Samsung: το Galaxy Fold... "στον πάγο"

Άγνωστο το πότε και το πώς το πρώτο αναδιπλούμενο του κορεατικού κολοσσού θα έλθει τελικά στην καταναλωτική αγορά

Το... σήριαλ που έχει ήδη εκθέσει την Samsung σε εξευτελιστικό βαθμό - και έχει βλάψει όχι μόνο την ίδια αλλά και μία ολόκληρη νεόφυτη κατηγορία φορητών συσκευών - όλα δείχνουν πως δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα. Αναφερόμαστε βεβαίως στο φιάσκο του Galaxy Fold, του πρώτου αναδιπλούμενου κινητού τηλεφώνου που είχε μεν ανακοινωθεί πως θα γίνει εμπορικά διαθέσιμο στις 26/4, αλλά μετά από την αποκάλυψη σημαντικών προβλημάτων σχετικών με την οθόνη του κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Εκείνες τις ημέρες η Samsung είχε υποσχεθεί πως θα προβεί σε σχετικές βελτιώσεις κατασκευαστικές (χωρίς να αποσαφηνίσει το πώς ακριβώς) και πως σύντομα θ' ανακοινώσει νέα ημερομηνία για την διάθεση του Galaxy Fold - είχε μάλιστα διαδοθεί και φήμη με υποτιθέμενη πηγή τον αμερικανικό πάροχο AT&T πως η ημερομηνία αυτή βρισκόταν μέσα στον Ιούνιο.

Μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, ωστόσο, η Samsung απέστειλε μήνυμα στους Αμερικανούς καταναλωτές που έχουν προπαραγγείλει το Galaxy Fold, ζητώντας τους να επιβεβαιώσουν τις προθέσεις τους όσον αφορά στην συσκευή. Οι Κορεάτες ήταν υποχρεωμένοι βάσει νομοθεσίας να πράξουν κάτι τέτοιο καθώς οφείλουν, από την στιγμή που δεν παρέδωσαν το προϊόν της προπαραγγελίας στις 26/4, είτε να το παραδώσουν εντός 30 ημερών είτε να λάβουν την συγκατάθεση του καταναλωτή πως αυτός αποδέχεται καθυστέρηση πέραν αυτού του χρονικού ορίου. Φυσικά ο καταναλωτής έχει πάντοτε την επιλογή να ακυρώσει την προπαραγγελία του και να ζητήσει τα χρήματά του πίσω.

Στο μήνυμα που απέστειλε η Samsung, ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο: ο κορεατικός κολοσσός δεν επιθυμεί να δεσμευτεί σε καμία μελλοντική ημερομηνία για την κυκλοφορία του Galaxy Fold. Αυτή δεν μπορεί να τοποθετείται σαφώς μέσα στον Μάιο, το πιθανότερο είναι ούτε μέσα στον Ιούνιο - καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υφίσταται "εύκολη λύση" στα συγκεκριμένα προβλήματα της εύκαμπτης οθόνης - οπότε στην ουσία η Samsung... "βάζει στον πάγο" τo Galaxy Fold για την ώρα. Την εντύπωση αυτή ισχυροποιεί, άλλωστε, και το γεγονός ότι η εταιρεία έχει πάψει ήδη από τον Απρίλιο να δέχεται άλλες προπαραγγελίες για το Fold, καθώς και η ίδια δεν μπορεί να γνωρίζει την επένδυση που θα χρειαστεί εκ μέρους της για να διορθώσει το προϊόν.

Αυτή δεν είναι σίγουρα η εξέλιξη των πραγμάτων που θα ήθελε ο Κορεάτης κατασκευαστής, το καταναλωτικό κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και η αγορά συνολικά - είναι, ωστόσο, η φυσική τους κατάληξη όταν κολοσσοί όπως η Samsung αποφασίζουν να φέρουν στο εμπόριο προϊόντα... έκδοσης 1.0 χωρίς να έχουν πρώτα βεβαιωθεί πως σε επίπεδο hardware και software αυτά είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή. Ας ελπίσουμε πως οι κατασκευαστές που επιβεβαιωμένα θα φέρουν στην αγορά τις δικές τους προτάσεις αναδιπλούμενων smartphones - οι Huawei, Xiaomi, Motorola και Oppo όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές - θα αξιοποιήσουν το Galaxy Fold ως παράδειγμα προς αποφυγή. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ