα. Με το Gran Turismo 6 βελτιώσαμε κάθε πλευρά των Δικτυακών λειτουργιών που μπορούμε να δώσουμε και στην πορεία μάθαμε πολύτιμα πράγματα για την υποστήριξη αυτής της πλευράς των GT, οπότε με το GT Sports είμασταν πλέον έτοιμοι να εστιάσουμε στην Δικτυακή συμμετοχή - τόσο στο απλώς ψυχαγωγικό επίπεδο όσο και στο αμιγώς επαγγελματικό μέσω της συνεργασίας μας με την FIA.

Δεν ανησυχείτε για το ενδεχόμενο αυτή η μεγάλη στροφή να απομακρύνει το παραδοσιακό κοινό των Gran Turismo που ακολουθεί την σειρά όλα αυτά τα χρόνια; Και, αν ναι, τί έχετε κάνει από πλευράς σας για να βοηθήσετε ώστε αυτό να μην συμβεί;
Δεν ανησυχούμε για δύο λόγους. Πρώτον, ο,τιδήποτε υπήρχε ως επιλογή παιχνιδιού σε προηγούμενα Gran Turismo συνεχίζει να προσφέρεται και στο Sport - ίσως με διαφορετικό όνομα και σε διαφορετικές θέσεις στο γραφικό του περιβάλλον, αλλά βρίσκεται εκεί. Δεύτερον, θέλουμε όχι μόνο να μην αποθαρρυνθεί το παραδοσιακό μας κοινό από την Δικτυακή πλευρά του τίτλου, αλλά να την αγκαλιάσει και να ασχοληθεί μαζί της καθώς εκεί βρίσκουν εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει για την οδήγηση σε περασμένα Gran Turismo. Επειδή ωστόσο αυτό το κοινό δεν είναι εξοικειωμένο με την άκρως ανταγωνιστική και ενίοτε υπερβολική στην έκφρασή της κουλτούρα του online gaming, έχουμε εφαρμόσει μηχανισμούς που ανταμοίβουν όσους παίκτες συμπεριφέρονται σωστά και οδηγούν "καθαρά" στις αγωνιστικές πίστες, αντίστοιχα υποβαθμίζοντας όσους οδηγούν "βρώμικα" να... συναγωνίζονται τους ομοίους τους!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ