Gran Turismo Sport: βελτιώσεις, προσθήκες σύντομα

Λειτουργίες δίχως υποχρεωτική Δικτυακή σύνδεση, νέα αυτοκίνητα, νέες επιλογές παιχνιδιού

Το πολύ καλό πρώτο μέλος της οικογένειας των θρυλικών Gran Turismo για τα PS4/SP4 Pro, το GT Sport, δεν έχει συμπληρώσει παρά έναν μήνα και μερικές ημέρες στην παγκόσμια αγορά - όμως η Polyphony Digital είναι ήδη έτοιμη να προχωρήσει σε αλλαγές και προσθήκες που το κοινό του τίτλου είτε ζητούσε είτε θα υποδεχθεί με ενδιαφέρον ή και ενθουσιασμό. Ο Kazunori Yamauchi στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα μέλη του ειδικού Τύπου στην Modena τον Οκτώβριο είχε δεσμευθεί για εμπλουτισμό στις λειτουργίες και επέκταση στο περιεχόμενο του GT Sport, όλοι ωστόσο περιμέναμε πως η διαδικασία αυτή θα ξεκινούσε από τον Ιανουάριο. Αντ' αυτού η Sony επιβεβαιώνει δύο αναβαθμίσεις στο νέο Gran Turismo, οι οποίες καλύπτουν και τους δύο προαναφερθέντες τομείς.

Στις 27 Νοεμβρίου θα δοθεί μέσω PlayStation Network στους παίκτες του GT Sport η ενημέρωση υπ' αριθμόν 1.06, η οποία θα κάνει δύο πράγματα. Ένα: θα φέρει στο εικονικό "γκαράζ" του τίτλου τρία νέα αυτοκίνητα, τα Zagato IsoRivolta Vision GT, Shelby Cobra και Audi R18 LMP1 (2016), και τα τρία αξιοπρόσεκτα στις κατηγορίες τους. Δύο και σημαντικότερο: θα καταστήσει εφικτή την λειτουργία της επιλογής παιχνιδιού Campaign, καθώς και των δημιουργικών επιλογών Scapes και Livery Editor, χωρίς την υποχρεωτική ύπαρξη Δικτυακής σύνδεσης. Προκειμένου να ενημερώσει το προφίλ του με τα αποτελέσματα του Campaign και να αποθηκεύσει μόνιμα τις δημιουργίες του στα Livery Editor και Scapes, ο παίκτης θα πρέπει κάποια στιγμή να συνδεθεί με το Internet αλλά, όπως το καταλαβαίνουμε, τα σχετικά δεδομένα θα μπορούν να αποθηκευθούν προσωρινά στον σκληρό δίσκο του PS4/PS4 Pro.

Αυτό δεν ήταν εφικτό μέχρι πρότινος και δηλώνουμε ικανοποιημένοι που η Polyphony Digital έδωσε την δέουσα προσοχή στα παράπονα των παικτών, προσαρμόζοντας τον τρόπο λειτουργίας του GT Sport τόσο γρήγορα. Το... άλλο παράπονο που επίσης εκφράστηκε κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών διαδρομής του τίτλου στην αγορά, η έλλειψη του παραδοσιακού, κλασικού GT Mode από παρελθόντα Gran Turismo, φαίνεται πως επίσης θ' απαντηθεί σύντομα: μέσα στον Δεκέμβριο θα γίνει διαθέσιμη και η ενημέρωση υπ' αριθμόν 1.07, η οποία θα ενσωματώσει στις επιλογές παιχνιδιού την λεγόμενη GT League. Αυτή θα προσφέρει την δυνατότητα συμμετοχής σε προδιαμορφωμένα πρωταθλήματα αυξανόμενης δυσκολίας, διακριτά σε τέσσερις κατηγορίες - Beginner, Amateur, Professional και Endurance - και αντιστοιχισμένα σε διαφορετικά επίπεδα κατάταξης των παικτών. Είναι όντως ό,τι κοντινότερο μπορούμε να σκεφτούμε στο ιστορικό GT Mode, πάντοτε στο πλαίσιο ενός μοντέρνου Gran Turismo που διαχειρίζεται διαφορετικά το περιεχόμενό του απ' ότι άλλοτε.

Η ενημέρωση υπ' αριθμόν 1.07 θα προσθέσει στο εικονικό "γκαράζ" του GT Sport και 12 νέα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους ορισμένα αληθινά αγαπημένα στους κύκλους της σπορ αυτοκίνησης. Πρόκειται για τα Chevrolet Corvette Stingray Convertible (C3), Ferrari Enzo, Ferrari F40, Ford F-150 SVT Raptor, Lamborghini Countach LP400, KTM X-BOW R, Mazda RX-7 (FD) Spirit R Type A, Nissan Skyline (R32) GT-R V-spec II, Nissan Skyline (R34) GT-R V-spec II Nür, Suzuki Swift Sport, Volkswagen Samba Bus Type 2 (T1) και Chris Holstrom Concepts 1967 Chevy Nova. Υπενθυμίζουμε πως στο GT Sport όλα τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται πια στο ίδιο υψηλό επίπεδο ποιότητας, θα είναι λοιπόν εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε για πρώτη φορά πως απεικονίζονται σε υπερυψηλή ευκρίνεια η Countach, η F40 και βέβαια η θρυλική Enzo.

H Polyphony Digital στο πλαίσιο της παραπάνω ανακοίνωσης δεσμεύτηκε εκ νέου στην διάθεση πρόσθετου περιεχομένου για το GT Sport πέρα από τις διορθωτικές και βελτιωτικές ενημερώσεις που ούτως ή άλλως θα γίνονται. Στα πλάνα της έως και το πρώτο τρίμηνο του 2018 βρίσκονται το λιγότερο 50 νέα αυτοκίνητα (προσμετρώντας και τα προαναφερθέντα), καθώς και νέες αγωνιστικές πίστες (χωρίς να δοθούν γι' αυτές περισσότερες λεπτομέρειες). Με δεδομένο το γεγονός ότι τα 13 νέα αυτοκίνητα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου θα προσφερθούν δωρεάν στους παίκτες, το ενδεχόμενο να μην χρεώσει εμπορικά η Sony, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τουλάχιστον, το όποιο πρόσθετο περιεχόμενο δημιουργηθεί για το GT Sport, φαίνεται όλο και πιθανότερο.

Το 2018, άλλωστε, θα ξεκινήσει επίσημα και το τμήμα εκείνο του νέου Gran Turismo για το οποίο ολοφάνερα είναι περισσότερο ενθουσιασμένος ο Yamauchi, αυτό των επαγγελματικών πρωταθλημάτων GT Sport που διοργανώνονται σε συνεργασία με την FIA. Με άλλα λόγια: στο μέλλον των κατόχων PlayStation4 βρίσκονται πάρα, μα πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης με το πρώτο τους Gran Turismo. Όπως ακριβώς πρέπει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ