Σειρά Honor 20: αξία μεγαλύτερη από ποτέ

Φωτογραφικού προσανατολισμού και υψηλών επιδόσεων τα δύο νέα κινητά της εταιρείας, διαθέσιμα σύντομα

Σε μία φιλική συγκέντρωση για τους δημοσιογράφους του τεχνολογικού ρεπορτάζ - και στην συνέχεια σε μεγάλη εκδήλωση για το καταναλωτικό κοινό στον χώρο κεντρικού υποκαταστήματος γνωστής αλυσίδας τεχνολογίας - παρουσίασε η Honor την σειρά των καινούργιων smartphones με τα οποία θα πορευθεί εμπορικά για το μεγαλύτερο διάστημα του τρέχοντος έτους. Τα Honor 20, Honor 20 Pro και Honor 20 Lite σηματοδοτούν την υιοθέτηση παρόμοιας προσέγγισης με αυτήν της μητρικής Huawei, προσφέροντας δύο μοντέλα με παραπλήσιες (αλλά όχι ακριβώς τις ίδιες) δυνατότητες, καθώς και ένα ακόμη παρόμοιας συλλογιστικής αλλά περισσότερο προσιτού κόστους. Από τα τρία μοντέλα το Honor 20 Lite κυκλοφορεί ήδη και στην χώρα μας - τις προδιαγραφές του τις έχουμε ήδη αναφέρει - στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €299.

Κακά τα ψέματα, ωστόσο... για τα δύο ικανότερα Honor 20 είχαμε περισσότερη ανυπομονησία να μάθουμε λεπτομέρειες και η εταιρεία δεν απογοήτευσε: σε ζωντανή σύνδεση με την παγκόσμια εκδήλωση αποκάλυψης των δύο μοντέλων ο George Zhao, πρόεδρος της Honor, σκιαγράφησε τα ισχυρότερα "επιχειρήματά" τους έναντι του ανταγωνισμού. Το ένα εντοπίζεται στην κύρια κάμερα, η οποία είναι τετραπλής διάταξης: κύριος φακός με αισθητήρα των 48 Megapixels, βοηθητικός ευρυγώνιος των με αισθητήρα των 16, καθώς και δύο ακόμη των 2 Megapixels για λήψη δεδομένων βάθους και υποβοήθηση φωτογράφησης macro (στο μοντέλο Pro την θέση του αισθητήρα βάθους παίρνει κανονική κάμερα tele με αισθητήρα των 8 Megapixels).

Τα δύο Honor 20 έχουν το μεγαλύτερο άνοιγμα διαφράγματος αυτήν την στιγμή στην αγορά (f/1.4) και προσφέρουν την... υποχρεωτική πια λειτουργία στα κορυφαία φωτογραφικά smartphones της νυχτερινής λήψης (Night Shot). Σε άκρως ικανοποιητικό επίπεδο κινείται το οπτικό zoom που προσφέρεται (συνδυάζεται και με το ψηφιακό πολύ καλά), ενώ παρών είναι πλέον και ο μηχανισμός σταθεροποίησης (στο μοντέλο Pro) που ολοκληρώνει τις φωτογραφικές και... βιντεογραφικές δυνατότητες ενός κινητού αυτής της κατηγορίας. Τα παραδείγματα που επέδειξε η Honor ήταν αρκούντως εντυπωσιακά, είναι η αλήθεια, έστω και αν θα πρέπει βεβαίως να τα επιβεβαιώσουμε και πρακτικά, σε καθημερινές συνθήκες χρήσης, πριν εκφέρουμε την τελική μας γνώμη.

Το άλλο ισχυρό "επιχείρημα" των δύο Honor 20 έναντι του ανταγωνισμού είναι το... παραδοσιακό της συγκεκριμένης εταιρείας: ο πολύ υψηλός λόγος αξίας/κόστους. Και τα δύο ενσωματώνουν τον ισχυρότερο επεξεργαστή που αξιοποιεί αυτήν την στιγμή το group της Huawei (Kirin 980) και συνδυάζουν αρκετή μνήμη λειτουργίας με επαρκή αποθηκευτικό χώρο: το "απλό" Honor 20 προσφέρει τον συνδυασμό 6GB/128 GB ενώ το Honor 20 Pro τον συνδυασμό 8GB/256GB. Και τα δύο, ωστόσο, το κάνουν σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο τιμής από εκείνο στο οποίο κινούνται τα πρόσφατα Huawei P30/P30 Pro: το Honor 20 θα κοστίζει €499 όταν διατεθεί στην Ελλάδα, ενώ το Honor 20 Pro θα κοστίζει €599 (και τα δύο αναμένονται μέσα στον Ιούλιο).

Για να καταστεί αυτό εφικτό έχουν γίνει οι αναμενόμενες παραχωρήσεις - απουσία ασύρματης φόρτισης, αντοχή στο νερό αλλά όχι πιστοποίηση στεγανότητας κατά iP67/IP68 - ενώ η οθόνη των δύο κινητών είναι LCD (όχι OLED) και δεν ενσωματώνει τον αναγνώστ δακτυλικών αποτυπωμάτων (αυτός έχει τοποθετηθεί αυτή τη φορά στο πλάι των δύο συσκευών και σε εργονομικά σωστό σημείο). Το μοντέλο Pro ενσωματώνει ευμεγέθη μπαταρία χωρητικότητας 4000 mAh, αλλά και το "απλό" μοντέλο ακολουθεί από κοντά με αντίστοιχη των 3750 mAh. Και τα δύο στηρίζονται σε Android 9.0 με την νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος MagicUI, ενώ ως ήδη υφιστάμενες συσκευές θα δέχονται κανονικά τις ενημερώσεις ασφαλείας της Google. Περισσότερα και για τα δύο νέα Honor 20 - και πρακτικές εντυπώσεις από την χρήση τους - θα έχουμε σε λίγο καιρό. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ