CrossPlay στο PS4: και επίσημα διαθέσιμο

Η Sony διαθέτει την σχετική επιλογή σε όλους τους δημιουργούς games, αναμένουμε πρόοδο στο θέμα

Ορισμένες εξελίξεις υπάρχει... λόγος που δεν ακολουθούνται από τυμπανοκρουσίες - αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν παραμένουν σημαντικές: ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, ο Jim Ryan, σε συνέντευξή του στο γνωστό περιοδικό Wired δήλωσε πως η υποδομή σε software και Δικτυακές λειτουργίες που προσφέρει η Sony για την υλοποίηση της δυνατότητας CrossPlay σε τίτλους του PS4, δεν βρίσκεται πλέον σε δοκιμαστική μορφή αλλά σε πλήρη. Οποιοσδήποτε δημιουργός games, με άλλα λόγια, θέλει να την αξιοποιήσει σε παραγωγή του μπορεί να το κάνει με αυτοπεποίθηση και - το σημαντικότερο - χωρίς να πρέπει να... κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός έγκρισης της Sony για κάτι τέτοιο: το CrossPlay είναι πλέον χαρακτηριστικό που εξετάζεται στην τελική μορφή ενός video game για PS4 για πιστοποίηση από την Sony, όπως όλα.

Υπενθυμίζουμε πως ως CrossPlay ορίζεται η δυνατότητα ενός video game να παίζεται δίχως πρόβλημα ανταγωνιστικά ή συνεργατικά από κατόχους διαφορετικών συστημάτων ψυχαγωγίας - είτε αυτά είναι PS4, είτε Xbox One, είτε Switch, είτε PC (ή ακόμη και smartphones/tablets βασισμένα σε iOS/Android). Η αρχική στάση της Sony απέναντι στην υιοθέτηση του CrossPlay υπήρξε από επιφυλακτική έως αρνητική - για λόγους τόσο διαχείρισης και καταλληλότητας περιεχομένου όσο και εμπορικούς - όμως η πολύ μεγάλη επιτυχία του Fortnite την ώθησε πέρυσι στην υποστήριξη της δυνατότητας αυτής, έστω και σε μικρή κλίμακα γκάμας τίτλων αρχικά.

Αυτήν την στιγμή τα games του PlayStation4 που υποστηρίζουν πλήρως λειτουργίες CrossPlay με όλα τα άλλα συστήματα όπου είναι διαθέσιμα περιορίζονται στα Fortnite, Rocket League, Paladins: Champions Of The Realm, SMITE, Dauntless και Realm Royale. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα προστέθηκε στην λίστα αυτή και το πολυσυζητημένο PUBG, ενώ CrossPlay θα προσφέρεται και από το επερχόμενο Call Of Duty: Modern Warfare στο τέλος Οκτωβρίου.

Υπάρχουν πολύ περισσότερα και σημαντικότερα games τα οποία υποστηρίζουν CrossPlay σε games του PS4 αλλά μόνο με την αντίστοιχη έκδοση σε PC/Mac (και συνήθως χωρίς ιδιαίτερη εμπλοκή της Sony). Τώρα που η υποστήριξη της λειτουργίας αυτής επισημοποιείται από τον ιαπωνικό κολοσσό, θεωρητικά θα πρέπει να αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των games του PS4 που την προσφέρει. Για να δούμε λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ