Fortnite: επιστροφή με στυλ

Μετά από επιτυχημένο... viral marketing blackout ξεκινά η δεύτερη φάση του με νέα στοιχεία

Μετά από μία διαδικασία που μόνο ως... ενέργεια marketing της χρονιάς θα μπορούσε να περιγραφεί, το Fortnite είναι και πάλι διαθέσιμο στα δεκάδες εκατομμύρια παίκτες σε όλον τον κόσμο που υπομονετικά περίμεναν σχεδόν 48 ώρες να επιστρέψει ο τίτλος σε λειτουργική, αλλά νέα μορφή. Της αναμονής είχε προηγηθεί ένα καλά σχεδιασμένο, εντυπωσιακό event "ολοκλήρωσης" της πρώτης του φάσης, που είχε διαδραματιστεί στον εικονικό του κόσμο και είχε εξαφανίσει το πασίγνωστο πια νησί μέσα σε μία μαύρη τρύπα (!), η οποία αιωρούνταν στον ουρανό χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία για την συνέχεια. Συγκεκριμένοι αριθμοί που εμφανίζονταν σε προκαθορισμένη ακολουθία συνδέονταν με ηχητικά μηνύματα που είχαν περίτεχνα τοποθετηθεί στο τελευταίο "επεισόδιο" της πρώτης αυτής φάσης, χωρίς όμως να φανερώνουν πότε θα τελείωνε το... blackout του Fortnite. Αυτό συνέβη πριν από λίγη ώρα.

Ήταν μία έξυπνα διαμορφωμένη "επανεκκίνηση" του πιθανώς δημοφιλέστερου video game στον κόσμο και πέτυχε τον στόχο της: από την Κυριακή το βράδυ το... μισό Web περίπου ασχολούνταν με το blackout, τους αριθμούς, τα μηνύματα και τί σημαίνουν όλα αυτά, ενώ το... μισό Internet μέσω των Δικτυακών υπηρεσιών οπτικοακουστικής μετάδοσης - Twitch, YouTube κλπ. - παρακολουθούσε την μαύρη τρύπα περιμένοντας να δει τί θα γίνει. Αυτό που έγινε, φυσικά, ήταν το αναμενόμενο και σε καμία περίπτωση εξίσου συναρπαστικό με το blackout: το Fortnite δέχθηκε μία γενναία αναβάθμιση (μεγέθους 20GB για παίκτες PS4/Xbox One και 15GB για παίκτες PC) και επανέρχεται δριμύτερο σε δεύτερη φάση (Chapter 2).



Τα νέα στοιχεία του Fortnite: Chapter 2 εμπεριέχονται στο trailer που παραθέτουμε και αναφέρουμε τα σημαντικότερα εν τάχει: εντελώς νέα τοποθεσία για την διάσημη πια μάχη Battle Royale ανάμεσα στους παίκτες, τέσσερις νέοι χαρακτήρες, καινούργια όπλα κι οχήματα, καινούργιες κινήσεις, αλλά και ανανεωμένοι τρόποι συγκέντρωσης bonus κι ανταμοιβών αναλόγως με το τί κάνει ο παίκτης στις μάχες. Το καινούργιο νησί είναι μεγαλύτερο και λιγότερο "κατοικημένο", αν και φυσικά αυτό σιγά-σιγά θ' αλλάξει όταν αρχίσει να προστίθεται κι άλλο περιεχόμενο μέσω των τακτικών "επεισοδίων" (seasons) που προσφέρει η Epic. Αλλαγές υπάρχουν, δε, και στον τρόπο με τον οποίο χρεώνεται το περίφημο Battle Pass, που ζητά αληθινά χρήματα για να αποδώσει εικονικά και μαζί με αυτά πληθώρα bonus. Ε, αλοίμονο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ