Ειδικό αφιέρωμα: 6 χρόνια PS4, τα 60 καλύτερα games του

Συναρπαστική διαδρομή, καταμέτρηση των τίτλων που δεν πρέπει να λείπουν από την συλλογή κάθε κατόχου PS4

Ούτε 20, ούτε 50, ούτε 80. Ούτε 100. Τα 110 εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως θα ξεπεράσει μέσα στο 2020 το PlayStation4, το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της Sony που στα 6 χρόνια διαδρομής του στην αγορά του video gaming κατόρθωσε να επιτύχει τρία πράγματα ταυτόχρονα (κι ένα στο οποίο θα αναφερθούμε κάποια άλλη στιγμή... έτσι για το μυστήριο). Πρώτον: επιβλήθηκε κατά κράτος του ανταγωνισμού του, του Xbox One, ενώ στην προηγούμενη αναμέτρησή τους η νίκη του PS3 επί του Xbox 360 ήλθε στο... τελευταίο λεπτό του ματς. Δεύτερον: απέδειξε ότι εκατομμύρια παίκτες συνεχίζουν να ζητούν τα σεναριακά, "κινηματογραφικά" games που δεν σχετίζονται με τις Δικτυακές αναμετρήσεις. Τρίτον, ίσως σημαντικότερο όλων: επέδειξε πώς ακριβώς ένα και μοναδικό ηλεκτρονικό σύστημα ψυχαγωγίας μπορεί να συγκεντρώσει όλα, μα όλα τα είδη των video games που υπάρχουν αυτήν την στιγμή, καλύπτοντας κάθε απαίτηση. Κάθε προτίμηση. Κυριολεκτικά... κάθε!

Αυτή η μεγάλη, καταλυτική επιτυχία του PlayStation4 δημιουργεί ωστόσο κι ένα απτό... πρόβλημα (πέρα από αυτό της έλλειψης ανταγωνισμού στην αγορά): ποιά games από την τεράστια πια βιβλιοθήκη τίτλων του, η οποία αριθμούσε σχεδόν 2500 διαφορετικές παραγωγές όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, αξίζει να αγοράσει κανείς; Ακόμη περισσότερο, ποιά από αυτά σχεδόν... υποχρεούται να έχει στην συλλογή του ένας κάτοχος PS4/PS4 Pro αν θέλει να έχει δει όλα όσα μπορεί να κάνει το σύστημά του; Και... μήπως μέσα στα τόσα νέα games που κυκλοφορούν κάθε χρόνο - και τον "θόρυβο" γύρω από δυσανάλογα λίγα σε αριθμό - υπάρχουν πολλά άκρως αξιόλογα που δεν "ακούστηκαν" όσο θα έπρεπε; Και ποιά είναι αυτά;

Για αυτές - και όχι μόνο - τις ερωτήσεις έχουμε συγκεντρώσει απαντήσεις σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που δημοσιεύουμε σήμερα. Τα 60 καλύτερα games που, κατά την γνώμη μας, κυκλοφόρησαν τα 6 αυτά χρόνια διαδρομής του PlayStation4 στην αγορά - είτε σε παραδοσιακή υλική είτε σε αμιγώς ψηφιακή μορφή - με τον σχετικό σχολιασμό, από... όπου κι αν προέρχονται: από την ίδια την Sony, από τις μεγάλες εκδότριες εταιρείες, από τις ανεξάρτητες μικρές εταιρείες ανάπτυξης ή από μεμονωμένους δημιουργούς. Μαζί με αυτά και τα top games που θα διατεθούν για το PS4 μέσα στο 2020 αφού, όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι ποιοτικά μακράν μία από τις καλύτερες χρονιές του.

Εξήντα games λοιπόν: κάτι για όλους, κάτι για τον καθένα οποιεσδήποτε κι αν είναι οι προτιμήσεις του: από τις παραγωγές blockbuster που παίζουν όλοι, μέχρι εκείνες τις μικρές που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς. Για να διευκολύνουμε τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital να αποκτήσουν τα games που τούς ενδιαφέρουν από όσα παρουσιάζουμε, έχουμε μετατρέψει τον τίτλο τους σε link απευθείας στο PlayStation Store για αγορά από εκεί (έχοντας κάνει κανείς login εκεί στον ίδιο Web browser με αυτόν που φιλοξενεί το παρόν άρθρο μπορεί να τα προσθέσει στο καλάθι του και να τα πληρώσει με ελάχιστα κλικ).

Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι (α) πολλά από τα games που προτείνουμε πωλούνται αυτές τις ημέρες σε μειωμένη τιμή μέσα από την προωθητική ενέργεια "Κάτω των €20" της Sony, καθώς και ότι (β) οι συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus σε ορισμένα εξασφαλίζουν ακόμη χαμηλότερες τιμές. Εξήντα games, λοιπόν, και αμέτρητες ώρες εγγυημένης διασκέδασης. Όλα στο ειδικό αφιέρωμα του Αθηνόραμα Digital που δημοσιεύουμε σήμερα. Και... καλές επιλογές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ