God Eater 3

Αντίπαλοι τερατώδεις, διασκέδαση επική

Είδος: Action
Φορμά: PC,Playstation4
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Namco
Διανομή: Bandai Namco Entertainment Greece

Μπορεί το 2018 όσον αφορά στο... κυνήγι τεράτων να ανήκε στην Capcom και το θεαματικά επιτυχημένο Monster Hunter World, όμως ένας άλλος ιαπωνικός κολοσσός, η Bandai-Namco, είχε παρουσία σε αυτό το είδος τίτλων εδώ και χρόνια επίσης με την σειρά των God Eater αρχικά στο PSP, στην συνέχεια και στο PS4 (και στο PS Vita). Τα χαρακτηριστικά των games ρόλων (RPG) είναι εντονότερα στην προσέγγιση της δεύτερης σειράς σε σύγκριση με την πρώτη, βέβαια, όμως η έμφαση συνεχίζει να βρίσκεται στην σύγκρουση του παίκτη με δυνατά, εντυπωσιακά σε δυνατότητες κι ενίοτε κλίμακα, απόκοσμου σχεδιασμού πλάσματα. Σε αυτό, την σύγκρουση αυτή καθ' αυτή δηλαδή, τα God Eater ήταν πάντοτε συναρπαστικά και το καινούργιο αυτό, τυπικά τρίτο στην σειρά, δεν αποτελεί εξαίρεση.

To σενάριο του God Eater 3 είναι αλήθεια πως θα χαρακτηριζόταν εύκολα απλοϊκό ή ακόμη και κοινότυπο - ορισμένα κλισέ σε αυτού του είδους τους ιαπωνικούς τίτλους αντιγράφονται από τον έναν στον άλλον λόγω... σεβασμού ή συνήθειας σχεδόν. Η νέα παραγωγή της Bandai-Namco δεν τα αποφεύγει και παράλληλα ακολουθεί μάλλον προβλέψιμα μονοπάτια σεναριακά, οπότε οι παίκτες δικαιολογημένα... δεν θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με τα της υπόθεσης και τους λόγους για τους οποίους πρέπει ν' αντιμετωπίζουν τα τέρατα που συναντούν. Κάπου στο όλο σκηνικό εμπλέκονται (για ποικιλία ή για βολική χρήση;) και οι καταιγίδες στάχτης, οπότε ο συνδυασμός των δύο προσφέρει έναν ακόμη λόγο στο God Eater 3 να θέσει τον παίκτη αντιμέτωπο με ακόμη ισχυρότερους αντιπάλους.

Οι αντίπαλοι αυτοί, τα Aragami, παρουσιάζονται σε όλων των ειδών τις μορφές: μικρά, μεγαλύτερα, πάρα πολύ μεγάλα, σε συνδυασμούς σάρκας και μηχανής, μόνα, σε ομάδες... ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο παίκτης ελέγχει τον δικό του πρωταγωνιστικό χαρακτήρα και μόνο έμμεσα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του: αυτά στην εξέλιξη κάθε μάχης ακολουθούν τις "εντολές" μηχανισμού τεχνητής νοημοσύνης απρόσμενα ικανού και βοηθούν τον παίκτη ουσιαστικά, τόσο καταφέρνοντας χτυπήματα στους αντιπάλους, όσο και κυριολεκτικά σώζοντάς τον σε πολλές περιπτώσεις. Ως είθισται σε αυτού του είδους τα games η χρήση των σωστών όπλων και των σωστών ειδικών κινήσεων στον σωστό χρόνο είναι αυτή που θα φέρει την νίκη - και η όλη διαδικασία κατάληξης στις σωστές παραπάνω επιλογές αποδεικνύεται στο God Eater 3 περισσότερο ικανοποιητική απ' ότι σε άλλα παρόμοια games.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ