Fast and Furious Crossroads: αντί να παρακολουθείς, παίξε!

Οι συγκινήσεις των τετράτροχων ταινιών δράσης από την θέση του οδηγού με το νέο video game της Bandai Namco

Η σειρά ταινιών Fast and Furious ανήκει στο σπάνιο εκείνο είδος φιλμ που αγαπούν ακόμη κι όσοι δεν αρέσκονται στις ξέφρενες υπερπαραγωγές δράσης του Hollywood: υπάρχει κάτι το χαρακτηριστικό, το όντως μοναδικό στην απίθανη υπερβολή των F&F, στις συναρπαστικές καταδιώξεις και στην πρωτότυπη χρήση των οχημάτων, που δεν συναντά κανείς οπουδήποτε αλλού. Συνδυάζοντας αυτά με το κορυφαίο καστ που έχει πια συνδέσει άρρηκτα την χημεία του με αυτήν την τετράτροχη σειρά, εύκολα διακρίνει κανείς γιατί τα F&F... "σπάνε ταμεία" σε κάθε νέα εμφάνισή τους στα σινεμά.

Οι fans αυτών των φιλμ περίμεναν ανυπόμονα την προβολή του F9 - του ένατου δηλαδή Fast and Furious - την άνοιξη, μα η πανδημία κράτησε τις κινηματογραφικές αίθουσες κλειστές και μετέθεσε την ταινία στο 2021. Υπάρχει όμως διαθέσιμο αυτήν την στιγμή το αμέσως καλύτερο πράγμα: το επίσημο video game των Fast and Furious στο οποίο δεν παρακολουθείς την δράση μόνο, πρωταγωνιστείς σ' αυτήν!

Το Fast and Furious Crossroads βασίζεται σε αυτόνομο σενάριο, το οποίο όμως συνδέεται με αυτό του επερχόμενου F9 σε πολλαπλά επίπεδα. Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν τον ρόλο ηθοποιών που έχουν αγαπήσει από τα παρελθόντα Fast&Furious, όπως τους Vin Diesel, Michelle Rodriguez και Tyrese Gibson, αλλά και τον ρόλο νέων χαρακτήρων όπως τους Vienna, Cam και Sebastian των οποίων τα σεναριακά νήματα συναντώνται σε διάφορα σημεία του Crossroads μεταξύ τους και με αυτά των Dom, Letty και Roman. Ο στόχος είναι να εξουδετερωθούν μεγαλοεγκληματίες και τρομοκράτες όπως οι Kai, Salome και Ormstrid, οι οποίοι συνιστούν με διαφορετικούς τρόπους απειλή για την γνωστή παρέα των F&F και τους νέους αυτούς χαρακτήρες.

Το Crossroads έχει σχεδιαστεί με την συλλογιστική των ταινιών blockbuster που το ενέπνευσαν. Όχι μόνο οι δευτερεύοντες ρόλοι, αλλά και οι ρόλοι των "μεγάλων κακών" στο παιχνίδι ενσαρκώνονται από γνωστούς ηθοποιούς, όπως τους Peter Stormare, Michael Burnham και Asia Kate Dillon. Η εταιρεία παραγωγής του Vin Diesel, η Tigon Studios, έχει εμπλακεί ενεργά στην ανάπτυξη του τίτλου και ο Diesel προσωπικά (που δηλώνει φανατικός gamer), ώστε η αίσθηση των F&F να αποδίδεται από το Crossroads όσο το δυνατόν περισσότερο. Το "στήσιμο" των σκηνών δράσης, δε, υπογράφει ο Dennis McCarthy που επιμελείται όλες τις συναρπαστικές σεκάνς με αυτοκίνητα που έχουμε απολαύσει σε παρελθόντα F&F. Έτσι!

Οι παίκτες στο Crossroads αναλαμβάνουν μία σειρά από αποστολές που θα τους μεταφέρουν από την Νέα Ορλεάνη και το Μαρόκο, μέχρι την Βαρκελώνη και την... Αθήνα (!), προκειμένου να επιτύχουν μία σειρά από διαφορετικούς στόχους που θα πλήξουν τους τρεις μεγάλους αντιπάλους τους. Πολλές από αυτές τις αποστολές είναι αναμενόμενου στυλ, όπως οι αγώνες ταχύτητας αυτοί καθ' αυτοί ή οι καταδιώξεις όπου ο παίκτης καλείται να πιάσει άλλους οδηγούς και να ξεφύγει αντιστοίχως από άλλους. Όμως πολλές άλλες είναι ανορθόδοξες έως... εξωφρενικές ενίοτε, πάντοτε όμως πιστές στο πνεύμα των Fast&Furious: ποιός άλλος τίτλος θα ζητούσε από τους gamers να οδηγήσουν πάνω στην επιφάνεια αεροπλανοφόρου με μία τεράστια σιδερόμπαλα δεμένη στο αυτοκίνητό τους ή να κυνηγήσουν έναν πύραυλο εν κινήσει;

Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω τα έξυπνα gadgets και πρόσθετα με τα οποία μπορούν να εξοπλίσουν οι παίκτες τα αυτοκίνητά τους, τις πολύ καλές ερμηνείες των πραγματικών ηθοποιών στους εικονικούς τους ρόλους, καθώς και την συνοδευτική μουσική "κινηματογραφικού" ύφους, αποκτά μία εικόνα του τί είναι το Fast and Furious Crossroads: μια παραγωγή που φιλοδοξεί να προσφέρει σε μορφή αλληλεπιδραστική αυτήν ακριβώς την συναρπαστική υπερβολή που αγάπησε το κοινό των F&F στα σινεμά. Ολοκληρώνοντας, άλλωστε, το σεναριακό τμήμα του τίτλου, τους πλέον τολμηρούς οδηγούς περιμένουν οι σκληρές αναμετρήσεις "τρεις εναντίον τριών" με άλλους παίκτες στο Internet - επίσης Fast και Furious, εννοείται, με... ό,τι αυτό σημαίνει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ