Black Friday 2020 @ Steam: κορυφαία PC games, φθηνά

Εκπτώσεις μέχρι και 90% σε αμέτρητους νέους και παλαιότερους τίτλους, κάτι για τον καθένα

Ναι, τα PlayStation4 και Xbox One προσφέρουν πολύ υψηλό δείκτη κόστους/αξίας ως συστήματα αυτά καθ' αυτά: προσωπικό υπολογιστή για games με κόστος στα €299 είναι αδύνατο να συνθέσει κανείς, όσο κι αν ψάξει για τα σχετικά υποσυστήματα. Τα games τους, ωστόσο, κοστίζουν συνήθως πιο πολλά χρήματα (και για πιο πολύ καιρό) απ' ότι τα αντίστοιχα για PC, γεγονός που κάθε χρόνο υπογραμμίζει η Valve με τις μεγάλες εκπτώσεις που κάνει στην δημοφιλή της Δικτυακή υπηρεσία διανομής περιεχομένου, την Steam. Τέτοιες εκπτώσεις μόλις ξεκίνησαν στο πλαίσιο της Black Friday και είναι από τις πλέον εντυπωσιακές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια για το κοινό των PC gamers. Σαν να... λειτουργεί τελικά ο ανταγωνισμός με το Epic Games Store, λοιπόν!

Στο πλαίσιο των εκπτώσεων αυτών - που η Valve ονομάζει Autumn Sale σαν να... μην θέλει να συμπεριληφθεί στον "πανικό" της Black Friday και Cyber Monday - εκατοντάδες PC games, παλαιότερα και νέα, κάθε είδους, έχουν δεχθεί μειώσεις τιμών της τάξης του 25% "και πάνω", με ορισμένα ν' αγγίζουν μειώσεις της τάξης του 90% (!). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ποιοτικοί τίτλοι ανεξάρτητων δημιουργών ή ΑΑΑ παλαιότεροι που είχαν ούτως ή άλλως χαμηλή τιμή (μικρότερη π.χ. των €19.99), μπορούν ν' αποκτηθούν με €9.99 ή €4.99, ενώ φθηνότερα cult hits με μόνο λίγα ευρώ. Αλλά και φετινά AAA games δέχονται εκπτώσεις της τάξης του 35%-50% (υψηλότερες ενίοτε).

Αυτά ισχύουν για μεμονωμένα games. Αν ο παίκτης επιλέξει κάποιο από τα "πακέτα" της Steam - όπως αυτά που συγκεντρώνουν π.χ. όλα τα Sonic, τα Doom, τα Star Wars, τα Elder Scrolls, τα Halo, τα Call of Duty, τα Tomb Raider, τα Fallout, τα Mortal Kombat κλπ. - οι οικονομίες κλίμακος μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Για ο,τιδήποτε ανάμεσα στα 5 και τα... 50 PC games, πολλά εκ των οποίων αληθινά ΑΑΑ επιπέδου, ο καταναλωτής θα πληρώσει όσα για έναν ή δύο οποιουσδήποτε νέους τίτλους για PC: ανάμεσα στα €49.99 και τα €99.99 δηλαδή. Η "εξίσωση" που προκύπτει είναι απλή: πάρα, μα πάρα πολλές ώρες ψυχαγωγίας, για κόστος πολύ χαμηλό.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ανάμεσα στις πάμπολλες προσφορές ξεχώριζαν αυτές για τα Death Stranding, Astroneer, Far Cry 5, PC Building Simulator, Ori and the Will of the Wisps, Rainbow Six Siege, Kingdom Come Deliverance, Jedi Fallen Order και Civilization VI σε μειωμένες, σημαντικά μειωμένες ή... απίθανα μειωμένες τιμές. H Steam Autumn Sale θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 1/12 και επειδή θα προστίθενται στο μεσοδιάστημα συνεχώς νέες προσφορές, αξίζει να παρακολουθεί κανείς τακτικά αυτές τις μέρες την κεντρική σελίδα της υπηρεσίας. Κλικ, κλικ, κλικ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ