Επίσημο: το Horizon Zero Dawn σε PC

Επιβεβαιώνεται τελικά η φημολογία ενός και πλέον έτους - πρώτες λεπτομέρειες

Όπου... υπάρχει σε πολλά σημεία του ορίζοντα καπνός, τελικά, υπάρχει όντως μία φωτιά - και αποδεικνύεται για μία από τις πλέον... πεισματάρικες φήμες του τελευταίου χρόνου στο Web: το Horizon Zero Dawn, το αποκλειστικό mega blockbuster του PlayStation4, το ήθελαν πολλαπλές αναφορές σε forum και sites να γίνεται διαθέσιμο και για προσωπικούς υπολογιστές όσο απίθανο κι αν φαινόταν αυτό αρχικά (η δημιουργός εταιρεία του είναι αναπόσπαστο τμήμα της Sony ας μην ξεχνάμε). Οι φήμες αυτές επανέρχονταν από καιρό σε καιρό - όπως, για παράδειγμα, όταν επιβεβαιώθηκε η κυκλοφορία του Death Stranding για PC το καλοκαίρι - αλλά από τις αρχές του χρόνου δεν είχαμε καμία σχετική αναφορά... μέχρι σήμερα, που έχουμε επιβεβαίωση από τα πλέον αρμόδια χείλη: το Horizon Zero Dawn για Η/Υ θα διατεθεί μέσα στο καλοκαίρι!

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Hermen Hulst - διευθύνοντας σύμβουλος της δημιουργού Guerilla που τον Νοέμβριο ανέλαβε τα καθήκοντα του επικεφαλής των δεκαπέντε Worldwide Studios της Sony - μέσα από συνέντευξή του και υποσχέθηκε την δημοσιοποίηση περισσότερων στοιχείων σχετικών σύντομα. Ήδη είναι ενεργοποιημένη η προϊοντική σελίδα του τίτλου στην υπηρεσία Steam και, ενώ δεν παραθέτει τεχνικές λεπτομέρειες (όπως π.χ. τις απαιτήσεις συστήματος ή τις δυνατότητες απεικόνισης που προσφέρει), επιβεβαιώνει πως η έκδοση για PC του Horizon Zero Dawn θα εμπεριέχει τόσο την επέκταση περιεχομένου Frozen Wilds, όσο και άλλο bonus υλικό (και υποστήριξη σε 20 διαφορετικές γλώσσες - κάτι σπάνιο για τίτλο H/Y). Ημερομηνία περισσότερο συγκεκριμένη από το "Καλοκαίρι 2020" δεν προσφέρεται.

O Hulst φρόντισε να... υποβαθμίσει κατά τι την κυκλοφορία του Horizon Zero Dawn για προσωπικούς υπολογιστές, υπογραμμίζοντας στην συνέντευξη ότι η Sony δεν έχει καμία πρόθεση να κυκλοφορεί όλα της τα αποκλειστικά "μεγάλα" games των οικιακών PlayStation σε Η/Υ (και σίγουρα όχι την ίδια ημέρα της κυκλοφορίας της έκδοσης των πρώτων όπως κάνει η Microsoft με τα Xbox One). Ο επικεφαλής των Worldwide Studios του ιαπωνικού κολοσσού διαβεβαίωσε πως η Sony παραμένει εστιασμένη στις παραγωγές εκείνες που θα απολαμβάνουν ως αποκλειστικές μόνο οι κάτοχοι των PlayStation. Απλώς ο συγκεκριμένος τίτλος, κατά την γνώμη του, είναι του στυλ που θα ενδιέφερε τους PC gamers και θεωρεί πως θα μπορούσε να τούς δώσει μία καλή ιδέα του "τί χάνουν" μην παίζοντας τα καλύτερα games που προσφέρει το PS4.

Το γεγονός ότι το Horizon Zero Dawn και το Death Stranding μοιράζονται επίσης τον ίδιο μηχανισμό προβολής γραφικών (την εξαιρετική Decima), θεωρούμε πως δεν είναι τυχαίο όσον αφορά στο πώς έγινε η επιλογή για τους πρώτους τίτλους με τους οποίους θα πειραματιζόταν η Sony στον κόσμο των PC. Θα έχει ενδιαφέρον, σε κάθε περίπτωση, να διαπιστώσουμε ποιά θα είναι η υποδοχή των δύο αυτών "μεγάλων" παραγωγών από τους PC gamers σε λίγο καιρό, καθώς και πώς θα αποφασίσει η Sony να πορευθεί με αυτήν την πρωτοβουλία μετά το καλοκαίρι (με δεδομένο το γεγονός ότι θα είναι πια εκ των πραγμάτων εστιασμένη στο PlayStation5). Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ