Epic: νέα εργαλεία, Fortnite επόμενης γενιάς και... επικό trailer

Υλικό demo σε πραγματικό χρόνο για πρώτη φορά από PlayStation5, αληθινά εξωπραγματικό

Και ενώ η Microsoft έκανε ήδη μία (αποτυχημένη οικτρά) κίνηση επίδειξης των πρώτων games για Xbox Series X και όλοι περιμένουμε την πρώτη αντίστοιχη τέτοια κίνηση από την Sony για τα πρώτα games του PlayStation5 (ευελπιστώντας σε καλύτερο αποτέλεσμα), η Epic από το πουθενά... "βγήκε στον κενό χώρο και σημείωσε γκολ" με υλικό που αφορά τόσο τον αμερικανικό και τον ιαπωνικό κολοσσό, όσο κι εκατομμύρια άλλους gamers. Η εταιρεία όχι μόνο αποκάλυψε την Unreal Engine 5, την νέα έκδοση του λογισμικού υποδομής της που αξιοποιείται ευρύτατα από πάρα πολλές εταιρείες του χώρου για την ανάπτυξη games, αλλά επέδειξε τί θα μπορεί να κάνει σε ειδικό demo που λειτουργεί πλήρως στο... PlayStation5!




Πράγματι, το demo προβάλλεται στο clip που παραθέτουμε και επιβεβαιωμένα "τρέχει" σε πραγματικό χρόνο στο PS5 της Sony - τόσο ο έλεγχος του κεντρικού χαρακτήρα όσο και οι επιλογές απεικόνισης το αποδεικνύουν. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που μπορούν να το παρακολουθήσουν σε ανάλυση 4Κ... επιμένουμε να το κάνουν, αλλά ακόμη και όσοι δεν μπορούν δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να διακρίνουν το ασύλληπτο επίπεδο λεπτομέρειας του περιβάλλοντος, τον πλήρως ρεαλιστικό πια φωτισμό, αλλά και την ομαλότητα με την οποία κινούνται τα πάντα χάρις σε μία σειρά από νέες τεχνολογίες της UE5. Το Lumen in the Land of Nanite, όπως λέγεται το demo, επιδείχθηκε μεν στο PlayStation5 αλλά αντίστοιχο οπτικό αποτέλεσμα μπορεί να περιμένει κανείς και από τα Xbox One Series X, αλλά και από κορυφαία PC - με την προϋπόθεση να διαθέτουν το είδος του πάρα πολύ γρήγορου αποθηκευτικού μέσου (δίσκος SSD NVME) που και τα τρία αυτά φορμά ενσωματώνουν.

Πέρα από την άκρως εντυπωσιακή αυτή επίδειξη του τί θα είναι σε θέση να προσφέρει η Unreal Engine 5 στα επόμενα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας και σε ισχυρά PC, η Epic είχε ορισμένες ακόμη ανακοινώσεις να κάνει. Το δημοφιλέστατο Fortnite, για παράδειγμα, επιβεβαιωμένα θα είναι παρόν στο εμπορικό ξεκίνημα των PlayStation5 και Xbox One Series X από την πρώτη μέρα, με εκδόσεις ειδικές τα δύο συστήματα των Sony και Microsoft. Αυτές θα βασίζονται στην παρούσα Unreal Engine, την 4.25, και θα αναβαθμιστούν στην 5 - με ό,τι αυτό σημαίνει για την μελλοντική ποιότητα των γραφικών του Fortnite - μέσα στο 2021. Η Epic προσφέρει, τέλος, δωρεάν πλέον όλη την Δικτυακή της υποδομή στις ομάδες δημιουργίας games που αξιοποιούν την Unreal Engine, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα και του μηχανισμού που καθιστά εφικτό το Δικτυακό παιχνίδι ανάμεσα σε κατόχους διαφορετικών συστημάτων (cross-play). Ας ξαναδούμε όμως, για όγδοη φορά, αυτό το demo!...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ