Days Gone

Μεταφορά φροντισμένη, πολύ καλό... ορεκτικό!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: PC
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Interactive Entertainment

Επενδύοντας στην ανάπτυξη των εσωτερικών της ομάδων δημιουργίας video games και στην προσεκτική προσάρτηση εξωτερικών με τις οποίες συνεργαζόταν στενά, η Sony έχει καταφέρει να συνθέσει μία από τις κορυφαίες - αν όχι την κορυφαία - "μηχανή" παραγωγής τίτλων για τα PlayStation. Παράλληλα με την μετάβαση από το PS4 στο PS5, δε, οι Ιάπωνες πέρυσι αποφάσισαν να... "αποτολμήσουν" και την μετάβαση στον κόσμο των PC με πρώτη "μεταφορά" αυτή του θρυλικού Horizon: Zero Dawn. Το πείραμα αποδείχθηκε επιτυχημένο (παρά τα αρχικά προβλήματα αυτού του τίτλου τα τεχνικά) και αυτές τις μέρες ξεκινά "επίσημα" ουσιαστικά η εφαρμογή αυτής της στρατηγικής με το Days Gone. Είναι η δεύτερη "μεταφορά" καλύτερη και είναι αυτός ο τίτλος με τον οποίο η Sony θα προσελκύσει τους PC gamers στο στρατόπεδό της.

Το Days Gone ξεκινά με την φιλοδοξία να αποδώσει στην οθόνη το μεταποκαλυπτικό σκηνικό που έχουμε συναντήσει σε ταινίες και games του παρελθόντος, αλλά με τρόπο πειστικότερο από ποτέ. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο ενός επιζώντα επιδημίας που αφάνισε το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και μετέτρεψε πολλούς από τους υπόλοιπους ανθρώπους σε Freakers (ο παραλληλισμός με τα ζόμπι δεν είναι άτοπος), ο παίκτης ελέγχει τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα Deacon όντως αντιμετωπίζοντας μία κατάσταση... κινηματογραφικής επιβίωσης. Με ό,τι αυτό σημαίνει για τις σεκάνς που έχουν ως αποτέλεσμα την αγωνία και τον τρόμο, αλλά και για την καταθλιπτική ατμόσφαιρα που η ερημιά κι η μοναξιά ορίζουν ως "τόνο" του Days Gone.

Η δημιουργός εταιρεία του τίτλου, η Bend Studios, έχει "χτίσει" έναν εικονικό κόσμο εντυπωσιακά μεγάλο σε έκταση, οπότε σχεδόν... συμπρωταγωνιστικό ρόλο στην πλοκή του Days Gone παίζει η μοτοσυκλέτα του Deacon. Αυτή δεν είναι μόνο απαραίτητο μέσο μετακίνησης κι εξερεύνησης των διαφόρων περιοχών, αλλά κι αληθινό εργαλείο επιβίωσης, καθώς ο παίκτης θα χρειαστεί να την τοποθετεί με έξυπνο τρόπο σε πολλές αποστολές ως τον ύστατο τρόπο διαφυγής από τα ζόμπι. H Bend έχει επιλέξει τον δρόμο της αληθοφάνειας όσον αφορά στην μοτοσυκλέτα, καθώς ο παίκτης αφενός θα πρέπει να φροντίζει ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα σε καλή κατάσταση και με επαρκή καύσιμα, αφετέρου σταδιακά να την αναβαθμίζει όπως κάνει και με τα όπλα του.

Την πλοκή του Days Gone ακολουθεί, σε έναν βαθμό, και η δομή του τίτλου: ενώ μόνος σκοπός των αρχικών αποστολών είναι η επιβίωση, η εξερεύνηση και η εξοικείωση με τις διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης των Freakers, στην συνέχεια - και ενώ "ανοίγονται" στον παίκτη όλο και πιο πολλές νέες περιοχές - πολλές αποστολές φέρνουν στο προσκήνιο και άλλα στοιχεία του σεναρίου, περισσότερο ενδιαφέροντα. Οι Freakers φυσικά γίνονται αντίστοιχα απειλητικότεροι, καθώς φανερώνονται δυνατότερες μορφές τους... μέχρις ότου ο παίκτης να έλθει αντιμέτωπος με την πλέον τρομακτική από αυτές: μία πραγματική "ορδή" (horde) από εκατοντάδες ζόμπι μαζί, που κυνηγούν τον παίκτη έξυπνα και ομαδικά απαιτώντας από αυτόν άλλες μεθόδους μάχης και τακτικές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ