Divinity: Original Sin II Definitive Edition

Επανέκδοση μεν, κορυφαία δε

Είδος: RPG
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Namco
Διανομή: Bandai Namco Entertainment Greece

Στην σύγχρονη αγορά του gaming η διαδικασία δημιουργίας και κυκλοφορίας ενός τίτλου είναι, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τουλάχιστον, δεδομένη: αυτός αναπτύσσεται για x χρονικό διάστημα, γίνεται διαθέσιμος και η δημιουργός εταιρεία του προσφέρει κάποιες διορθωτικές ενημερώσεις, ίσως κάποιο πρόσθετο περιεχόμενο (εμπορικό ή δωρεάν) και... αυτά. Μέσα στην πρώτη χρονιά από την έναρξη της πορείας ενός video game το σύνηθες είναι να εγκαταλείπεται για να ξεκινήσει από τους δημιουργούς του η ανάπτυξη του επόμενου. Η αναγνωρισμένη Larian Studios όμως επέλεξε να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό: κυκλοφόρησε μεν πέρυσι τέτοιο καιρό το υπέροχο Divinity: Original Sin II για προσωπικούς υπολογιστές, αποφάσισε να το μεταφέρει αργότερα σε PS4 και Xbox One, ξεκίνησε την διαδικασία και, στην διάρκειά της, επέστρεψε στον αρχικό τίτλο για να τον βελτιώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε αυτός να επανακυκλοφορεί για... όλους τους gamers στην ουσία!

To Divinity: Original Sin ΙΙ είναι τίτλος RPG, μεν, αλλά της... "παλιάς σχολής": όχι του είδους "ανοιχτού κόσμου" με έμφαση στην δράση, που οι κάτοχοι οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας δείχνουν να προτιμούν τα τελευταία χρόνια, αλλά του είδους που δίνει περισσότερη έμφαση στο σενάριο και την ανάπτυξη των χαρακτήρων, καλύπτοντας παράλληλα την δράση από "σταθερή" κάμερα (CRPG). Κάθε προσέγγιση έχει τα υπέρ και τα κατά της, η περσινή παραγωγή ωστόσο της Larian ήταν αναμφίβολα κορυφαία - ίσως το καλύτερο δείγμα του είδους που μπορούμε να θυμηθούμε - και δικαίως απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αναγνώριση από το συγκεκριμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Η γενική υπόθεση, ατμόσφαιρα και δομή του τίτλου ακολουθούν, ομολογουμένως, τις νόρμες που έχουν καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε τίτλους ρόλων και φαντασίας - όμως το καλογραμμένο σενάριο, οι πειστικοί χαρακτήρες και το πάρα πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο υπόβαθρο των αποστολών και των αλληλένδετων συνεπειών που έχουν πρακτικά όλες οι επιλογές του παίκτη είναι στοιχεία που διαχωρίζουν το Divinity: Original Sin II από άλλες προσπάθειες της κατηγορίας. Το λεπτομερές σύστημα δημιουργίας κι εξέλιξης χαρακτήρων, αλλά και το ευέλικτο σύστημα μάχης που αποκαλύπτει αρετές ακόμη και μετά από καιρό, χαρίζουν στην όλη παραγωγή "βάθος" και διάρκεια ζωής ζηλευτή.

Δεν πρόκειται, είναι η αλήθεια, για τον πλέον... προσβάσιμο και εύκολο τίτλο που κυκλοφορεί στην αγορά, και οι πρώτες ώρες ενασχόλησης χρειάζονται λίγη υπομονή, αλλά αξίζει να την επιδείξει κανείς: η δημιουργία της Larian ανταμοίβει τον παίκτη στο εκατονταπλάσιο στην συνέχεια, προσφέροντας αμέτρητες ώρες ποιοτικής διασκέδασης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ