God of War Ragnarok: συμβουλές για το ξεκίνημα

Τips που θα διευκολύνουν τους παίκτες στην αρχική τους επαφή με τον νέο τίτλο της Sony

Στην Αθηνόραμα Digital Week που φιλοξενούμε με θέμα το νέο God of War Ragnarok - αποκλειστική παραγωγή της Sony για τα PlayStation, την οποία έχουμε ήδη αξιολογήσει ως κορυφαία - αναφερθήκαμε στην μακρόχρονη πορεία της σειράς στην οποία ανήκει, στην μελετημένη παρουσίαση και κινηματογραφική σκηνοθεσία που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο τίτλο, στον έξοχο τεχνικό του τομέα αλλά και σε ορισμένες απορίες που ενδέχεται να έχουν αρχάριοι παίκτες ή και βετεράνοι της σειράς. Ολοκληρώνουμε σήμερα την αρθογραφία μας για τον τίτλο της Sony με συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες σε οποιονδήποτε παίκτη ξεκινά αυτές τις ημέρες την ενασχόληση με το God of War Ragnarok. Για να τις δούμε μία-μία, λοιπόν!

Ο Mimir και ο Atreus μιλούν σχεδόν... συνέχεια - δώσε σημασία σε όσα λένε
Τόσο ο γιος του Kratos, ο Atreus, όσο και ο σοφός... σύντροφος-κεφάλι που ο Σπαρτιάτης πολεμιστής έχει μαζί του σχεδόν μόνιμα, ο Mimir, μπορούν να προσφέρουν στον παίκτη πολύτιμη βοήθεια σε πολλές περιπτώσεις. Από την μία πλευρά κατά την εξέλιξη των συγκρούσεων προειδοποιούν τον Kratos αν υπάρχουν πολεμιστές που κινούνται απειλητικά πίσω του ή τον σημαδεύουν από απόσταση - και ναι μεν "πάνω στη μάχη" δεν είναι εύκολο να δίνει κανείς την σημασία που χρειάζεται στις προειδοποιήσεις και να αντιδρά άμεσα, αλλά η προσπάθεια συνήθως αξίζει. Και οι δύο, επίσης, κάνουν διάφορα σχόλια στον Kratos κατά την εξερεύνηση νέων τοποθεσιών, πολλά από τα οποία είναι σημαντικά για εκείνους τους περιβαλλοντικούς γρίφους που δεν είναι εύκολο αρχικά να καταλάβει κάποιος τί χρειάζεται για να επιλυθούν.

Εξερεύνησε όσο και όποτε θέλεις - αλλά όποτε το κάνεις, κάνε το εξαντλητικά
Η δομή του God of War Ragnarok είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να μην υποχρεώνει τον παίκτη να επισκεφθεί όλες τις περιοχές του - και τις "σεναριακές", δηλαδή, και αυτές των παράπλευρων αποστολών - με συγκεκριμένη σειρά. Οι πιο πολλές από αυτές μπορούν να περιμένουν και μετά από την ολοκλήρωση του σεναρίου. Αυτό που είναι όμως πραγματικό "χάσιμο χρόνου" είναι να επισκέπτεται κανείς περιοχές χωρίς να τις ψάχνει εξονυχιστικά αλλά μόνο... επιδερμικά. Όλες οι περιοχές ανεξαιρέτως κρύβουν άφθονα bonus όλων των ειδών, όχι μόνο τα προφανή δηλαδή μα και άλλα πολλά, επιβάλλεται όμως να τις εξερευνά κανείς από άκρη σ' άκρη για να τα βρει όλα. Γνώμη μας; Σε όλες τις "σεναριακές" περιοχές εξαντλητικό ψάξιμο ούτως ή άλλως και ολοκλήρωση του τίτλου, εξαντλητικό ψάξιμο μετά σε όλες τις υπόλοιπες. Είπαμε να περνάμε διασκεδαστικά τον χρόνο μας, όχι να τον "καίμε" δίχως αντίκρυσμα!

Κάνε την ζωή σου ευκολότερη ενεργοποιώντας συγκεκριμένες ρυθμίσεις
Το God of War Ragnarok προσφέρει τεράστια γκάμα από επιλογές για προσαρμογή του στις προτιμήσεις του παίκτη - και ορισμένες από αυτές μπορούν να βοηθήσουν ώστε ο τίτλος να αποδειχθεί περισσότερο ψυχαγωγικός και λιγότερο... ταλαιπωρία! Με τις επιλογές Settings > Gameplay > Puzzle Aim Assist και Puzzle Time Delay, για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις τους γρίφους ευκολότερο να λυθούν. Στην περιοχή επιλογών Settings > Accessibility > Playstyle μπορείς να ενεργοποιήσεις την ρύθμιση Traversal Assist σε Auto ή Auto+ για να "πιάνεται" χωρίς πολλή προσπάθεια ο Kratos με τα Blades of Chaos σε διάφορα σημεία του περιβάλλοντος από μακριά. Στην ίδια περιοχή επιλογών, εξάλλου, με την ρύθμιση Auto Pick Up μπορείς να "μαζεύεις" τα διάφορα αντικείμενα και bonus αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να πατάς το σχετικό κουμπί.

Μην ταλαιπωρείσαι από πολύ νωρίς με τους δυνατούς αντιπάλους
Ένα από τα θετικά στοιχεία του God of War Ragnarok είναι οι πολλαπλές επιλογές που σού προσφέρει όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσεις εξερευνώντας τον κόσμο του. Ναι, υπάρχει το "γραμμικό" σεναριακό τμήμα και οι παράπλευρες αποστολές, με την επιλογή του πώς θα τις διαχειριστείς να παραμένει δική σου. Όμως πολλές από τις μάχες που προκύπτουν σχετικά νωρίς στην εξέλιξη του τίτλου, ειδικά αυτές απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους (mini bosses), είναι συχνά δύσκολες εν μέρει και επειδή δεν έχεις ακόμη αναβαθμίσει ικανοποιητικά τον εξοπλισμό ή/και το ρεπερτόριο των κινήσεών σου. Αν δεις ότι... "παρατρώς ξύλο" από ορισμένους τέτοιους, μην "κολλάς" εκεί επί ώρες με αποτέλεσμα ν' απογοητεύεσαι. Απόφυγε την μάχη σ' εκείνη τη φάση κι επιστρέφεις όταν θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένος γι' αυτήν.

Μην ξεχνάς πάντοτε να καλείς τον Atreus για βοήθεια στις μάχες
Όπως και στο προηγούμενο God of War, και στο Ragnarok ο Kratos μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια του Atreus στις μάχες: ο δεύτερος με το τόξο του κι ορισμένες μαγικές επιθέσεις μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. Όμως για να μεγιστοποιήσει την συμμετοχή του δεύτερου στις συγκρούσεις, ο παίκτης θα πρέπει ενεργά να τον καλεί (με το πλήκτρο Square αν δεν έχει αλλάξει τις αρχικές ρυθμίσεις χειρισμού) και να το κάνει πολλές φορές, όχι μία ή δύο. O Atreus κι από μόνος του θα κάνει κάποια πράγματα αν δεν τον καλέσει ο παίκτης, αλλά δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Με την χρήση του πλήκτρου Square κατ' επανάληψη ο Kratos παρακινεί τον γιο του να ξοδεύει περισσότερα βέλη και δη σε αντιπάλους που δυσκολεύουν τον ίδιο, όπως π.χ. οι πολύ μικροί σε μέγεθος ή οι ιπτάμενοι. Ε, αφού είναι εκεί, ας κάνει και... δουλειά το παιδί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ