Ε3 2018, ΕΑ: το Anthem κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο

Royale για το Battlefield V, FIFA 2019 με CL και νέος τίτλος Star Wars στον ορίζοντα

Σε μία συνέντευξη Τύπου που είχε, ομολογουμένως, περισσότερο ενδιαφέρον απ' ότι σε άλλες παρελθούσες Ε3 - χωρίς να... συγκλονίσει και κανέναν βέβαια καθώς ήταν λίγο έως πολύ γνωστά τα όσα θα επιδεικνύονταν - η Electronic Arts σκιαγράφησε τα σχέδιά της τα μεσοπρόθεσμα όσον αφορά το πώς θα κινηθεί στην αγορά των video games. Ο καναδικός κολοσσός έδειξε διάθεση να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα που και ο ίδιος αναγνώρισε στην στάση του σε συγκεκριμένα ζηττήματα, καθώς και να επενδύσει σε παραγωγές που δεν είναι τόσο βέβαιο όσο άλλοτε πως θα επιτύχουν εμπορικά.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Anthem. To νέο διαστημικό Δικτυακό action RPG της Bioware κυκλοφορεί στις 22 Φεβρουαρίου και υπόσχεται... περίπου τα πάντα σε όλους: και σεναριακό τμήμα που μπορεί να παιχθεί από έναν παίκτη (κι επεκτάσιμο αργότερα με πρόσθετο εμπορικό υλικό), και τμήμα συμμετοχής πολλών παικτών είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες έως 4 παίκτες, και τακτικές "ειδικές αποστολές" (events), όλα στο πλαίσιο ενός εικονικού κόσμου που όλοι οι παίκτες βιώνουν παρόμοια, αλλά όχι πανομοιότυπα.

Όλο αυτό ακούγεται παραπλήσιο των Destiny/Destiny2 και δεν είναι τυχαίο, ελπίζουμε όμως ότι η Bioware θα αποφύγει τα λάθη της Bungie προσφέροντας μία παραγωγή αληθινά ψυχαγωγική σε βάθος χρόνου - ώστε να δικαιολογεί και την εμπορική προσέγγιση της ΕΑ που θα στηριχθεί σημαντικά στο extra περιεχόμενο. Δεδηλωμένα ο τίτλος πάντως δεν θα προσφέρει... "κουτάκια-φρουτάκια" (loot boxes): ό,τι extra θα πωλείται στους gamers από την πρώτη μέρα δεν θα τούς προσφέρει πλεονέκτημα στο παιχνίδι απέναντι σε άλλους παίκτες, αλλά μόνο αισθητικής αξίας. Το Anthem θα διατεθεί για PS4, Xbox One και PC.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου η EA επιβεβαίωσε την φημολογία για προσφορά στο FIFA 2019 του UEFA Champions League (και μάλιστα σε όλες τις επιλογές παιχνιδιού), ανακοίνωσε μία έκδοση του θρυλικού Command&Conquer για συσκευές iOS και Android, αποκάλυψε και έκανε διαθέσιμο στο κοινό την ίδια ημέρα το Unravel 2 (τον διάδοχο του χαριτωμένου και προσεγμένου τίτλου puzzle platform του 2016), αποκάλυψε και... τίποτε περισσότερο και τον επόμενό της τίτλο που θα βασίζεται στον κόσμο των Star Wars, με το όνομα "Jedi: Fallen Order" και σενάριο που χρονικά τοποθετείται ανάμεσα στο SW III και το SW IV.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Battlefield V, από το οποίο η ΕΑ επέδειξε υλικό σε επιλογές παιχνιδιού για πολλούς παίκτες εισπράττοντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις από το κοινό. Οι Καναδοί επιβεβαίωσαν και την φημολογία για επιλογή παιχνιδιού Battle Royale, α λα Fornite ή PUBG δηλαδή, την οποία ονομάζουν απλώς "Royale" και στην οποία σκοπεύουν να εισάγουν πολλά διαφοροποιά στοιχεία σε σχέση με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα - λογικό αν σκεφτεί κανείς το σεναριακό του πλαίσιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, θεμιτό αν σκεφτεί κανείς πως όλες αυτές οι παρόμοιας "γεύσης" παραγωγές Battle Royale έχουν ήδη αρχίσει να "κουράζουν" τους gamers. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ