Astro's Playroom

Γνωριμία με το DualSense, ξέφρενα διασκεδαστική

Είδος: Platform
Φορμά: PlayStation5
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Interactive Entertainment

Τα πιο πολλά συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας της τελευταίας δεκαπενταετίας - σχεδόν... όλα πρακτικά αν θέλει να είναι κανείς ειλικρινής - αξιοποίησαν ως "επιχείρημα" απόκτησής τους κυρίως τα υψηλότερου επιπέδου γραφικά και ήχο που μπορούσαν να αποδώσουν, με ό,τι αυτό σήμαινε για την οπτικοακουστική πλευρά των games τους. Τα Wii και WiiU ήταν τα μόνα τέτοια συστήματα που δεν ακολούθησαν αυτήν την οδό και προσπάθησαν, το πρώτο επιτυχημένα και το δεύτερο αποτυχημένα, να προβάλλουν τον έλεγχο των games τους ως το αληθινά καινούργιο χαρακτηριστικό τους στοιχείο - παραμένοντας ωστόσο απελπιστικά πίσω στην ποιότητα εικόνας/ήχου.

Ε, η Sony με το PlayStation5 φιλοδοξεί να προσφέρει και τα δύο μαζί: οπτικοακουστικό τομέα κορυφαίο αλλά και τεχνολογίες που ωθούν τον έλεγχο του gaming στο επόμενο επίπεδο. Και περισσότερο εύγλωττο, απολαυστικά διασκεδαστικό τρόπο για να πείσει... δεν μπορούμε να σκεφτούμε από το Astro's Playroom!


Ο τίτλος της Sony είναι μία παραγωγή που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής - διαφέροντας σε αυτό από οποιαδήποτε άλλη για το PS5 αυτήν την στιγμή - με πρωταρχικό σκοπό έναν και συγκεκριμένο: να εξοικειώσει τους κατόχους του νέου της συστήματος με τις πρωτοεμφανιζόμενες λειτουργίες που ενσωματώνει το χειριστήριο DualSense, οι οποίες δεν υπήρχαν στα DualShock των παρελθόντων PlayStation. Ο ιαπωνικός κολοσσός σωστά και έξυπνα επέλεξε να το κάνει με ένα... χαριτωμένο platform game: αφενός γιατί εκ των πραγμάτων αυτός ο τίτλος θα έπρεπε να είναι family-friendly, αφετέρου γιατί στο περιβάλλον αυτού του είδους των παραγωγών μπορεί να "εφεύρει" κανείς όλων των ειδών τους διαφορετικούς μηχανισμούς χειρισμού - τους οποίους το DualSense, με την σειρά του, μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Και αυτό ακριβώς κάνει ο τίτλος της Sony, υπέροχα. Παραπέμπουμε τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital στο ειδικό άρθρο μας για το DualSense και την επεξήγηση των νέων του λειτουργιών, όμως έχει νόημα να υπογραμμίσουμε αυτό ευθύς εξ αρχής: το Astro's Playroom αξιοποιεί όλες ανεξαιρέτως τις νέες λειτουργίες, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, σε όλη την διάρκεια της εξέλιξής του. Μερικοί από αυτούς τους τρόπους είναι προφανείς, άλλοι είναι απρόσμενα έξυπνοι, υπάρχουν και ουκ ολίγοι αληθινά πρωτότυποι. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι πως όλοι τους είναι διασκεδαστικοί και θα φέρουν συχνά, δίχως δυσκολία, το χαμόγελο στα χείλη παικτών μικρής και μεγάλης ηλικίας (κάτι που... μπορούμε να το πιστοποιήσουμε με ευκολία!).


Αν και δεν χρειάζεται... ιδιαίτερη επεξήγηση για να παιχθεί, το Astro's Playroom προσφέρει στον παίκτη τον έλεγχο του ομώνυμου ρομπότ και τον προτρέπει να εξερευνήσει τέσσερις διαφορετικούς "κόσμους" με τέσσερα μεγάλα, πλούσια σε πράγματα να κάνει επίπεδα στον καθέναν απ' αυτούς. Μπορεί το περιεχόμενο να μην ακούγεται πολύ σε ποσότητα, όμως η διάρκειά του δεν είναι μικρή - 4 ή 5 ώρες την πρώτη φορά, πιο πολλές αν θέλει κανείς να δει και να συλλέξει τα πάντα - και, το κυριότερο, δεν πλατυάζει επαναλαμβάνοντας τα ίδια στοιχεία ξανά και ξανά ώστε να "φανεί μεγάλο" στα μάτια του παίκτη. Κύριος στόχος, άλλωστε, παραμένει η εκμάθηση του DualSense και η απροβλημάτιστη διασκέδαση, κάτι που ο τίτλος δεν "ξεχνά" ποτέ - γι' αυτό και δεν γίνεται βαρετός σε κανένα σημείο της διαδρομής του παίκτη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ