Tapo L900-5: φωτο-διακόσμηση με... ευφυΐα

Προσιτή λωρίδα φωτισμού με εξελιγμένες δυνατότητες και χαρακτήρα lifestyle

Η TP-Link είναι βέβαια εταιρεία ευρύτερα γνωστή για τα τηλεπικοινωνιακά της προϊόντα (όπως τα ασύρματα modem/router ή τα switches), όμως τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργήσει δικό της ξεχωριστό brand, το Tapo, για τα προϊόντα smart home συγκεκριμένα (όπως τις "δικτυωμένες" κάμερες ασφαλείας ή τις "έξυπνες" πρίζες και λάμπες). Αυτή η κατηγορία αποκτά συνεχώς νέες προτάσεις για διάφορα σενάρια χρήσης χαρακτήρα περισσότερο... lifestyle και τέτοια ακριβώς πρόταση είναι το Tapo L900-5: πρόκειται για την πρώτη "έξυπνη" ταινία φωτισμού της εταιρείας που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες και στην ελληνική αγορά. Τί προσφέρει;

Οι ταινίες φωτισμού είναι κατά βάση... αυτό ακριβώς που ακούγεται: λωρίδες ειδικά κατασκευασμένες ώστε να ενσωματώνουν με ασφάλεια μικρές επίπεδες λάμπες τεχνολογίας LED, ελεγχόμενες με διάφορους τρόπους. Η Tapo L900-5 έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ως στοιχείο διακόσμησης στο οικιακό περιβάλλον των καταναλωτών, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζουν τον φωτισμό που προσφέρει σε οποιαδήποτε καθημερινή τους ανάγκη και προτίμηση.

Η Tapo L900-5 είναι σε θέση να αποδώσει φωτισμό με περισσότερα από 16 εκατομμύρια χρώματα (!), από π.χ. το φυσικό φως της ημέρας και το ουδέτερο ζεστό λευκό, μέχρι οποιοδήποτε έντονο, ατμοσφαιρικό χρώμα ταιριάζει με την εκάστοτε διάθεση του χρήστη. Οι μικρολυχνίες LED που αξιοποιεί είναι 20% πιο φωτεινές από τις τυπικές του εμπορίου και έχουν σχεδιαστεί ώστε να διαρκούν για περισσότερα από... 5.5 χρόνια (50.000 ώρες!) συνεχούς χρήσης. Μέσω της εφαρμογής Tapo για smartphones και tablets ο χρήστης μπορεί να αυτοματοποιήσει τις επιλογές του για τα διαφορετικά χρώματα, την φωτεινότητα και την διάρκεια λειτουργίας της Tapo L900-5.

Για το κοινό, μάλιστα, που έχει καλή σχέση με τα προϊόντα smart home και ξέρει πώς μπορεί να τα συνδυάζει, η λωρίδα φωτισμού Tapo L900-5 είναι συμβατή τόσο με τον Google Assistant όσο και με την Amazon Alexa. Έτσι ο χειρισμός της γίνεται ακόμη ευκολότερος μέσω απλών φωνητικών εντολών. Για τον έλεγχο της L900-5, άλλωστε, δεν υπάρχει ανάγκη πρόσθετου εξοπλισμού καθώς η ίδια φέρει υποσύστημα σύνδεσης Wi-Fi: ο καταναλωτής μπορεί απλώς να την εντάξει στο τοπικό του ασύρματο οικιακό δίκτυο και να την ρυθμίζει ή ελέγχει απευθείας από εκεί.

Με την χρήση τεχνολογίας βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη η Tapo L900-5 επιτρέπει την προσαρμογή του φωτισμού που αποδίδει σύμφωνα με τη μουσική και στο επίπεδο έντασης που επιθυμεί ο χρήστης - και με κάθε στοιχείο LED της ελεγχόμενο αυτόνομα, εξασφαλίζεται πως σε κανένα σημείο της δεν παρατηρείται "τρεμόπαιγμα" ή χαμηλότερη ένταση φωτισμού από αυτήν που έχει οριστεί. Η "έξυπνη" λωρίδα φωτισμού Tapo L900-5 της TP-Link είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €39.90. Και καλές... φωτοδιακοσμήσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ