Apple Arcade σε λίγες μέρες, με λίγα χρήματα

H συνδρομητική υπηρεσία διανομής games των Αμερικανών έτοιμη να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς

Η συνέντευξη Τύπου της Apple για τα νέα iPhone ξεκίνησε με... "τα εύκολα", μεν, αλλά διόλου λιγότερο σημαντικά - ειδικά για το κοινό των gamers παγκοσμίως, αφοσιωμένων και περιστασιακών: η συνδρομητική υπηρεσία του αμερικανικού κολοσσού για διασκέδαση με video games, το Apple Arcade, ξεκινά σύντομα την λειτουργία της. Για την ακρίβεια... σχεδόν άμεσα: στις 19 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 150 χώρες - συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας - με μία βιβλιοθήκη περισσότερων από 100 διαφορετικών τίτλων διαθέσιμων από την πρώτη μέρα, με μηνιαίο κόστος μόλις €4.99 για όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Το κόστος αυτό είναι, φυσικά, εντυπωσιακά χαμηλό (για έναν ολόκληρο χρόνο χαμηλότερο από το κόστος ενός νέου τίτλου για PS4 ή Xbox One) και εξασφαλίζει πως ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που κατέχουν ένα iPhone, iPad, Apple TV ή κάποιο μοντέλο Mac και ασχολούνται με τα games θα εγγραφούν στην νέα υπηρεσία της εταιρείας. Η Apple, πάντως, θα προσφέρει και δοκιμαστική περίοδο δωρεάν χρήσης του Arcade, έτσι ώστε οι καταναλωτές να αποκτήσουν σαφή ιδέα του τί λαμβάνουν για εκείνα τα €4.99 μηνιαίως πριν δεσμευτούν σε σταθερή συνδρομή στην υπηρεσία της.

Το Apple Arcade έρχεται στο προσκήνιο σε μία περίοδο που όλο και πιο πολλές εταιρείες από τον χώρο του gaming στρέφονται προς το μοντέλο αυτό της... mini-Netflix, της απεριόριστης δηλαδή πρόσβασης σε συγκεκριμένο, επιλεγμένο περιεχόμενο αντί συνδρομής: εκτός από το καθιερωμένο πια Xbox Game Pass της Microsoft και το Early Access της Electronic Arts, πρόσφατα ξεκίνησε το UPlay+ της Ubisoft, ξεκινά σύντομα το Play Pass της Google, ενώ υπάρχουν ήδη "ψίθυροι" στο Web για αντίστοιχες προτάσεις από τις Capcom, Nintendo και Sony (αναφερόμαστε πάντοτε όχι σε υπηρεσίες cloud αλλά υπηρεσίες που προσφέρουν πλήρη games προς εγκατάσταση).

Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιά θα είναι η ανταπόκριση όχι μόνο του κοινού της Apple στην νέα αυτή υπηρεσία - ένα ποσοστό του είναι... "σιγουράκι" μα αυτό δεν είναι ενδεικτικό - αλλά και του ευρύτερου κοινού που ασχολείται με τα games είτε ευκαιριακά είτε τακτικά. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ