TP-Link Neffos X1

Ποιοτικό, προσεγμένο, προσιτό

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €189,00

Εταιρία: TP-Link
Διανομή: TP-Link Greece

Πολλά είναι τα θετικά γνωρίσματα της σύγχρονης τεχνολογίας, όμως ένα συγκεκριμένο είναι σημαντικότερο απ' όλα τα υπόλοιπα: με την εξέλιξή της κάθε χρόνο καλύπτονται οι βασικές απαιτήσεις ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού του παγκόσμιου κοινού για προϊόντα που έχει νόημα να χρησιμοποιούν όλοι. Μόλις λίγα χρόνια πριν έπρεπε, για παράδειγμα, να καταβάλλει κανείς περισσότερα από €499, €599 ή και €699 αν ήθελε να έχει smartphone βασισμένο σε Android ικανό να κάνει τα πάντα, άνετα. Αυτό το ποσό σταδιακά μειώθηκε, μειώθηκε, μειώθηκε... και τώρα δεν χρειάζεται να δώσει κανείς περισσότερα από €199 για να έχει στην διάθεσή του - έστω και με παραδοχές μικρές εδώ κι εκεί - την ίδια γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων. Στην περίπτωση του νέου Neffos X1 της TP-Link, μάλιστα, ούτε καν... €190!

Τα δύο καινούργια Neffos είναι μόλις η τρίτη σειρά κινητών τηλεφώνων που φέρνει στην αγορά ο πασίγνωστος - κυρίως για τα προϊόντα του δικτυακής υποδομής - κατασκευαστής, όμως δεν θα το μάντευε ποτέ κανείς κρίνοντας από το X1 (ή το X1 Max - αν και η αξιολόγησή μας έγινε βάσει του πρώτου). Το design του είναι ισορροπημένο και καλαίσθητο, η ποιότητα κατασκευής του προσεγμένη και με κανένα προφανές ψεγάδι, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και η αίσθηση που αποπνέει από τα πρώτα κιόλας λεπτά χρήσης παραπέμπουν σε προτάσεις κόστους πολύ υψηλότερου. Το μεταλλικό περίβλημα συνεισφέρει σε αυτήν την αίσθηση, φυσικά, όπως και το σωστό "κράτημα" και το περιορισμένο βάρος. Το μόνο στοιχείο που "προδίδει" πως το X1 είναι προσιτή και όχι hi-end συσκευή είναι ο διακόπτης σίγασης, ο οποίος δεν είναι τόσο άκαμπτος όσο θα θέλαμε. Αλλά για να... φτάσουμε ν' αναζητήσουμε "θέμα" εκεί, καταλαβαίνει κανείς πως το καινούργιο Neffos κερδίζει με άνεση τις πρώτες εντυπώσεις στα υπόλοιπα.

Αλλά και στις... δεύτερες και στις τρίτες εντυπώσεις, αυτές που σχηματίζονται μετά από χρήση κάποιων ημερών, το X1 συνεχίζει με θετικό πρόσημο: δεν εντυπωσιαζόμαστε πια με τον αριθμό των πυρήνων που δηλώνει κάθε smartphone για τον κεντρικό του επεξεργαστή, αλλά το κινητό της TP-Link δεν "δίστασε" σε καμία "αποστολή" που τού αναθέσαμε, από τα "απλά και καθημερινά", μέχρι σύνθετα apps και συνδυασμούς τους. Δεν ενσωματώνει το ισχυρότερο υποσύστημα γραφικών και στα πλέον απαιτητικά games για Android ομολογουμένως έχουμε δει καλύτερες επιδόσεις, όμως το χαμηλό του κόστος του X1 σε σημαντικό βαθμό προσδιορίζει το κοινό του: τους καταναλωτές που το προορίζουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων για συνηθισμένη, τυπική χρήση και όχι την άκρως απαιτητική στην οποία υπάγονται τα φωτορεαλιστικά 3D games (όπου υπάγονται τα... άκρως πανάκριβα κινητά με άλλα λόγια).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ