Divinity: Original Sin II Definitive Edition

Επανέκδοση μεν, κορυφαία δε

Αυτόν τον ήδη πάρα πολύ καλό τίτλο η Larian, ευκαιρίας δοθείσης της επανέκδοσής του για PS4/Xbox One, τον βελτίωσε και εμπλούτισε σε βαθμό όχι απλώς ασυνήθιστο, μα κατά βάση... πρωτοφανή. Έχουμε και λέμε: νέο μοντέλο φυσικής συμπεριφοράς αντικειμένων, που καθιστά την εξερεύνηση και τις μάχες καλύτερες. Νέο, εισαγωγικό επίπεδο δυσκολίας (Story Mode), σαφώς περισσότερο επιεικές για τους αρχάριους παίκτες. Εντελώς ανασχεδιασμένο τρίτο τμήμα για το σενάριο (Act 3), το οποίο δεν αφήνει εκκρεμότητες ή... απορίες. Επιλογή παιχνιδιού Arena που έχει επεκταθεί με δύο καινούργιες προσεγγίσεις πέραν των υπαρχόντων και όχι λιγότερες από 130.000 (!) πρόσθετες γραμμές σεναριακού διαλόγου, σε φωνητική απόδοση από ηθοποιούς φυσικά, που συμπληρώνουν κενά στην εξέλιξη σκηνών ή διανθίζουν με περισσότερο ατμοσφαιρικό τρόπο πολλές υπάρχουσες.

Πολλή δουλειά έχει γίνει, φυσικά, και κατά την διαδικασία μεταφοράς του τίτλου στα PS4/Xbox One. Ο χειρισμός με πληκτρολόγιο και mouse των PC έχει προσαρμοστεί στα χειριστήρια των οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας - όπως στην έκδοση για PS4 που δοκιμάσαμε - επιτυχημένα κι αποτελεσματικά, έστω κι αν δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι το ίδιο γρήγορος και ακριβής. Στο περιβάλλον παρουσίασης και χειρισμού έχουν γίνει επίσης αλλαγές και ρυθμίσεις - καθώς οι παίκτες θα πρέπει να το αξιοποιούν σε τηλεοπτικές οθόνες και άρα από μεγαλύτερη απόσταση - όλες προς το καλύτερο.


Στα υπόλοιπα τεχνικά, δε, όπως τα γραφικά και τον ήχο, επίσης δεν υπάρχει περιθώριο για παράπονο: είτε αξιοποιεί κανείς Xbox One S/X, είτε PS4/PS4 Pro, ο οπτικοακουστικός τομέας που εισπράττει κινείται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτόν των PC. H ανάλυση των γραφικών έχει οριστεί σε όλες τις περιπτώσεις στις 1080 γραμμές και το επίπεδο λεπτομέρειάς τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το αντίστοιχο των Η/Υ στην ίδια ανάλυση - απλώς στα Χ και Pro ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης "κλειδώνει" στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ στα άλλα δύο συστήματα στα 30. Τα X και Pro προσφέρουν και υποστήριξη στην τεχνολογία απόδοσης χρώματος HDR, με θεαματικά ενίοτε αποτελέσματα.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, είναι... όντως "φτώχεια τα πολλά τα λόγια" για το Divinity: Original Sin II. Οποιοσδήποτε κάτοχος PS4 ή Xbox με έστω και επιφανειακό ενδιαφέρον για τα RPG οφείλει να έχει αυτήν την κορυφαία παραγωγή στην συλλογή του βάσει ποιότητας και μόνο. Οποιοσδήποτε κάτοχος PC που αγαπά τα games της κατηγορίας αυτής και για κάποιον λόγο που... δεν μπορούμε να φανταστούμε δεν το είχε αποκτήσει πέρυσι, μπορεί να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή εκδοχή του σήμερα (και σε μειωμένη τιμή). Περισσότερο κερδισμένοι όλων, φυσικά, οι PC gamers που είχαν ασχοληθεί με το Divinity: Original Sin II πέρυσι. Αυτοί λαμβάνουν την Definitive Edition ως δωρεάν αναβάθμιση και παράλληλα την ευκαιρία να απολαύσουν όλα όσα τούς είχε προσφέρει η αρχική έκδοση, εκ νέου. Win-win... για όλους!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ