Αθηνόραμα Digital ετών 10, κληρώσεις!

Έχουμε γενέθλια και τα γιορτάζουμε μαζί με το κοινό μας, εννοείται με δώρα τεχνολογίας ή ψυχαγωγίας

Σύμφωνα με το... γνωστό οπαδικό πείραγμα, τί δεν έχει δει ποτέ ένα παιδάκι 9 ετών; Το Αθηνόραμα Digital να έχει γενέθλια και να μην κληρώνει δώρα, να τι! Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό διοργανώνουμε κληρώσεις για το κοινό μας, ναι, μα οι φετινές είναι ξεχωριστές: δεν "κλείνει δεκαετία" ένα μέσο ενημέρωσης κάθε μέρα. Το εξειδικευμένο website της Δέσμης Εκδοτικής για την τεχνολογία και την οικιακή ψυχαγωγία όντως ξεκίνησε την πορεία του στις αρχές Οκτωβρίου 2009 και διένυσε όλην αυτήν την δύσκολη για την Ελλάδα δεκαετία με επιτυχία, ακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας και του home entertainment από κοντά. Το έκανε αναφέροντας, αναλύοντας, αξιολογώντας και σχολιάζοντας με κριτική ματιά και συνέπεια όλα όσα διαμόρφωσαν την συγκεκριμένη αγορά στην σημερινή - αξίας πολλών δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο - που γνωρίζουμε και στηρίζουμε συμμετέχοντας και οι ίδιοι σε αυτήν. Χρόνια μας πολλά, λοιπόν!

Αυτή η αγορά είναι βεβαίως, μετά από δέκα χρόνια πορείας, αγνώριστη: όταν αυτό το website βρισκόταν υπό ανάπτυξη δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα ακόμη tablets, η υψηλή ευκρίνεια μόλις είχε καθιερωθεί (η υπερυψηλή ευκρίνεια δεν υπήρχε καν ως έννοια), τα iPhone είχαν μόλις αποκτήσει App Store (τα κινητά βασισμένα σε Android δεν είχαν ξεκινήσει την πορεία τους ουσιαστικά), τα netbooks θεωρούνταν ακόμη προτάσεις άξιες λόγου (το γιατί δεν ήταν φάνηκε λίγο αργότερα), τα Windows 7 βρίσκονταν ακόμη στον ορίζοντα (ο κόσμος γκρίνιαζε ακόμη για τα Windows Vista), ενώ τα καλύτερα games των PS3/Xbox 360 δεν είχαν ακόμη εμφανιστεί (το Wii θεωρούνταν ακόμη εμπορική επιτυχία). Δέκα χρόνια: στην τεχνολογία, στην επικοινωνία και στην ηλεκτρονική ψυχαγωγία... αρχαία ιστορία σχεδόν!

Αξιολογώντας αυτήν την πορεία - ειδικά στο πλαίσιο μιας οικονομίας και μιας χώρας που πέρασε πολλά και συνεχίζει να ψάχνει τον δρόμο της ανάπτυξης - κρατάμε το μεγαλύτερο, αδιαμφισβήτητο θετικό: δεν ήταν εύκολη η πορεία αυτή, μα δεν ήταν ποτέ ανιαρή. Οι ρυθμοί με τους οποίους "τρέχει" η τεχνολογία και η ψηφιακή διασκέδαση είναι τόσο υψηλοί, και μάλιστα τόσο σταθερά και... ακατάπαυστα υψηλοί, που δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να βαρεθούμε. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την κάλυψη της συγκεκριμένης αγοράς - και το πιστό κοινό του Αθηνόραμα Digital είναι το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε να το κάνουμε, έχοντας σχέδια για ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον!

Για τα δεκάχρονα γενέθλιά μας, φυσικά, μόνο δώρα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας θα μπορούσαμε να προσφέρουμε - συγκεντρώσαμε λοιπόν τα ακόλουθα, σε συνεργασία με την Sony Interactive Entertainment, την Honor, την HMD/Nokia, την Devolo, την Bandai-Namco Entertainment, την Feelgood Entertainment και την Tanweer:

Η Sony Interactive Entertainment Europe προσφέρει ένα PlayStation4 Pro με αποθηκευτικό χώρο 1 TB, στην νέα του έκδοση που συνοδεύεται από αντίτυπο του πολυαναμενόμενου FIFA 2020 της Electronic Arts. Προσφέρει ακόμη ένα PlayStation4 επίσης με αποθηκευτικό χώρο 1 TB, αλλά συνοδευόμενο από το περιφερειακό της εικονικής πραγματικότητας, το PlayStation VR, καθώς και τρία games της σειράς PlayStation Hits: τα The Last of Us Remastered, Uncharted 4 και Ratchet&Clank. Δύο τυχεροί ή τυχερές θα αποκτήσουν, με άλλα λόγια, το δημοφιλέστερο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της αγοράς στην πλέον ισχυρή κι επίκαιρη αφενός, στην πλέον... φουτουριστική αντίστοιχα μορφή του αφετέρου - δύο δώρα αξίας €449 και €739.

H Ηonor, φημισμένη για τα προσεγμένα της smartphones με τον πολύ υψηλό συντελεστή αξίας/κόστους, προσφέρει σε 2 τυχερούς ή τυχερές από ένα Honor 20. Πρόκειται για το πλέον πρόσφατο μοντέλο της εταιρείας που διατίθεται στην Ελλάδα με υπέροχο design, εξαιρετικές τεχνικές προδιαγραφές, αντίστοιχες επιδόσεις και έμφαση στις φωτογραφικές λειτουργίες - δύο δώρα αξίας €599 έκαστο.

Η HMD, η οποία προωθεί πληθώρα προϊόντων με το θρυλικό brandname της Nokia, προσφέρει σε έναν τυχερό ή τυχερή ένα Nokia 7.1, το πλέον αξιοπρόσεκτο μοντέλο της για το 2018, το οποίο χαρακτηρίζεται από πάρα πολύ καλή οθόνη, αξιοπρεπέστατες επιδόσεις, ικανές κάμερες και υψηλή αυτονομία. Είναι, επίσης, ένα από τα πρώτα μοντέλα της HMD/Nokia που θα δεχθεί σύντομα την αναβάθμιση στο ολοκαίνουργιο Android 10 - και ένα δώρο αξίας €399.

Η Devolo, κατασκευάστρια που πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στην κατηγορία των προϊόντων οικιακής δικτύωσης, προσφέρει σε έναν τυχερό ή τυχερή το κορυφαίο Devolo Magic 2 και μάλιστα στην πληρέστερη δυνατή έκδοσή του: την Multiroom Kit 2-1-3, η οποία αναλαμβάνει να "μοιράσει Internet" σε όλο το σπίτι και σε όλες ανεξαιρέτως τις συσκευές που το χρειάζονται, τόσο ασύρματα όσο και ενσύρματα, αξιοποιώντας το υπάρχον ηλεκτροδοτικό δίκτυο της οικίας - ένα δώρο αξίας €279.

Και στην συνέχεια... games! Η ιστορική όσο και δημοφιλής Bandai-Namco προσφέρει μερικά από τα καλύτερα games που έχει διαθέσει τους τελευταίους 12 μήνες: δύο αντίτυπα του κορυφαίου Soul Calibur VI για PC, δύο αντίτυπα του διαφορετικού Jump Force για PS4 και δύο για PC, ένα αντίτυπο του βραβευμένου Ni Νο Kuni Remastered για PS4, ένα αντίτυπο του θρυλικού Dark Souls Remastered για PS4, αλλά και ένα αντίτυπο του υπέροχου Little Big Nightmares για Switch - δώρα συνολικής αξίας €520.

Ολοκληρώνουμε, δε, με ταινίες και δη οικογενειακές ξεκινώντας με μία υπογραφής Disney: η Feelgood Entertainment προσφέρει για 5 τυχερούς ή τυχερές ισάριθμα σετ που περιλαμβάνουν την ταινία Dumbo σε ειδική έκδοση DVD/Blu-ray (μεταγλωττισμένη στα ελληνικά) με συλλεκτικό t-shirt και διακοσμητική καρφίτσα - δώρα αξίας €35 έκαστο.

Η Tanweer προσφέρει, άλλωστε, πληθώρα φιλμ σε μορφή DVD: από 5 αντίτυπα των ταινιών Duck Duck Goose, Here Comes the Grump, Wheely, Tall Tales και Scooby Doo Stage Fright, καθώς και 2 αντίτυπα της ταινίας Stan & Ollie - δώρα αξίας €19.99 έκαστο.

Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι και όσες επιθυμούν να λάβουν μέρος στις επετειακές μας κληρώσεις είναι να μεταβούν σε αυτήν την σελίδα - βάσει του κανονισμού GDPR, που βρίσκεται σε ισχύ από πέρυσι, οι κληρώσεις μας γίνονται με καταχώρηση στοιχείων σε προφίλ για την εξασφάλιση τόσο των συμμετεχόντων όσο και των μέσων ενημέρωσης που τις διοργανώνουν. Συνιστούμε επίσης τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital να διαβάσουν και τους όρους συμμετοχής (βρίσκονται στο link αμέσως πριν την καταχώρησή της) καθώς έχουν γίνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, επίσης λόγω GDPR. Όπως πάντοτε, φυσικά, καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ