Forza Street: δωρεάν για PC, μα υπάρχει λόγος

Ο νέος τίτλος της Microsoft με... "κρυφή αποστολή", δεν τιμά ωστόσο την παράδοση της σειράς

Μάλλον αιφνιδιαστικά - έστω κι αν ορισμένα μέσα ενημέρωσης "το είχαν δει να έρχεται" από ενδείξεις περσινές - η Microsoft διέθεσε δωρεάν στο Windows Store έναν νέο τίτλο που φέρει το όνομα των διάσημων Forza, των δύο "παράλληλων" σειρών αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα που καλλιεργεί εδώ και πολλά χρόνια. Το πρόβλημα: το Forza Street, όπως είναι το όνομά του, δεν έχει παρά με την... απολύτως γενική έννοια του όρου "συγγένεια" με τα Forza MotorSport ή τα Forza Horizon και πολύ μεγαλύτερη σχέση με άλλα games που παίζονται σε κινητά ή tablets. Γεγονός που έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις.

Το Forza Street στηρίζεται σε εξαιρετικά απλοποιημένο χειρισμό - στα PC παίζεται με... ένα πλήκτρο μόνο, πατώντας το για επιτάχυνση και αφήνοντας το για επιβράδυνση! - και φυσικά η αίσθησή του δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτήν των τίτλων Forza, είτε MotorSport είτε Horizon, στα οποία ο παίκτης "εισπράττει" σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την δυσκολία της οδήγησης σε υψηλές ταχύτητες αλλά και την διαφορά στο οδηγικό μοντέλο ανάμεσα σε διαφορετικών τύπων οχήματα. Αν μη τί άλλο το Forza Street θυμίζει πολύ τα πάμπολλα, παρόμοια μεταξύ τους racing games του iOS ή του Android που κυκλοφορούν δωρεάν στο App Store ή το Google Play με μοναδικό σκοπό να αποσπάσουν από τον παίκτη χρήματα με την μορφή μικροαγορών (microtransactions). Τις μικροαγορές αυτές, δε, τις προσφέρει... όλως τυχαίως και το Forza Street.

Ο μόνος λόγος που μπορούμε να φανταστούμε την Microsoft να θεωρεί αρκετά σημαντικό ώστε να σπιλώσει το brand των Forza - γιατί από τα μέχρι τώρα σχόλια πάρα πολλών παικτών στο Web αυτό εισπράττει κανείς - είναι το Xbox Live. Ο αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη ανακοινώσει πως η Δικτυακή του υπηρεσία, που σήμερα αφορά μόνο στο Xbox One και τα Windows 10, σταδιακά θα επεκταθεί σε πολλές άλλες συσκευές - και το Forza Street θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά τόσο για συσκευές βασισμένες σε Android, όσο και σε iOS. Ίσως η Microsoft χρειαζόταν έναν δικό της "εσωτερικό" τίτλο με τον οποίο θα κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές ώστε τα σκορ, τα Achievements, το extra αγορασμένο περιεχόμενο και η πρόοδος στα games που θα διατίθενται για πολλαπλά είδη συσκευών να "περνούν" από την μία συσκευή στην άλλη δίχως προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες Windows 10 δεν χάνουν τίποτε - από την στιγμή που διατίθεται δωρεάν και είναι σχετικά μικρό, μόλις 3.5 GB - να εγκαταστήσουν το Forza Street και να παίξουν λίγο μαζί του... έστω κι αν υποψιαζόμαστε πως ειδικά οι PC gamers (που προτιμούν τα racing games στα οποία επικρατέστερο είναι το στοιχείο της εξομείωσης και της αληθοφάνειας στον χειρισμό) δεν θα το κρίνουν ως άξιο του χρόνου τους. Ας ελπίσουμε πως η Microsoft θα τους αποζημιώσει το 2020 με ένα "σωστό" Forza MotorSport, ταυτόχρονης διάθεσης στο επόμενο Xbox και σε προσωπικούς υπολογιστές. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ